icon

Druhe meno pre dvojičku

22. jún 2020

Ahojte, cakam dvojicky - dve dievcatka. Vieme, ze jedna bude Eliška a nevieme sa rozhodnut pre druhe, ktore by sa k nej hodilo. Mam vybrate Alžbeta, Elizabeta, Izabela, Ilia/Iliana alebo Bianka, Paulina🙈
Najviac sa asi priklanam Eliska a Bianka ale velmi sa mi pacia vsetky druhy Alzbetky 🙂 alebo napadne vam nejake druhe meno? Priezvisko je kratke.
Dakujem

vlucifuk
22. jún 2020

Eliška a Anežka je krásna kombinácia.Veľmi príjemne a milo rezonuje v ušiach.Ale aj Alžbetka je pekné meno.❤My sme mali vybraté Nina a Nataša.Nakoniec máme chalanov.😉

heidi4
22. jún 2020

@vlucifuk presne uplne moj vkus! 🙂 Eliska a Alzbetka / Anezka ❤ este by som svojim dala aj Dorotka a Sarlotka. Krasne mena. A Nina a Natasa su moje sesternice, a ja som Nikola. :D

s_a
22. jún 2020

@aikyna lebo sa mi páčia oboje, ale hádam ju nebudem doma volať elizabeta.. Aj ja som Alexandra a vôbec ma tak mama nevolala, a vlastne nikto.. tak neviem prečo by som jej nemohla dat také meno a doma ju volať "mäkšie"..

vlucifuk
22. jún 2020

@heidi4 Joj,Dorotka a Šarlotka je úžasná kombinácia tiež...❤My sme mali viac dievčenských kombinácií,nakoniec sme sa celkom potrápili,kým sme vybrali tú naj chlapčenskú pre našich synátorov...😉

heidi4
22. jún 2020

@vlucifuk nuz, s chalanmi by som si hlavku veru potrapila i ja 🤣🤣🤣 mne sa paci uz len Jakub a Adam...i Oliver...aj ked nezacinaju na rovnake pismenka, no asi som len moc narocna... ake ste nakoniec vybrali, ak sa smiem spytat? 🙂

aikyna
22. jún 2020

@s_a samozrejme ze ju mozes volat ako len chces 🙂 to je len moja chyba ze som doteraz nepochopila ze da niekto neslovenske meno, a este k tomu to dieta potom tak neoslovuje. Ked som ucila na 1.stupni chudinky niektore deti ani nevedeli, ako sa skutocne volaju ked som ich oslovila.

rosalie1411
22. jún 2020

Presne som chcela navrhnúť Eliška a Anežka. Tie mena k sebe pekne ladia a Anežka je neokukane meno.. 😊 Kamarátka ma Anezku a sú s výberom viac než spokojní..

bmuller
22. jún 2020

Veď Eliška a Alžbeta je to isté meno, len v češtine a slovenčine... snáď ich chcete trochu rozlíšiť? 😉 Skúste vybrať radšej niečo rozdielne, Bianka je fajn 🙂

s_a
22. jún 2020

@aikyna ok, ale nejak ma to ani nezaujíma co si kto o tom myslí 🙂 ja nechápem načo niekto da dieťaťu dve krstné mena a nestaram sa do nich 🙂

bmuller
22. jún 2020

@aikyna lebo Eliška je česká verzia a Alžbeta slovenská verzia hebrejského mena 😉 Snáď si dvojčatá zaslúžia aspoň odlišné mená 😀
Eliška je ženské rodné jméno pocházející z hebrejského eliševah (אֱלִישֶׁבַע‎‎), což znamená „Bůh je má přísaha (věřím)“. Její alternativou je jméno Alžběta.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Eliška

saskatorok
22. jún 2020

Tiez mam doma Elisku a uz teraz uvazujem ako by sa mohla raz volat jej sestra 😀 Tiez ma napadla Bianka alebo ine meno konciace na Ka. Aktualne ma drzi Natalia, Eli a Naty minpekne znie, dokonca maju meniny za sebou, takze jedna spolocna oslava, dvojicky by mohli byt zvyknute z narodenin nie ? 🙂

jumama
22. jún 2020

Evička

vlucifuk
22. jún 2020

@heidi4 Nakoniec máme kombináciu Teo A Wit (voláme ho Witek).Manžel je Poliak,takže sme si mohli dovoliť taký úlet,hoci Wit je staré poľské meno,ktoré ani v Poľsku nie je bežné. Navyše máme neslovanské priezvisko (rakúski predkovia ),takže kombinácia mien s priezviskom znie v pohode.Nám sa páčia,synovia sa nesťažujú,akurát Witek,keď bol malý,odpovedal na otázku,ako sa volá,že Wit ako WC a Whirpool...😉

aikyna
22. jún 2020

@bmuller nehadam sa 🙂 ale preco maju meniny iny datum?

heidi4
22. jún 2020

@vlucifuk :D Tak o zabavu ste aspon mali postarane 🙂 so zahranicnym priezviskom to urcite znie super.

bmuller
22. jún 2020

@aikyna predsa len tie mena zneju odlisne, tak neudrie do oci, ze ide o totozny vyznam... no neviem, kto skladal kalendar - ale nad povodom a vyznamom mien sa asi nezamyslali 😉
Ale inak anglickou alternativou obidvoch mien Eliska i Alzbeta je rovnako Elisabeth...

autor
22. jún 2020

@bmuller moze to byt to iste meno vo vyzname ale inak zneju uplne odlisne 🙂 a prave to sa mi paci, ze su to dvojicky a budu mat vyznamovo rovnake meno 🙂 ale hej, tvoj nazor beriem do uvahy, ze mozno si zasluzia rozdielne mena 🙂

jaass
22. jún 2020

Eliška a Tamarka? ❤️

aikyna
22. jún 2020

@bmuller no trosku googlim a kazda stranka inak :D Pôvod a význam mena Alžbeta-
Pôvod mena je z hebrejského Elíšebah, čo znamená bohu zasvätená. Pôvod a význam mena Eliška- Pôvod tohto mena z hebrejského Elicheva, čo znamená Boh je sľubom.

timusenka222
22. jún 2020

Mne sa napr. Veľmi páčia mena: Kamilka, Marketka, Pavlinka, Ludmilka ❤️ Takze z výberu mien, čo ste zvolili, za mna Pavlinka, no k Eliške osobne by som dala Kamilu 🙂 sú to tak jemne a krásne mena, že sa hodia naozaj aj malej aj veľkej a nedá sa im škaredo povedať - Eli a Kami (alebo Mili)

bmuller
22. jún 2020

@aikyna nejdem sa, samozrejme, sporit, ale Elisebah a Eliseva sa mi zdaju akosi privelmi blizko 😉
Aj ja googlim a stale sa to mota v kruhu, vacsinou v zmysle - Meno pochádza z hebrejského „Elicheva (Eliševa)“, s významom "Boh je mojím prísľubom". Je variáciou mena Alžbeta.
este som nasla take vysvetlenie - "Eliška je ženské meno hebrejského pôvodu, ktoré sa Európou začalo šíriť hlavne v čase reformácie, reformačných bojov. Význam: Boh je spása, Boh je spasenie. Viď Elizej."
tak najlepsie by bolo zajst za nejakym profesorom hebrejciny... 😀

Na kazdy pad, mena su to pekne, ale dvojciatkam by som skusila vybrat predsa len odlisnejsie mena. Ale je to na autorke, samozrejme.

dusankomoj
22. jún 2020

Mne sa páči Izabela. Eli a Izi 🙂 Keby som mala ja dvojčatá,boli by Ela a Ema. A mám aj Evu🙂

ivka225
22. jún 2020

Pampeliška

daganov
22. jún 2020

mne sa k tej Eliške Pavlínka páči

aniele
22. jún 2020

@aikyna Česi si v minulosti (stredoveku) počeštili viacero mien, ale zároveň sa tam dostali aj originálne verzie. Takže Denis - Dionýz - Diviš, Alžbeta - Eliška (Premyslovna, Rejčka, Pomoranská - jedno z naj mien v tom období ; že ide o jedno meno, vidíme v stredovekých rukopisoch), ale aj počeštená španielska verzia Izabela, Vincent - Čenek (na mobile mi nejde jotované "e"), z Henricha je Jindřich aj Hynek...

kinderzwillinge
22. jún 2020

Mne sa najviac paci, ako napisala @marika6 , krasna kombinacia 😍 Eliška a Šárka 🙂

zuzana76
22. jún 2020

Eliska a Anezka, alebo Eliska a Pavlinka

heidi4
22. jún 2020

Este ma napadlo... Mozno nepomozem, ale mne sa paci aj Olivia (Olinka, Oli). A kamos ma dcerku Editku, tiez celkom sympaticke meno. 🙂
Takze som to myslela bud ze Eli a Oli, alebo Eliska a Editka, aby im to spolu pasovalo, napr.aj pocet pismenok 😊😊😊😊

autor
22. jún 2020

Jaj, dievcata, skoda, ze vam
Nemozem dat “like” ale velmi sa mi pacili napady kazdej jednej 🙂) neulahcili ste mi to teda 😄

heidi4
22. jún 2020

Tak si skusaj po kazdom mene nahlas zavolat tu druhu dcerku v brusku, a na ktore meno zareaguje, vyberie si ho 😊 teda aspon tak by som to neskor v buducnosti skusala ja, intuitivne 😅 vsak za pokus nic nedame, vsak? 🤣 co ak by chceli aj oni zahlasovat? 🤣