Pôrod dvojičiek po sekcii

miselka11
5. feb 2015

baby, neviem co mam ocakavat, na co sa mam pripravit.. prvy porod som mala planovanu sekciu koli KP, teraz cakam dvojicky. moj lekar povedal, ze by sa urcite priklonil k sekcii, ale v porodnici uz nerobi, takze je jedno co hovori 😀 . Ja sama by som tiez radsej planovanu sekciu, lebo aj v pripade, ze by boli obidve babatka idealne otocene, pri tlaceni prveho sa druhe moze zvrtnut a bude sa musiet sekcia robit aj tak.. no neviem. je tu niekto taky? ako ste rodili dvojicky o sekcii?

janka_v
26. jún 2019

Je to individuálne, ale už nie automatické. Veľmi záleží od lekára a nemocenskej praxe - teda myslím v nemocnici, ktorú si vyberáš. Mne lekár odpovedal tak trochu neurčito, ale nebol úplne proti prirodzenému pôrodu na druhýkrát, akurát teda kvôli prvej sekcii a jej indikáciám ma viac odsledovali, mala som aj šťastie - veľa mi vysvetľovali. Do poslednej chvíle sme boli prichystaní na obe verzie (lekárka mi odporučila neupínať sa na jeden, ale pripraviť sa). V deň pôrodu sa čosi zvrtlo, bolo viac indikácií, kedy zrazu prirodzený pôrod už nebol vhodný a doporučený, ale som im všetkým veľmi vďačná akým spôsobom ma pripravili pred tým. Naozaj som bola vyrovnaná a tešila som sa na prirodzený pôrod, lebo prvá sekcia bola u mňa dosť zlá a bola náhla a akútna, zároveň som sa už nebála ani tejto druhej sekcie. Mám tri detičky a na tento druhý pôrod mám najkrajšie spomienky aj vďaka tomu ako so mnou jednali lekári (zazmluvnený nebol nikto).
Podľa mňa otvor tému spôsobu vedenia pôrodu, nech ti lekár vysvetlí, prečo by nebol vhodný prirodzený spôsob, nech sa sám vyjadrí, či Sú indikácie na komplikácie. Keď to budeš mať vyjasnené aj ty, bude ti ľahšie prijať konečné rozhodnutie, nech už bude akékoľvek. Držím palce a želám velka zdravia a síl.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre