icon

Dali by ste bábätku meno po otcovi?

29. jan 2023
autor
29. jan 2023

A myslim ze MK je o to aby si zeny poradili ..

anjelicek26
29. jan 2023

Podla mna ma kazdy v rodine pravo na vlastne meno... ako ano - nasa najmladsia sa vola po muzovej krstnej, ktoru totalne zboznoval, bola to vzdialena sesternica jeho maminy... ja som ju tiez poznala, mala moze byt hrda, ze nosi to meno...ale po rodicoch skutocne nie... to ako keby nebolo milion mien na svete, z ktorych sa da vybrat...

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
janai1
29. jan 2023

Ale teda od mien Lucas alebo Mateo k Františkovi a Miroslavovi je dosť riadny skok 🙈

autor
29. jan 2023

@janai1 je 😃 tiez hovorim ale uz mam rozhodnutie len do zajtra 😃 ale mne sa odzaciatku paci Mateo .. a hlavne vyznam mena

katica06
29. jan 2023

Keby som mala syna tak 100% áno

autor
29. jan 2023

@janai1 lucas to budr mat tazke vysvetlovanir ked bude starsi .. kedze tam je c. A priatelov kamarat ma syna s tym meno .. a nechce ho dat 😃

simsalabim
29. jan 2023

Tak mu daj to meno, co sa ti paci - Mateo.

janai1
29. jan 2023

Tak dajte Mateo ved to je pekne meno

autor
29. jan 2023

@simsalabim uz viem ze budem pocuvst preco sme mu dali take mrno .. u nas v rodine sa lubia starat.. a este ktomu kazdy si mysli ze dam meno bud po otcovi alebo po priayelovom otcovi

veronikaszabova
29. jan 2023

Bratranec ma syna Matea a podla mna je to krasne meno.

simsalabim
29. jan 2023

Tak im povies, ze oni vybrali meno, ake sa pacilo im. A ty take, co sa paci tebe. Co si nesvojpravna? Dieta porodis ty.

beata_k
29. jan 2023

Nikdy. Ma pravo na svoj vlastny den ked si nan ludia spomenu a poblahozelaju. No a plus ten dodatok st. a ml. 🤦🏼‍♀️

autor
29. jan 2023

@veronikaszabova aj mne sa paci a viem ze nikto v okoli take meno nema.. len priatel hned ze ako inak ho budeme volat .. ci len Mateo

maja304
29. jan 2023

Jasné že by som dala ,keby chcel, ale muž nechcel a ináč volá sa Štefan

rk123
29. jan 2023

nie.
u kamosky v rodine sa dava dietatu meno bud po mame alebo po otcovi, ziadne ine.
ked je mama jana napriklad tak chlapec moze byt aj jano, alebo rovno dostane meno po otcovi 😀 niekolko generacii takto. neviem co ich k tomu vedie

veronikaszabova
29. jan 2023

Nemas nahodou starsie dieta? Zeby vybralo meno ono 🙂

Ja som vybrala prvemu meno - Jakub. On potom bratovi vymyslel meno - Šimon. A teraz cakame tretie a vyberal muz - Letícia. 🙂

aleshka_supermama
29. jan 2023

My sme nikomu nepovedali pohlavie najmladšej.
Moja svokra je doteraz urazená ze mladšia nedostala meno po mužovi Radka/Radko.
Tiež sa rada stará hold nech si zvyká ze ma mala iné meno 🤷‍♀️.
Rodicia ste vy a vy vyberáte meno či sa jej to páči či nie.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
29. jan 2023

@veronikaszabova mam ma 4 roky a chce aby sa volal Mirko .. priatel to hned na zaciatku zatrhol ze nechce aby sa volal po nom .. ale ine meno nevymyslel ..

autor
29. jan 2023

@aleshka_supermama ja som Simona ale meno Simon alebo Šimon by som mu nedala 😃 no u nas su vsetci zvedavy ako sa bude volat .. mam 3 dni do porodu (planovany) a meno nikde...

veronikaszabova
29. jan 2023

Uvidis babo a meno vyberies, neboj 🙂

simsalabim
29. jan 2023

Ale ved ty meno mas… ved sa stale k nemu vracias - Mateo. A otec ani nechce meno po sebe, tak co riesis 🤷‍♀️

autor
29. jan 2023

@veronikaszabova no len ja ho musim nahlasit pred tym ako pojdem pod noz 🙈

@simsalabim asi to aj tak ostane 🙂

ferret95
29. jan 2023

ja osobne tiez nie som fanusikom pomenovavania deti po rodicoch, aj ked v mojej aj v priatelovej rodine sa to vyskytuje. tiez si myslim, ze kazdy by mal mat to svoje meno odlisujuce sa od ostatnych 🙂

ferret95
29. jan 2023

a ked sa vam paci meno Mateo tak myslim si, ze nie je nad cim premyslat 🙂 je to vase dieta, vasa volba a je jedno co na to povie okolie

bolarazjedna
29. jan 2023

Ak tomu dobre rozumiem, ty chceš aby sa volal Mateo, tvoj partner je Miroslav ale nechce, aby sa tak syn volal, 4 ročný syn chce mať brata Mirka.
V takomto prípade mi jednoznačne vychádza meno Mateo.

My máme Matúša, mne sa to meno páčilo, a asi bolo jediné. Manžel chcel do posledného týždňa, aby sa volal malý po ňom (prvé dieťa), no ja som si na to nevedela zvyknúť (on je Jozef, a malý by bol v poradí 4.) nakoniec 3 dni pred pôrodom sme sa dohodli, že bude Matúš, toľko som to spomínala, že manželovi sa to začalo páčiť, ale myslím si, že napriek tomu bol trochu sklamaný, keď prišiel k pôrodu a som mu vravela, že som už nadiktovala pri príjme meno Matúš.

No som rozhodnutá, že pre druhé dieťa bude vyberať meno manžel, či už to bude dievča alebo chlapec a nebudem namietať (napriek tomu, že aj v dievčenských menách sa nám páčili diametrálne odlišné 😃😃). Ale takto mi to príde fér voči manželovi.

diaszoky
29. jan 2023

Mne mateo pride ako pre stareho muza.. tiez sa mi pacia zahranicne ale nie az take tvrde ako lucas mattias atd to uz je k slov priezvisku od veci

mikadooo
29. jan 2023

Ak by na tom nejak hrozne nástojil, tak asi áno. Ale ja som zrušila túto tradíciu a nejak to nikto neriešil 🙂. Takže nie, nevolá sa po otcovi a ďalší syn už nebude (teda aspoň nie odomňa 🤭).

lentilka46
29. jan 2023

Syn ma spoluziaka matea a volaju ho mateo, matejo, matejko