Dali by ste dievčatku meno Alžbeta?
Ahojte, dali by ste meno dievčatku Alžbetka? Veľmi sa mi páči, ale bojím sa, že by ju potom volali Betka (napríklad v škôlke, škole...). Máte niekto skúsenosti s tým menom?
Môj ex chcel veľmi Alžbetku, volali by sme ju Betka ale je z nej Katarína. Sama povedala, že by sa jej nepáčilo meno Alžbetka skôr Betka, má 12 rokov.
Mame doma 8 rocnu Alzbetku a teda....nez chodila do skoly, tak bola Alzbetka vsade, v skolke sa hnes pytali, ako jej maju hovorit a pre nas stale je a pre najblizsie okolie. Ale prisla skola a bum, Betka sa z nej stala tak rychlo, ze som ani nemrkla a sme sa s tym holt zmierili. Keby sa jej nepaci, opravi ich sama, ale nej sa to zapacilo, tak budis, je to jej meno, jej rozhodnutie, ako si necha hovorit ☺️ ja som Kristina a moja mama dodnes nevie stravit, ze som skoncila ako Kikus 🤣 tak Betku som sa rozhodla stravit, aj ked som neni stotoznena, hlavne, ze je dcerka spokojna ☺️
ked sa ti to meno paci a mas pocit, ze je to prave pre tvoju dcerku, tak jej ho daj. Ked nechces, abyb ju volali Betka, volaj ju tak, ako chces, aby ju oslovovali ini. Ona casom povie ludom, ci sa jej paci alebo nepaci oslovenie. Aj mne sa napr. to meno paci, ale mala som iny pocit, ked som mala nase baby v bruchu.
Áno prečo nie ? Každé meno je pekné ,záleží či sa páči tebe ako matke .Mame Frederika ,učiteľka mu povedala Fredy ja som povedala ze sa volá Frederik .Každé meno je pekné ked sa pekne povie
Nie
Ja osobne som Alžbeta, ale cely život som Betka Betty, čo mi vôbec nevadí, no dcérke som nechcela dať Alžbetu, keďže by bola 4tá, ale syn došiel s Elizabeth, inak ju počas tehotenstva neoslovoval, tak je Elizabeth a tiež začali Líza, Lizbet a všelijak, ale vždy opravím, že je Elizabeth max Eli a zatiaľ sa mi nestalo, že by neakceptovali (už bola aj Betulik 🤦♀️) tomu sa nevyhnete ani pri jednom mene, aby neskomolili
Alzbeta je skarede tvrde meno... Alzbetka pekne. Postupne ju budu volat Betka, Beta, kamosky mozno Betty a to sa jej bude pacit. Neverim, ze bude chciet, aby jej niekto hovoril Alzbetka az do dospelosti. A predstavovat sa vzdy bude ALZBETA... och, to je ako Jana, Ivana, Milada... take tie skarede zaklady mien...
Máme doma Alžbetu ,bude mať čochvíľa pol roka 🙂 občas sa stane že jej povieme Betka ale prevažne ju všetci voláme Alžbetka .
tiez si myslim, ze zabranit aby niekto oslovil Betka , sa neda , budu ludia co budu hladat skratku ci v skolke ci skole
Alžbeta je veľmi pekné meno, ale neviem si predstaviť že by sme ju na strednej tak volali 🙂 mali sme v triede dve, obe sme volali Beba. Ako popravde nejakú skratku decká určite vymyslia, veď komu sa chce vyslovovať také dlhé meno 🙃
Mne sa paci aj Betka
Ale nebude to vždy maláAlžbetka
Tak s tým treba ratat
Ze 30 ročná sa nebude asi nikde predstavovať Alžbetka
Krasne meno, aj ja som mala vybrate meno Albžetka
Ja som Alžbeta 😀za to že sa tebe nepáči Betka neznamená že sa to nebude páčiť aj tvojej dcére keď vyrastie 😉moja mama je presne taká istá neznáša keď mi niekto povie Betka pritom ja to milujem strašne sa mi to páči na strednej som pre každého bola Betka ona sa hnevala že či neviem povedať ako sa volám teraz som už sama mama a som už z detstva na to strašné alergická keď dieťa povie že sa tak nevola napríklad keď Márii poviem Majka tak dieťa hneď že ona je Mária lebo mamke sa nepáči Majka ale jej hej ale mamka sa hnevá keď jej tak niekto povie 🤦je to proste moja trauma lebo som bola nútená každého opravovať a potom dosť že má nezbila (irónia) že neviem ľudí opraviť že som jednoducho Alžbeta tohto poucovania som mala v detstve dosť! Takže ja len tak že keď sa to bude páčiť tvojej dcéra že keď jej niekto povie Betka nechaj to tak aby v zlom na to nespomínala inak krásne meno aj mne sa moje páči ale isto by som ako matka vkuse každého neopravovala že sa tak nevola lebo mne sa to nepáči
Syna mám Štefana a nepáči sa mi Pišta ale koľko krát mu tak niekto povie vpohode nemám to nutkanie ich opravovať
Paci sa mi to meno, kým je dievčatko mala Alžbetka. Znie to krásne.
Ale dospela Alžbeta už pre mna znie moc historicky.
Ale podstatne je, aby sa meno páčilo tebe.
Nie
No názory sú tu rôzne. Mne sa to meno kedysi nepáčilo, ale teraz je pre mňa naozaj krásne ❤️. Ale predsa sa ho asi vzdám, lebo naozaj si neviem predstaviť, že by som mala ľudí opravovať, že sa nevolá Betka. A možno by sa jej to naozaj páčilo, možno nie. To nebudem vedieť pri žiadnom mene, či s ním bude niekedy v budúcnosti spokojná.
Vieš čo v súčasnosti je veľmi veľa Alžbetiek a aj v moderných rodinách. Podľa mna už málokto ma nutkanie povedať “Betka”… ja poznám minimálne 4 a nikto im nepovie inak než Alžbetka. Mne by tiež nenapadlo Betkovat.
Ale skús sa zamyslieť či sa ti to meno paci len v detskej zdrobnenej verzii alebo aj dospelackej.
Je to kralovske meno, vznesene, nadherne a vzdy moderne, aj o 100 rokov
Mne sa veľmi páčilo meno Alžbetka... Ale bál som sa tiež toho, že by ju veľa ľudí volalo Betka, čo sme nechceli ... nakoniec sme zvolili verziu Elizabeth.... A voláme ju väčšinou Elizabethka... V poslednej dobe chce ona sama občas, aby sme ju volali aj Elizabeth .... Jej meno sa jej veľmi páči 😊
Bohuzial Slovaci ti skratkami pokazia kazde meno, takze je to uuuuplne jedno ake jej das ;)
Naša 7.rocna suseda je Alžbeta, volali ju aj Betka ale ona sama povedala, že chce aby ju volali Betana...nikto nevie prečo, proste všetci ju tak teraz oslovujú a ona je spokojná. Moja dcéra sa mala volať Petronela (aby si mohla volať buď Petra alebo Nela čo by sa jej viac páčilo 😁) ale kvôli numerologii som jej dala meno Adriana 😉
Dcérka má spolužiačku v škôlke hovoria jej alzbetkA ako sa bude predstavovať tak ju budú volat
Betka je tiez pekne, synova dospela priatelka sa rak vola, nikto jej inak nepovie, ani z kamaratov..iba jej mama ju vola Alzbeta..
V praci som mala dve kolegyne Alžbety (jedna pred dochodkom a druha mlada) a vsetci ich volali Betka. Dospelej zene nikto predsa nebude hovorit Alžbetka a Alžbeta je zase take "tvrde".
Moja skusenost: v skolke ma ucitelky nazyvali Betka, mamka ich okrikla ze ja som Alzbetka a nie ziadna Betka, tak ucitelky mam pocit ze kym neumru tak to budu vkuse vsade spominat 🥴 v skole ma volali viaceri Beta, no dost som sa trapila kvoli tomu, vsak vieme ake vedia byt deti, bol to pre mna sok pocuvat "Beta" ked v laskavom domacom prostredi som bola Alzbetka... este aj jedna ucitelka mi vravela akoze zo srandy "Beta-Klebeta" (no strasna sranda 🤦♀️)... alebo ked sa spomenie na matike Beta vramci greckeho pisma, alebo neplodna Alzbeta na nabozenstve, alebo Beta verzia na informatike... kopec srandy... teraz v dospelosti 90% ludi mi inak ako Betka nepovie, Alzbetka ma vola len najuzsia rodina a manzel... dalsie super mutacie mena: "Alžbet pocuj", ako pre chlapa a "cujes Betko" kedze som z vychodu... keby som mala dceru, uz by som jej dala na sto pro ine meno...
Preco vsetci nenavidite meno Betka?😃
Ale este doplnim aj jedno pozitivum: od mala som milovala Perinbabu, vkuse som ju na videu pozerala a vydala som sa za Jakuba 🙈 par ako z rozpravky ❤

Kamoška má Alžbetku a je to veľmi pekne,múdre dievčatko,za mňa áno, pekne meno.