icon

Dali by ste bábätku meno po otcovi?

29. jan 2023
janetinka27
29. jan 2023

spoluziacka je michaela a jej muz je michal. maju syna a dceru a dali im tiez tieto mena po sebe akurat v zahranicnej podobe.
proste sa im to meno paci a je to ich vec

tululu
29. jan 2023

Mne sa to paci.Ja v tom prave vidim v dnesnej individualistickej dobe spojenie s korenmi,predkami,tradiciou.Ale teda predpoklad je,ze otec toho dietata je hodny,aby niekto niesol jeho hodnoty dalej.No to je moja naivna predstava,ani moj muz nechcel,aby sa po nom volal syn,tak co uz 🙂

tatianamaria
29. jan 2023

Nie.

3petka
29. jan 2023

Ja určite nie mne to príde ako keby to dieťa nemalo vlastnú osobnosť. Nehovoriac o tom že je to take prvoplánové.

skorpionik30
29. jan 2023

ak by islo o nejake tradovane nezvycajne meno v rodine napr.neviem eduard a to meno by sa mi pacilo preco nie?...ale dat ho len preto ze ho ma otec aj ked sa mi to meno nepaci to nie...teraz v okolo mame kopec mateov....a mne sa toto meno nepaci....je strasne tvrde a neviem ako mam tie babatka ohlasiit to uz radsej matias...a ze sa vase meno nebude pacit rodine to absolutne neries...zvyknu si sj na...neviem ferdinanda ked bude treba..nebudu mat na vyber....drzim palce🙂

autor
29. jan 2023

@skorpionik30 bratranec ma syna Mathias .. tak to asi nie ..

zuzana247
29. jan 2023

A co tak Matej? 🙂

mironka
29. jan 2023

Moj muz je Miroslav...jeho otec je Miroslav...ja som Miroslava...po troch dcerach sa nam narodil syn...kedze nezhodli sme sa na Zoji pre dceru..a vzdy sa mi pacilo meno Samuel,tak som som si povedala,ze a daaam si Samuela...aj muzovi sa Samko pacil,alle len na 49 percent...na 51 percent chcel Miroslava...po sebe a dedovi...a ano,sebecky som sa rozhodla a malemu som v porodnici nechala meno Samuel...akurat sme mu dopisali krstne meno a nechali vysit na krstnu kosielu..takze bol krsteny ako Samuel Miroslav...pre spokojnost vsetkych 🙈🙂

autor
29. jan 2023

@zuzana247 mne sa pacil ale priatrlovi nie 🤷‍♀️

ivs97
29. jan 2023

Áno dala, preto lebo sa mi mužove meno vždy páčilo a tak či tak by môj syn také dostal. Ja sa volám po svojej mame a tiež v tom nevidím katastrofu. Ak sa meno páči, je to úplne v poriadku, ak sa nepáči treba dať iné. Hlavne spraviť podľa seba a nie podľa hlasovania na modrom koníku 🙂

zuzka102
29. jan 2023

Nedala by som meno po mužovi ani po sebe.
Ty daj Mateo, keď sa ti páči, znie to lepšie ako Miroslav, a ten tvoj aj tak nechce aby sa malý volal po ňom. Tak co riesis.. 🤷‍♀️ A inak ja keby som sa riadila dcérou ako sa bude volat jej mladšia sestra, tak by bola Elza (z Frozen rozprávky), a to teda ani náhodou...! 😂 A o pár mesiacov sa jej zas strašne páčilo meno noveho dievčatka v škôlke a to stále omielala.. 🙃 Nechápem načo sa pýtate malých detí (súrodencov) na meno pre babo. Však to ma byt tvoj/vas vyber.

mimi3008
29. jan 2023

@lenuska9999 krasne meno😊😊😊moj starsi syn sa tak vola☺️☺️☺️vzdy som chcela mat Riška😍

cervenaruza123
29. jan 2023

Nam bolo od niektorych povedane, ze mena musia byt po rodicoch. A dalsi zase, ze nesmie to byt ziadne meno zo sirokej rodiny, lebo sak ma to byt jedinecne meno. Kedze sme velka rodina, tak sa vyber peknych mien riadne zuzil. Nakoniec sme sa nastvali a dali meno podla seba a hotovo. Z praktickych dovodov sme nechceli davat mena po nas, ale keby sa nam pacilo, tak by sme neriesili. Este co sme my riesili, tak sme sa snazili najst meno, co nema meniny blizko narodenin. To len tak, aby sa dieta viac tesilo na dva sviatky. Niezeby to bolo podstatne prilis, ale pomohlo ked sme sa nevedeli rozhodnut medzi viacerymi menami.

anamaria75
30. jan 2023

rob co ty citis, ty budes najviac so synom, tak mas pravo mu vybrat meno. na ostatnych nehlad, oni sa vyrovnaju.

zuzana247
30. jan 2023

Tak daj Mateo ako pisu aj ostatne zienky. Vyzera to tak,ze uz mas vybrate davno 🙂 ja som to tiez tak mala,nevedeli sme ake dat meno a dali sme nakoniec take co ma napadlo prve po zisteny,ze som tehotna. 🙂

elenajezova
30. jan 2023

Nie, nedala.

markaterka
30. jan 2023

Nedala, je to otrasné. Potom máš samé mladý, starý, malá, veľká. Treba dať meno také čo nemá rodič a hotovo.

diaszoky
30. jan 2023

@markaterka trefna poznamka👍🏿

maryetta
30. jan 2023

Nie. Možno aj preto že ja sa volam ako mama. A moj muz ako jeho otec. Moja podmienka bola ziadne meno po predkoch. Max priezvisko 😂

tiezjedna
30. jan 2023

ja nie, ale mne vadilo to meno a že by bol s takým menom už 5. v poradí 🙂 Navyše manžela okolie oslovovalo totálne debilnou zdrobnelinou, tak som sa desila, čo by synovi vymysleli, aby ho odlíšili 😀

jana_eyre_2
30. jan 2023

Nie, môj muž má podľa mňa najkrajšie mužské meno čo sa kedysi bežné dávalo, ale nikdy som nechcela aby sa volali moje deti po svojom otcovi..

meiwe
30. jan 2023

Nie nedala po otcovi a ľutujem že som sa nechala prehovoriť že ma po otcovi v rodnom zapísané ako druhé len oštara s tým a svokra ma o dôvod viac volať malého otcovim menom , keďže si vydupavala že keď to bude syn ma mať meno po otcovi a ja som si vydupala svoje meno ktoré syn nosí a hodí sa mu

beellka
30. jan 2023

Nie, ale zial mame. Je to neprakticke, ked volam n ajedneho ci druheho nereaguhe ani jeden lebo si mysli ze myslim toho druheho 🤦‍♀️

zuzi0911
30. jan 2023

Môj syn bude nat dve mená prve po otcovi a druhe svoje. Volať ho budeme jeho menom...len na papieri budu figurovať dve mená...
Je mi jedno co si kto myslí....dám meno také aké sa mne paci,dokonca ani muz s tym nejako nesúhlasil, (no ja som chcela urobit radost kedze u nich je to xy generacii)...keď si vynosi a porodí nech si dá meno 😉(prosím berte to s humorom,s mužom sme sa na mene nakoniec dohodli)🙂 ...

skorpionik30
30. jan 2023

inak my máme v rodine ze svagriná muzova sestra je Janka..ja tiež a ona dala svojej dcére tiež meno Janka a tá ma už 20 rokov - a stále ju voláme malá Janka, mna Jurkova Janka a svagrinú Janka a priezvisko, ked sa hovorí Janka vzdy treba upresniť ze o ktorej jej reč, a potom este svokra mi vzdy zavolá a povie jaj to si ty to omylom chcela som nasej janke alebo malej Janke takže takéto je to veselé, ked máte rovnaké mená😉

1342
30. jan 2023

Z našich dcér ani jedna nemá meno po mne pretože sa mi nepáči ale kebyže máme syna tak sa volá po mužovi majú to generačné v rodine ....

marika39
30. jan 2023

nie, nikdy. U nás v rodine to má tak skoro každý, a mne sa vždy strašne nepáčilo že sa napr . narodil malý Miško a otec bol automaticky starý Mišo🙈 Dávať mená po sebe mi príde také samoľúbe, za mňa nie.

lenuska9999
30. jan 2023

@mimi3008 ďakujem 🙂

rubia10
30. jan 2023

Nie, nedala by som meno po manzelovi. Ani po otcovi ci svokrovi. Ved je cela kopa mien, naco opakovat tych istych ludi… ani po sebe by som nedala, nie. A ani ty nedavaj. Akoze mirko ci ferko. Ked sa ti to paci daj, ale nerob to proti svojej voli alebo kvoli niekomu, naozaj. Je to meno tvojho dietata. Prajem vsetko dobre😊

iwuanka
30. jan 2023

Urcite nie. Ja mam meno po mame. Kym som byvala s nou mali sme problem napr.s postou. To nehovorim o oslovovani ked v rodine niekto chcel hovorit s Ivanou.
Moj brat je tiez po otcovi. To je iny hardcore. Miro je moj brat, otec, dedo, krstny otec a dokonca som si nasla manzela Mira.
Moje.deti maju svoje mena, dali sme meno ktore sa u nas v rodine ani nevyskytovalo.