icon

Dali by ste dieťaťu meno podľa kalendára?

10. sep 2024

Mam planovanu sekciu. S manželom sme spokojne vybrali meno. A zrazu sa dívam ze meniny su v deň kedy sa babo narodí.
Odradilo by vas to? My meniny nejako neriešime.. iba nejakou drobnostou. Ale ked nad tym rozmyslam zatiaľ z takeho pohľadu dieťaťa tak neviem.

Strana
z3
maryetta
10. sep 2024

Ja som malapre syna vybrate meno cca 10rokov pred jeho narodenim 😂😂😂 skus hadat kedy ma meniny…. Okej 2dni po sebe ale…. Delilo ho 20minut. Keby mi nieco povedal-hmmmmm sam si sa rozhodol kedy sa narodis. Kludne si mohol aj 2 tyzdne skor ci neskor 😂

mandzula
10. sep 2024

@pralinka25 aj ja to len dako pretrpim a vzdy som sa cudovala, ked sa ma niekto pytal, ci sa nehnevam na rodicov, ze som mam meniny na Stedry den.

vlucifuk
10. sep 2024

Ja mám meniny a narodeniny v jeden deň. Moja mama mala meno pre mňa vybraté dlho, no a takto to vyšlo. Neodradilo ju to. A to mám ešte aj Vianoce desať dní po sviatkoch. Ako dieťa som to prežívala asi tak, že mi každý blahoželal a dal zvlášť maličkosť k meninám, zvlášť k narodeninám a ja som si urobila dve poličky, kde som si darčeky pekne oddelila. Teraz to beriem ako veľkú výhodu. Nemám rada oslavy. Aj môj muž má narodeniny a meniny v jeden deň, ale vrchol je jeho brat, ktorý sa volá Adam a narodil sa na Štedrý deň. Tiež si na to už zvykol.

andaluzia12
Autor odpoveď zmazal
vlucifuk
10. sep 2024

@andaluzia12 Môj švagor je 24.12. a volá sa Adam.

olivia_c
10. sep 2024

Co ty vies, mozno poznam 😀

lentilka
10. sep 2024

Autorka, urob, ako cítiš. Náš malý má meniny cca 2 mesiace po narodeninách a už to sa mi zdá blízko. Jeho meno mi nejako "prišlo", takže mi nenapadlo meniť ho kvôli meninám. Dieťatko to bude podľa mňa určite prežívať, že má narodeniny/meniny blízko seba či v jeden deň. Ale teda neviem, či by som menila, keby som našla "dokonalé" meno.

sandra811
10. sep 2024

Nedala by som. Kamarát je Adam, narodeniny má 22.12. Kamarátka je Eva narodeniny má 23.12. Obaja frflú na to, že by to svojim deťom nespravili. Môj manžel je narodený 31.12 a svokra mu chcela dať meno Silvester🤦🏼‍♀️🫣 chvalabohu ju od toho odhovorili.

lentilka78
10. sep 2024

Poznám mnoho ľudí, čo majú narodeniny v ten istý deň ako aj meniny a ani od jedného som nepočula ze by to nejako riešili, dokonca poznám Evu narodenu na štedrý deň 😊
Aj moja sestra je narodená 24.12.a nikdy, naozaj nikdy ju nik o darčeky neukratil, v detstve jej išlo na nervy ako ju každý ľutoval, že jej to určite spoja s Vianocami, čo nebola pravda 😁 vždy dostala dvojmo a dokonca dnes keď je dospelá tak jej to vyhovuje, lebo "odbavi" návštevy 2 v 1, aj narodeniny aj vianoce 😁

lucia147852
10. sep 2024

Nedala

monika_123
10. sep 2024

Nemala som to tak v plane,termin som mala 7.9. ale vypytal sa skor na svoje meniny 23.8. 😃Teraz mal 9rokov a nikto z nas,ani on to neriesi 🙂

ajka19
11. sep 2024

moja dcéra je tak, viem, že ju to mrzelo, keď bola malá, a možno aj teraz ju to mrzí, ale jej meno sa jej páči, tak to nerieši až tak a ten narodenino-meninový deň si užíva

barju
11. sep 2024

Poznám dvojičky Adam a Eva narodené na Vianoce, boli s tým v pohode. Ja mám narodeniny aj meniny deň po sebe a tiež som tým ako dieťa netrpela, ja keď oslava bola iba na narodeniny, aj tak som l meninám dostala aspoň čokoládu. Závisí ako sa k tomu rodičia postavia.

rorino
11. sep 2024

Mala som susedu a u nich v rodine bol zvyk dať meno aké iripada v kalendári.Ak bolo dieťatko opačného pohlavia ako meno v daný deň,dali deň predtým,alebo potom.

tianna
18. sep 2024

Nemôžeš si dohodnúť sekciu na iný deň? Podľa mňa ak vysvetlis dôvod nemal by byť problém presunúť si sekciu + - jeden deň. Ale ak sa nedá tak nie, meno by som nemenila 🙂 stále môžeš pozrieť kedy je vybrané meno v inom kalendári a doma môžete kľudne oslavovať podľa zahraničneho kalendára 😉

oblecenie99
18. sep 2024

Ja som mala mať termín pôrodu na 24.12., a mám sesternicu, ktorá sa tak aj narodila, tak čo už s tým, a myslím, že pri deťoch sa narodeniny a Vianoce (čo do darčekov) riešia viac, ako napr. meniny.. mne by to nevadilo, ani som sa nad tým nezamýšľala, ale ak to teba štve už teraz, tak by si možno mala dať iné meno... len aby ťa potom neštvalo viac, že to pôvodné meno sa páčilo viac.

serialkiller
27. jan 2025

Určite nie. Svokra je Eva a každý rok sú ofuky na Vianoce keď niekto zabudne hoci separovať darcek k meninám od vianočných a zháňať čerstvé kvety na Vianoce pri mohutnej výzdobe je cele také nasilu. Načo vyrabat takéto situácie keď tých mien je dnes už nekonecno.

Strana
z3