Dali by ste dievčatku meno Alžbeta?
Ahojte, dali by ste meno dievčatku Alžbetka? Veľmi sa mi páči, ale bojím sa, že by ju potom volali Betka (napríklad v škôlke, škole...). Máte niekto skúsenosti s tým menom?
@lenuska852 si neviem predstavit, ze teraz ako 30nicka by som mala v rodnom liste Alzbetka, to aj na peciatke v praci by som mala: titul Alzbetka ...ová. Poviem ti, ze dost by som sa hanbila
Alžbetka je krásne meno.
@mimi3008 každý sa na to inak pozerá.ja som hanu nechcela,a tiež som si povedala ze a keď bude mať 30r a bude zamestnaná tak bude mať niekde vizitku hanka?nevadí,nebude prvá ani posledná.a mne to osobne nevadí,a aj keď by si robila niekde v banke a mala vizitku alzbetka, tak by som mi to vôbec neprišlo cudne.len by ma napadlo ze asi keď ti rodicia vyberali meno tak nechceli alzbeta ale alzbetka tak ti ho aj dali.
Nedala 😬🤷🏽♀️
Neviem, či my Alžbety sme až také uchvatene týmto menom🙂🙂🙂Neznášam keď ma volajú Betka, ale nepomôžem si, príjemnejšie mi je Betty, alebo Beta, pripadne Beata
Švagriná ma dcerku Alžbetku, a všetci ju volajú Betka 🥴 ja s mužom Alžbetka. svokor ju dokonca Beky 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ ked to pocujem tak mi je na vracanie.. To ako keby na psa volal... Keby sa tak volala moja dcéra, hned by som mu povedala, ze kwd jej nevie prísť na meno, nech ju ani neoslovuje
Známi majú Alžbetku a aj ju tak volajú, alebo aj Bety, Betyna ale Betka jej nehovorí nikto
My máme 2 ročnú Alzbetku

@martinajurkechova samozrejme ze ano, neobjavila si teplu vodu, ale to s tym menom, to by potom znamenali, ze matka ma konecne slovo vo vybere mena, kedze babo si meno vlastne vyberie samo a matka to citi, co je podla mna dost pritiahnute za vlasy...ale ked vy ste to mali tak a manzel bol spokojny s tym, ze k vyberu mena vlastne nema co povedat, lebo ty aj tak citis, ake meno si babo vybralo a ty to citis a bol s tym OK, tak pohoda