Dieťaťu som dala nevhodné meno
Dobrý den, neviem čo si počať. Chcela by som to skúsiť čo najjednoduchšie popísať. S muzom sme zidia. Cely život som mala vybraté meno ktorého pôvod je väčšine ľudí okamžite jasný.muz nesúhlasil úplne ale nechcel sa hádať.Syn má nastúpiť do skolky od septembra a muz do mna dobiedza že som urobila obrovskú chybu. Dala vlastnemu dieťaťu terč na čelo a podobne reči. Ci nevidím ako eskalujú nálady v spoločnosti a ludia mu budu môcť chcieť ublížiť. Som z toho hrozne nešťastná. Neviem či ma nahlodal muz alebo tomu verím už aj ja. Hlavne keď vidím správy stúpajúce preferencie mazureka Kotlebu nenávistne tik toky. Desim sa zápisu do skolky. Ďalej ak ho budú kontrolovať biletári na diskotéke a ukáže OP no neviem. Myslite že som spravila chýbu? Neviem si predstaviť teraz meniť meno alebo zmeniť ho len papierovo? Alebo má muz len zbytočne zneistil?
@biela_sova Levi nie je priezvisko, ale druhé meno😉
@autorka, ešte k môjmu predošlému príspevku doplním, že mne napr. Levi neznie vôbec "židovsky". Podľa mňa znie to meno pre každého, kto nosí rifle skôr "americky". Takže prinajhoršom môže syn povedať, že vynálezca džínsov sa volá Levi Strauss a vybavené👍 Levi's-ky pozná snáď každý. Áno, viem, Levi Strauss bol nemecko-židovský imigrant, ale to je každému úplne jedno.
Raby Low 💤
Kamarátka dala vytúženého Davida a tiež do nej rodina hucala (90siatky)
A nakoniec ta familia, ktorá najviac stuchala, ma v rodine Davida priezviskom, zobrala si ho ich dcera😅
Otáčať hneď k židovské u menu mazurka/kotlebu🙆♀️
... len aby ti ho neotlkal nejaký mohamedko▪️
Súhlasím s príspevkom, ktorý tu zaznel. Neriešte meno, ktoré skutočne nikto riešiť nebude. Riešte svoj strach. Ľudia radi a ochotne uveria strachom, ktoré si im podsúvané. Na druhú stranu zatvárajú oči pred reálnymi problémami spoločnosti, ktorým sa treba postaviť.
@pribinak
Lievance

@sovica hej hej pochopila som, ze hovoria o dvojitom mene, nevedela som to napisat zrozimitelne. Chcela som tym povedat, ze tak, ako Levi ma na konci i, aj ja mam dievcenske zase priezvisko 4 pismenove, konciace na i , a kazdy si mysli, ze je juzanske 🤣
Sesternicin syn sa vola Ibrahim, synov spoluziak Nazar. Ziadna sikana,ziadne ukazovanie. Dnes uz je to bezne uplne
povedz svojmu muzovi,ze samovrazedni atentatnici sa odpalovali pri krestanskych miestach..a teraz co? maju si vsetci,s menom ktore by niekto mohol identifikovat ako krestanske rychlo menit mena?...muz nech sa ukludni,zabit nas moze ktokolvek ,bez ohladu na meno...ked veri,tak nech VERI 😉...
@rorino Levante,malo byt. Pisala to hned,ze jej mobil prepisal
@rorino 😅
Mne sa zidovske mena velmi pacia ja som velmi chcela Abigail, Ester, Elisheva alebo Johanatan bez problemov by som dala hociktore ale manzel ma zrusil ze sa to nehodi k priezvisku 😅🤣 neviem teda ake meno si dala ale asi by som to neriesila 🤷♀️
Nijto nebude riesit vracaju sa stare mena.poznam Gregora.Urbana Cyrila Felixa vsetko deti do 3 rokov.
Jednejo casu frcal aj Winetou..
Dcérka má tiež židovské meno a doteraz som sa stretla iba a príjemným ohlasom. Vola sa Ayala Noa. A v dnešnej dobe, kedy sú v dosť veľkej obľube zahraničné mena by som to ani neriešila, nehovoriac, že veľa nám bežných mien má židovský pôvod.
Nathaniel, nie je to niečo ako "požehnaný"? Nathaniel je krásne meno a Levi nemusíte v bežnom styku používať.
@som_realistka dar boží a v tomto tvare nieje ani židovské,ak chceli byť tak židovský mali mu dať Natan 😃

Viac ako meno dieťaťa by som riešila svoj strach a obavy. Nemyslím, že sú na mieste, ale nežijeme vo "vašich topánkach". Nevieme, ako verejné prejavujete príslušnosť k židovskej komunite, či máte aj nejaký osobitný štýl obliekania, "upozorňujete" na seba, máte nejaké ortodoxné správanie/zvyky... Nikto nemá na čele "pečiatku" svojej príslušnosti k náboženstvu, morálnym hodnotám, etickej skupine. Ak zapadá do bežného života spoločnosti, nikto normálny so svojimi starosťami ho nikdy riešiť nebude. Mentálni atléti sa nájdu všade, tomu sa nevyhneme. Kto chce psa biť, palicu si vždy nájde.