icon

Dali by ste dcére meno Paris?

6. dec 2023

Ahojte vyberáme meno pre dcerku a strašne sa nám pači meno Paris. Poznám iba jednu na Slovensku ale bojim sa že sa nikomu nebude pačiť. Čo si myslíte vy?

galganka
6. dec 2023

@domak2 veru. A potom sa nám ľudia čudovali, že sme popredu nikomu nepovedali ani jedno meno detí. Vždy si spomeniem, ako som ešte pradávno, bezdetná spomenila v partii dospelých ľudí, že mne sa páči meno Linda. Odpoveď bola, že to je ako meno pre kravu. 😱🫣

veronikaszabova
6. dec 2023

@myfair80 a preco by mala dat take, co je v SK kalendari? 🤷 Ved nech da take, ktore chce ona s muzom.

kris_tin257
6. dec 2023

Moja kamarátka ma čivavu čo sa volá Paris, to meno jej úplne sedí 😀

myfair80
6. dec 2023

@veronikaszabova sprava nebola pre Vas ale pre tu co davala otazku ďakujem

domak2
6. dec 2023

@galganka otras fakt. Mne sa vždy páčilo keď mal niekto "iné" meno. Aspoň som si ho pamätala. Teraz som v Londýne takže sú všetky "ine" a zas si nikoho neviem zapamätať 🤣
Dcéra má meno africké, tak sa do podobných tém zapajam len zriedka 🤭

galganka
6. dec 2023

@kris_tin257 ja poznám pani, ktorej pes sa volá rovnako ako naša najstaršia. Lea. Vždy, vždy, vždy keď sme prišli do jej obchodu, s úsmevom okolo celej hlavy sa spýtala, ako sa volá malá a s rehotom dodala, že ako jej pes. Vždy. Prestala som tam chodiť a úprimne, vôbec ma nešokovalo, že pani biznis nevyšiel. 🤷🏼‍♀️

guliver19
6. dec 2023

V ciganskej osade ok

domak2
6. dec 2023

@galganka s týmto menom pre psa, babka dostala psíka, čo sa volal ako jej známa, tak ho premenovala. Fakt vedia byť ľudia tak netaktni, že to je neuveriteľné, ale nie len skrz mena však

1ryba
Odpoveď bola odstránená
janka95
6. dec 2023

A priezvisko k tomu je podľa vás v pohode? Mne to k slovenskému priezvisku príde odveci dávať takéto divné mená. :D

ibatanecnica
6. dec 2023

Nepaci sa mi

simsalabim
6. dec 2023

@ana82 volame ju Hilda alebo Hilduska

bimbambim
6. dec 2023

Nedala som nepáči sa mi

autor
6. dec 2023

@thoughtfulweirdo presne deti sa posmievaju za vsetko🤦🏻‍♀️ za postavu, vlasy, pehy za vsetko nie len za meno. Deti si vzdy nieco najdu ked chcu

autor
6. dec 2023

@kroska18 Pariska 🤷🏻‍♀️

drakvak
6. dec 2023

Nechcem, aby to vyznelo nejako rasisticky, ale príde mi to také cigánske… žijem v regióne, kde je veľa Rómov a napríklad typické rómske dievčenské meno je Vanesa. Na Slovensku mi príde Paris také nemiestne a to som tolerantná k menám. Aj Mercedes bolo pôvodne ženské meno a teraz je prvá asociácia auto. Tak pre mňa je Paris mesto 🤷🏻‍♀️

autor
6. dec 2023

@domak2 aj mne sa pacia take ine mena. Nie take čo sa tu vkuse opakuju a je ich uz milion na slovensku.

vroni
6. dec 2023

Mne pripadá Paris uplne mignute meno. Jednak preto, ze je to mesto a druhak preto, ze je to primárne mužské meno. Ale ano, používa sa aj pre dievčatá, viem.

galganka
6. dec 2023

@vroni aj Martin je mesto... 🤷🏼‍♀️😄

autor
6. dec 2023

@galganka hahaha presne !!!!!

1ryba
Odpoveď bola odstránená
cafelatte
6. dec 2023

Pekne meno

kornelies
6. dec 2023

@jakubkoanjelik Poznam rodinu dvoch vysokopostavenych pravnikov, prisna vychova a ich syn sikanoval deti v skole. Doma si nemohol ani pipnut a tak si to kompenzoval v skole na slabsich. Takze nie je to o zanedbavani deti. Sikana bola a bude a preto rozmyslam ako rodic rozumom. Mne sa paci jazdit 200km/hod. v aute, ale nerobim to, lebo poznam dosledky.

jakubkoanjelik
6. dec 2023

@kornelies to nie je o zanedbávaní, to je o vzore . Keď budú rodičia ukazovať, že ponižovanie a vysmievanie je úplne normálne, tak z tohto sveta šikana nezmizne nikdy. Darmo budeme deťom do hláv vtĺkať, že sa druhým nevysmieva, keď to sami robíme. Postavenie v spoločnosti nehrá žiadnu rolu. Ani vzdelanie. To z nikoho ešte dobrého človeka nespravilo. Ale rozumiem čo si chcela povedať, len si treba uvedomiť, že láskavého človeka môže vychovať len láskavý človek.

tamitamitami
6. dec 2023

Ja by som nedala lebo poznám pre mňa mnoho krajších mien ale ak sa hodí k priezvisku tak nevidím problém (meno je to normálne určite si ľudia v jej okolí zvyknú).

simca06022011
6. dec 2023

Vcera som sa rozpravala o menach s dcerou, obe sme spokojne s vyberom a prisli na rec exoticke mena dievcat z okolia, a aj ona sama povedala, ze je to otras. Konkretne v rodine mame take zvlastne meno dievcatka (ja som si povodne myslela, ze to nie je jej riadne meno, ale len prezyvka, ale teda je to riadne meno), naozaj zvlastne, a zhodli sme sa, ze ako babtko ok.. ale skolacka? dospela zena? takze ja napr. apelujem na rodicov, nech sa im meno akokolvek paci, nech si predstavia sudcu, alebo pravnicku, lekarku, alebo hocijaku profesiu.. a predstavi sa im osoba ako "Fantagiro Kovacova" alebo " Pablo Debnar"... alebo co taka Paris Mrkvickova?
Nejde ani o sikanu, deit v skole si fakt na vsetko zvyknu, mena si zjednodusia a prisposobia ako sa im paci.. jeden den sa vam dieta bude volat Kristinka a druhy den pride, ze sa s kamoskami premenovali podla ovocia a vola sa kiwi... ale to meno je vizitka dospeleho cloveka. JA by som poedala, ze to ma dat tomu cloveku nieco "navyse", neviem ako to nazvat inak. Pridanu hodnotu to musi mat.
A potom sa vravi, ze cim oblubenejsie meno, tym oblubenejsi clovek ;)

Mne konkretne asi ziadne meno neprekaza, je to na kazdom co si vyberie... len malo by to byt s ohladom na tie deti.. do buducna...

kristinapetronela
6. dec 2023

Ano páči sa mi veľmi

autor
6. dec 2023

@simca06022011 nebude to Paris mrkvičkova🤣jej priezvisko sa k menu hodi. A teda neviem ale podla mna kludne pravnička Paris može byť🤷🏻‍♀️aj lekarka. Neviem ako vy ale ja si lekarky podla krstného mena nevyberám🤣

ana82
6. dec 2023

nechápem načo sa pýtaš na názor, keď evidentne si pre to meno rozhodnutá a hejtuješ každý komentár proti, veď si ho daj keď sa ti páči...

vroni
6. dec 2023

@galganka, áno. Ale veľa dievčat s menom Martin nepoznám 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Aj Sofia je mesto. Aj Verona, zase taka šialená exotika meno podľa mesta nie je. Len Paris a ešte k tomu pre dievča na mňa pôsobí tak..... lacno... (Paríž ako mesto milujem a lacný mi tiež nepripadá 🤣)