Dali by ste dieťaťu meno, ktoré ste predtým dali psovi?
Zdravím
Ide o to, že sa mi už od malička páči meno Sidónia, lenze toto meno som pred tým dala aj svojmu psíkovi. Teraz, keď čakám bábätko tak si skrátka neviem predstaviť dať iné meno, iba neviem ako by reagovala rodina na to že by sa dieťa volalo ako náš psík z môjho detstva...
@kataina co svedci o jej mentalne urovni? ze vyberala pre psa meno, ako sa vola tvoj syn? akosi nerozumiem
autorka - tak tvoja rodina k tomu psikovi snad mala pozitivny vztah, tak mozno je to na prvu na zacudovanie sa, ale povedala by som, ze je to take mile cudovanie. ked si rozhodnuta, ze to meno chces, tak ho urcite daj.
a inak napriklad moja sestra lea kedysi mala menovkyne len psacie, dnes uz je to meno beznejsie.
No moja skúsenosť je, že dcéra sa vola Eliška, išli sme zo školy a pánko si volal na psa Eliška,, jej koment bol, no pekný debil, pes a ľudské meno 🤨 moja svokra ma psa Miu a suseda budú mať tiež bábätko Miu😊😉 každemu sa inak ľúbi, my mame zajaca a volá sa Džono
nemozes jej dat nejaku obdobu mena napisat do rodneho listu, napr. Sidonka🙂
Keby sme mali dievča, je dosť možné, že by sa volalo po mojom škrečkovi z detstva 😅 Ďalšie dievčenské meno čo sa mi páči, má susedov pes, ale to by som nedala, keďže ten pes tam stále žije.
Za mňa, ak s tým ty nemáš problém, tak v pohode daj také meno.
@kataina preháňaš. Čo musí byť každý pes Dunčo, prečo y som mala vymýšľať špeciálne psie mená? Náš prvý pees bol Max, terajší je Leo, a čo? Nezdá sa mi, že by som tým prejavovala neúctu voči ľudským nositeľom týchto mien, naši psi vždy boli členovia našej rodiny - keď zakričím na ulici "Leo!", otočia sa možno aj zo dvaja chlapci a ubezoečujem ťa, že chlapci sa vôbec neurazia a normálne matky sa zasmejú
@kataina a to sa mena delia na zvieracie a ludske? Take som este nepocula, vsak typicke meno pre kozu je Roza a to je predsa normalne meno z kalendara a pre psa naprikla Max a pre macku Cilka.... vsetko kalendar...
Ja som sa chodila starat o kone, mimochodom chranene plemeno, ktore je pisane v plemennej knihe ergo vsetky sa papierovo volali rovnako len ine cisla... a kazda jedna kobylka mala meno zo slovenskeho kalendara, ved vlastne odkial by inak mali tie mena byt?
Autorka - neriesila by som rodinu ale svoje a muzove pocity. Ja by som nedala, lebo TA, konkretne Sidonia, by bola navzdy pre mna ta fenka, ale zalezi na vasich pocitoch. Ja som napriklad trochu odsudila, ale len doma pred sebou, ked sused mal psika, zomrel mu nahle po par mesiacoch, kupil druheho a dal mu rovnake meno. Obaja boli z chovnej stanice ale aj tak. Tak isto nasa suseda. Fenka zomrela na starobu po xy rokoch a kupili dalsiu a bum rovnake meno. Ludia su rozni, ked to im nevadi...ked to vam nevadi.
Ja keď som tú tému zazrela a mala prečítaný len nadpis, tak mi napadlo, že "no Maxipes Fík by som decku nedala" ale keďže sa pes volal Sidonia, tak why not, je to celkom nezvyklé meno, určite bude Sidy originálnejšia ako tie kvantá Elišiek a Neliek, Sofiniek, Emiek, Eliek a podobných módnych mien. Inak, mala som spolužiačku na základke, volala sa Nela, vtedy bola jedna jediná snáď v celom kraji, ak existovala nejaká Nela, tak to bola Petronela a vždy sa každý zacudoval, že čo to za meno, tak vždy kývla plecom "z českého kalendára" a o 20 rokov neskôr je Nela každé druhé dievča 🤣 ale to je mimo tému, my sme mali boom Zuziek a Marekov, Matejov, Martinov .. tiež sa všetci volali rovnako :D jaaaj, Nikoly som zabudla 🤣 Sidonia je zaujímavé stále, nespada do módnych trendov 🙂 a myslím, že je úplne bežné, že zvieratám dávame mená, ktoré máme k dispozícii a ktoré poznáme. Tak snáď mačke nebudem hovoriť "kámen" :D máme 4 mačky, majú bežné mená. Bývalá kolegyňa má psa Rastislava. Keď som chodievala kočíkovat po sídlisku, tak som počula rôzne oslovovať ľudí svojich psov a padali aj zaujímavé mená ako "Feri", "Jožka", "Mirko", "Miladka" a podobne. Domáce zvieratá sú súčasť našich rodín. Tak majú mená ako príslušníci rodiny 🙂 daj také meno, ako sa ti bude páčiť 🙂
Jasne, ved je to ludske meno, neni to ze Fifi alebo tak
Jedna nasa suseda ma psa Fica😂 Neviem ci toho psa tak neznasa,alebo miluje😂
Zalezi ako si s tym stotoznena,ci ti to nebude toho psa pripominat.
Pokial je to bezne ludske meno tak ano, ale tak ja som mala psika s vylozene takym nie typickym menom pre ludi, takze to by som dietatu nedala.Ale chapem, ze ak mal niekto psa napr Rudolfa a chce to dat synovi, tak to mi pride uplne normalne.
no ak by som mala toho psa este mat tak nie. neviem, mne to pride v celku cudny napad, ale zas neberiem, kazdy nech si spravi tak ako chce., ak vam to tak vyhovuje, tak kludne
@diewcatqoo nás mal kozu Marcela a o rok mi pribudla kolegyňa Marcela,
Keď na občas naštvala, s humorom som jej hovorila ty koža...v pohode sme sa zasmiali
Nasi mali tiez psa Zoru a ja keby sme cakali dievku, tak je Zorka na 100%. Moja kamoska caka chlapceka - vybrali mu meno Max a moja sestra ma kocura Maxa a vobec mi to divne nepride. My sme mali skrekiho, volal sa Tili a susede prisla vnucka z Anglicka a tiez ju volali Tili😀

Ahoj, my sme mali pred par rokmi psiu slecnu Nelu a aj som teraz dala take meno svojej dcerke pretoze sa mi jednoducho paci a hotovo 🙂