icon

Dali by ste dievčatku meno Alžbeta?

8. júl 2022

Ahojte, dali by ste meno dievčatku Alžbetka? Veľmi sa mi páči, ale bojím sa, že by ju potom volali Betka (napríklad v škôlke, škole...). Máte niekto skúsenosti s tým menom?

Strana
z7
mimi3008
9. júl 2022

@martinajurkechova samozrejme ze ano, neobjavila si teplu vodu, ale to s tym menom, to by potom znamenali, ze matka ma konecne slovo vo vybere mena, kedze babo si meno vlastne vyberie samo a matka to citi, co je podla mna dost pritiahnute za vlasy...ale ked vy ste to mali tak a manzel bol spokojny s tym, ze k vyberu mena vlastne nema co povedat, lebo ty aj tak citis, ake meno si babo vybralo a ty to citis a bol s tym OK, tak pohoda

mimi3008
9. júl 2022

@lenuska852 si neviem predstavit, ze teraz ako 30nicka by som mala v rodnom liste Alzbetka, to aj na peciatke v praci by som mala: titul Alzbetka ...ová. Poviem ti, ze dost by som sa hanbila

slovakboy
9. júl 2022

Alžbetka je krásne meno.

lenuska852
9. júl 2022

@mimi3008 každý sa na to inak pozerá.ja som hanu nechcela,a tiež som si povedala ze a keď bude mať 30r a bude zamestnaná tak bude mať niekde vizitku hanka?nevadí,nebude prvá ani posledná.a mne to osobne nevadí,a aj keď by si robila niekde v banke a mala vizitku alzbetka, tak by som mi to vôbec neprišlo cudne.len by ma napadlo ze asi keď ti rodicia vyberali meno tak nechceli alzbeta ale alzbetka tak ti ho aj dali.

zuzikq91
9. júl 2022

Nedala 😬🤷🏽‍♀️

beataxxx
10. júl 2022

Neviem, či my Alžbety sme až také uchvatene týmto menom🙂🙂🙂Neznášam keď ma volajú Betka, ale nepomôžem si, príjemnejšie mi je Betty, alebo Beta, pripadne Beata

zabka2019
10. júl 2022

Švagriná ma dcerku Alžbetku, a všetci ju volajú Betka 🥴 ja s mužom Alžbetka. svokor ju dokonca Beky 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ked to pocujem tak mi je na vracanie.. To ako keby na psa volal... Keby sa tak volala moja dcéra, hned by som mu povedala, ze kwd jej nevie prísť na meno, nech ju ani neoslovuje

drimonna
10. júl 2022

@zabka2019 Neviem, že čo všetci máte proti skratke Betka 🤦🏽‍♀️ Úplne normálne pekné meno... Ja kebyže dám dcére meno Elisabet, tak by som ju volala aj takto...

zabka2019
10. júl 2022

@drimonna netvrdim ze sa nam nepáči skratka Betka, len svagrina je nešťastná z toho 🙂 lebo si myslela ze ju všetci budu volat Alžbetka. Ja som skor narazala na tu skratku Beky ze sa nam nepáči. Za mna je Betka ok, tiez sa mi páči 🙂 tento xichtik (🥴) som tam dala nechtiac.

renka30
15. júl 2022

Známi majú Alžbetku a aj ju tak volajú, alebo aj Bety, Betyna ale Betka jej nehovorí nikto

veronika175
15. júl 2022

My máme 2 ročnú Alzbetku

Strana
z7