icon

Dali by ste dieťaťu meno podľa kalendára?

10. sep 2024

Mam planovanu sekciu. S manželom sme spokojne vybrali meno. A zrazu sa dívam ze meniny su v deň kedy sa babo narodí.
Odradilo by vas to? My meniny nejako neriešime.. iba nejakou drobnostou. Ale ked nad tym rozmyslam zatiaľ z takeho pohľadu dieťaťa tak neviem.

lilli110
10. sep 2024

Napr.pri strednom synovi som sa nevedela rozhodnut, ake meno. Nemala som vybrate vyslovene jedno, ktore by sa mi pacilo uplne ze najviac. Narodil sa 23.12. Volila som preto z alternativ, ktore som mala mimo tohto datumu. Ale kebyze chcem vyslovene Adama alebo Štefana atd...tak dam v pohode. Nakoniec je Jakub...meniny v lete.

ukgirls
10. sep 2024

neoslavujeme meniny takze v pohode..skor mi je luto ludi co maju narodky a meniny na vianoce ...

olivia_c
10. sep 2024

Mna by zaujimalo co vam vadi na tom, ze ma dieta v 1 den meniny aj narodeniny? A v com by to malo vadit dietatu? Asi sa mi odpojil kabel. Ja len dufam, ze nie kvoli darcekom, lebo to ako dovod mi pride chore.

aeruginosa
10. sep 2024

Este raz, hore vyssie som ti vysvetlila, ako som to myslela. Prchka si podla reakcii akurat tak ty.
Prajem ti ale aj tak nech vsetko dobre dopadne a mas zdrave babatko. 😉

miskamisiq
10. sep 2024

Pokiaľ je to meno, ktoré sa vám páči tak ja by som ho dala aj napriek tomu, že bude mať meniny a narodeniny v jeden deň. Môj synček ma v decembri narodky, vianoce a vo februári meniny (meno bolo vybraté skôr ako bol v plane 🙂).
Bratranec bol Adam. Keď bol dieťa, vždy dostal darček na meniny ráno a večer si našiel darčeky na Vianoce pod stromčekom.

darina90
10. sep 2024

Dietatko bezne dostane hračku ci inú drobnosť aj mimo sviatok ...moje dcéry majú meniny /narodeniny par dni medzi tým...v podstate cakame poväčšine na narodeniny 🙂 ....je to len na Váš, ale nevadilo by mi to .

olivia_c
10. sep 2024

@veronikaszabova moja je este batola, najprv je kazdy nadseny z mena, ze ake krasne a druha otazka take som este nepocul/a, kedy ma meniny, je to v kalendari? Odpovedam, ano je, ale v rozsirenom. Bud ludia nevedia aky to je alebo ochkaju aka skoda, no nebude mat darceky. No uz len k tomu chcem viest dieta, aby zobralo o darceky, lebo ma meniny ... Proste kto chce, podaruje, kto nie, nie. Bodka.

nevenka
10. sep 2024

@patka06 no tak narodeniny a Vianoce nejak extra neovplyvnis. Nase tretie sa malo narodit 24.12., nakoniec kvoli zdravotnym problemom to bolo o tyzden skor. Meno sme spekulovali tiez, ze dame Adam, ale to uz sme mu teda naozaj nechceli spravit. I ked moja teta sa vola Eva a je narodena 16.12., rodicia si s tym evidentne hlavu nelamali...🙃

nevenka
10. sep 2024

@ukgirls to vazne? Lutujes ludi, co sa narodili na Vianoce? 🤔😵‍💫

bu1bu
10. sep 2024

Aj ked sa meniny u nas neoslavuju, cize mohlo mi to byt jedno, ale presne kvoli tomu sme menili vyber mena. Syn sa mal narodit na Viliama a chceli sme to meno. Nakoniec sme vybrali ine a narodil sa v inom termine.

veronikaszabova
10. sep 2024

@olivia_c nasa ma 1.5 roka ,- Letícia. Tvoja sa ako vola?

pralinka25
10. sep 2024

moja mala je nestastna ze v skole nemoze oslavovat aj meniny aj narodeniny. mladsi to ma od seba 27 dni a kym je maly to tiez chce v skolke oslavovat na dvakrat a potom lamentuje ze cely rok nic. nejde im ani tak o darceky ako o tu oslavu alebo ako by som to povedala. ale kazde dieta je ine. niektore si nepotrpi oni dvaja zrovna ano.

olivia_c
10. sep 2024

@veronikaszabova to je nadherne meno, take vznesene 💛 ja som malej dala meno Tamia.

veronikaszabova
10. sep 2024

@olivia_c krasne

autor
10. sep 2024

@olivia_c vážne?Co by malo vadiť dieťatu?
Ja v okoli nepoznam jedine dieťa ktore by nechcelo oslavovat svoje sviatky .. Pozvat si kamaratov..doniesť niečo do škôlky atd.
No a nedajboze by sme mu chceli dat darčeky na sviatky... Co sme to za rodičov vlastne.

mandzula
10. sep 2024

@ukgirls ja to tak mam a vobec mi to nevadi, je to o tom, ci z toho robi dramu okolie, lebo kym je to dietatu prezentovane ako normalna vec, ako normalnu vec to vnima. Ak okolo toho niekto knuci a dieta lutuje, bude z toho nestastne aj ono.

mandzula
10. sep 2024

@autor u nas oslavy typu pozvanie kamaratov nikdy neboli, nosenie niecoho do skolky bola otrava, takze ta s jednym takym prave zoznamujem.🙂

reanda
10. sep 2024

malicherne nie je, ake meno vyberies dietatu, ale trapenie sa nad tym, kedy bude slavit meniny.. to je naozaj hlupost, nedat dietatu meno, ake sa mi paci, len kvoli meninam.. moj syn ma meno, co vobec nie je v kalendari a slavime meniny, ako nam vyhovuje a ako sme si urcili.. z takychto veci si fakt netreba robit problem.. ak bude dietatu luto, ze ma narodky aj meniny v jeden den, co vam brani mu urobit oslavu menin o pol roka, v uplne iny den? vsak za to sa nestriela 🙂

jumama
10. sep 2024

Moj otec tak mal, Ján 24. júna 🙂

mia_von_prag
10. sep 2024

Netuším, kedy má dieťa meniny, vôbec to neoslavujeme. Ani neviem, ake su znamenia. Hračiek maju taku kopu a po celý rok, že na narodky si pýtajú len čokoládovú tortu.
Na vianoce sa tešíme, že sme rodina pohromade.
Takže ano, vybrala by som hlavne meno, ktoré sa mi páči. To je priorita

pralinka25
10. sep 2024

autorka presne toto. deti to vnimaju inak. dovolim si povedat ze kopec dospelakov uz zabudlo na detstvo. moje decka miluju sa v ten den lepsie obliect, aj si uzivaju ze su akokeby stredobod lebo maju svietok. nie su mamonari ani nepotrebuju haldy darov. ale proste je to pre ne iny den. sviatok.

lenkakoc444
10. sep 2024

Dala by som. Ja mam meniny a dalsi den narodky a zvladam to v pohode 🙂 v mojom okoli aj tak cim dalej tym menej ludi meniny riesi ako sviatok.

mandzula
10. sep 2024

@pralinka25 ja ti za seba poviem, ze mne to aj ako dietatu bolo fuk. Ono zavisi aj od toho, ako sa sviatky oslavuju v tej ktorej rodine, u nas sa potriaslo rukou pri ranajkach, dala sa bonboniera a tym to koncilo.

olivia_c
10. sep 2024

Mam pocit, ze to prilis prezivas a tvoje deti budu prezivat tiez. No ale neberiem ti to, kazdy ma pravo na vyjadrenie svojho nazoru. Preco by moja dcera keby chcela mat oslavu neoslavovala? Preto, ze ma sviatok naraz v jeden den? Nebude mat moja dcera oslavu preto, ze ma meno z rozsireneho kalendara? Stracam sa v tom, aha ide o to, ze ostatne deti budu mat oslavy a ona len jednu? A? Hovori ti nieco skromnost? Alebo, ze sa netreba porovnavat s ostatnymi? Presne k tomu napriklad ja budem viest svoje dieta. Kazdy mame skratka ine hodnoty 🙂

petronela1985
10. sep 2024

Môj švagor to tak má, v jeden deň narodeniny aj meniny. Ja mám s trojdňovým odstupom. Obaja na to nadávame.

pralinka25
10. sep 2024

@mandzula no ja neviem. ja oslavy z duse neznasam. aj ako dieta som ich nemala rada. ani teraz neoslavujem nic. nebavi ma to a nepotrebujem nic ani tu bonbonieru lebo to nejem. kvety tiez mi nic nehovoria a cusim ako vos pod chrastou ked sa k tomu schyluje. ale moje deti asi vymenili v porodnici lebo tie to prezivaju ako narodny sviatok 😀 a to nie len tie svoje ale aj surodencove, a oni zeru aj vsetky tie sviatky ako dni matiek otcov deti konov a neviem coho. ja nie som schopna to ani evidovat nie to este riesit. som chora z vyroci, sviatokov ...

ddaassuullaa
10. sep 2024

Pre mna vzdy bolo dolezite meno, nie datum. U syna som vedela roky dopredu, ako sa bude volat, ine meno sa mi proste nepacilo a ani po tolkych rokoch by som nedala ine. Meniny - na vianoce. Meno pre dceru sa "rodilo" tazko-pretazko a jedine na ktorom sne sa zhodli bolo....v tej najtesnejsej blizkosti vianoc. Som presvedcena, keby mame dalsie deti, bud sa na vianoce rovno narodia alebo maju zase vianocne mena😁 ale pointa - nasim deckam sa ich mena pacia☝️ ja som svoje meno (tiez v blizkosti vianoc) cely zivot neznasala. Narodky....v tesnej blizkosti vianoc🤣 a tu som, ziadna ujma. Moja kamaratka - vianocne meno a narodila sa ....na 1.sviatok vianocny👌☝️ je to podla mna jediny pravy vianocny skriatok na svete💪😂 a patricne si to cely zivot aj uziva.
Cize ak by sa mi pacilo meno, absolutne by ma netrapilo, ze v kalendari padne na jeho datum narodenia

reanda
10. sep 2024

@pralinka25 deti to sice prezivaju rozne, podla svojej povahy, ale v podstate to, ako maju vnimat svoj sviatok, ich naucia rodicia a okolie.. dieta by sa samo od seba neslo citit sviatocne v den, kedy je jeho meno zapisane v kalendari, ak by to tak nebolo naucene .. takze ak rodic zariadi dietatu peknu tradiciu bez ohladu na podmienky, nemusi mu byt nic luto
a tvoje deti kto naucil slavit narodky, dni matiek, otcov a koni? 😀

autor
10. sep 2024

@olivia_c dobre 👌 teraz sa odpojil kabel mne takze sa k tomu nejdem ani vyjadrovať 😁
Si ma poriesila akoby ma poznáš od narodenia 🤣🤣

pralinka25
10. sep 2024

@reanda nase to zacali riesit v skolkarskom obdobi. pretoze tam vzdy to dieta vezme ucitelka vsetci mu zaspievaju, podaju ruku a ono rozda sladkosti a je proste za hviezdu 😀 aspon u nas. odomna to faaaaakt nemaju. ale zase viem ze su deti ktore toto nemaju radi. (ako napr. ja)