Druhe meno pre dvojičku
Ahojte, cakam dvojicky - dve dievcatka. Vieme, ze jedna bude Eliška a nevieme sa rozhodnut pre druhe, ktore by sa k nej hodilo. Mam vybrate Alžbeta, Elizabeta, Izabela, Ilia/Iliana alebo Bianka, Paulina🙈
Najviac sa asi priklanam Eliska a Bianka ale velmi sa mi pacia vsetky druhy Alzbetky 🙂 alebo napadne vam nejake druhe meno? Priezvisko je kratke.
Dakujem
@s_a samozrejme ze ju mozes volat ako len chces 🙂 to je len moja chyba ze som doteraz nepochopila ze da niekto neslovenske meno, a este k tomu to dieta potom tak neoslovuje. Ked som ucila na 1.stupni chudinky niektore deti ani nevedeli, ako sa skutocne volaju ked som ich oslovila.
Presne som chcela navrhnúť Eliška a Anežka. Tie mena k sebe pekne ladia a Anežka je neokukane meno.. 😊 Kamarátka ma Anezku a sú s výberom viac než spokojní..
Veď Eliška a Alžbeta je to isté meno, len v češtine a slovenčine... snáď ich chcete trochu rozlíšiť? 😉 Skúste vybrať radšej niečo rozdielne, Bianka je fajn 🙂
@aikyna lebo Eliška je česká verzia a Alžbeta slovenská verzia hebrejského mena 😉 Snáď si dvojčatá zaslúžia aspoň odlišné mená 😀
Eliška je ženské rodné jméno pocházející z hebrejského eliševah (אֱלִישֶׁבַע), což znamená „Bůh je má přísaha (věřím)“. Její alternativou je jméno Alžběta.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Eliška
Tiez mam doma Elisku a uz teraz uvazujem ako by sa mohla raz volat jej sestra 😀 Tiez ma napadla Bianka alebo ine meno konciace na Ka. Aktualne ma drzi Natalia, Eli a Naty minpekne znie, dokonca maju meniny za sebou, takze jedna spolocna oslava, dvojicky by mohli byt zvyknute z narodenin nie ? 🙂
Evička
@heidi4 Nakoniec máme kombináciu Teo A Wit (voláme ho Witek).Manžel je Poliak,takže sme si mohli dovoliť taký úlet,hoci Wit je staré poľské meno,ktoré ani v Poľsku nie je bežné. Navyše máme neslovanské priezvisko (rakúski predkovia ),takže kombinácia mien s priezviskom znie v pohode.Nám sa páčia,synovia sa nesťažujú,akurát Witek,keď bol malý,odpovedal na otázku,ako sa volá,že Wit ako WC a Whirpool...😉
@bmuller moze to byt to iste meno vo vyzname ale inak zneju uplne odlisne 🙂 a prave to sa mi paci, ze su to dvojicky a budu mat vyznamovo rovnake meno 🙂 ale hej, tvoj nazor beriem do uvahy, ze mozno si zasluzia rozdielne mena 🙂
Eliška a Tamarka? ❤️
Mne sa napr. Veľmi páčia mena: Kamilka, Marketka, Pavlinka, Ludmilka ❤️ Takze z výberu mien, čo ste zvolili, za mna Pavlinka, no k Eliške osobne by som dala Kamilu 🙂 sú to tak jemne a krásne mena, že sa hodia naozaj aj malej aj veľkej a nedá sa im škaredo povedať - Eli a Kami (alebo Mili)
@aikyna nejdem sa, samozrejme, sporit, ale Elisebah a Eliseva sa mi zdaju akosi privelmi blizko 😉
Aj ja googlim a stale sa to mota v kruhu, vacsinou v zmysle - Meno pochádza z hebrejského „Elicheva (Eliševa)“, s významom "Boh je mojím prísľubom". Je variáciou mena Alžbeta.
este som nasla take vysvetlenie - "Eliška je ženské meno hebrejského pôvodu, ktoré sa Európou začalo šíriť hlavne v čase reformácie, reformačných bojov. Význam: Boh je spása, Boh je spasenie. Viď Elizej."
tak najlepsie by bolo zajst za nejakym profesorom hebrejciny... 😀
Na kazdy pad, mena su to pekne, ale dvojciatkam by som skusila vybrat predsa len odlisnejsie mena. Ale je to na autorke, samozrejme.
Mne sa páči Izabela. Eli a Izi 🙂 Keby som mala ja dvojčatá,boli by Ela a Ema. A mám aj Evu🙂
Pampeliška
mne sa k tej Eliške Pavlínka páči
@aikyna Česi si v minulosti (stredoveku) počeštili viacero mien, ale zároveň sa tam dostali aj originálne verzie. Takže Denis - Dionýz - Diviš, Alžbeta - Eliška (Premyslovna, Rejčka, Pomoranská - jedno z naj mien v tom období ; že ide o jedno meno, vidíme v stredovekých rukopisoch), ale aj počeštená španielska verzia Izabela, Vincent - Čenek (na mobile mi nejde jotované "e"), z Henricha je Jindřich aj Hynek...
Mne sa najviac paci, ako napisala @marika6 , krasna kombinacia 😍 Eliška a Šárka 🙂
Eliska a Anezka, alebo Eliska a Pavlinka
Este ma napadlo... Mozno nepomozem, ale mne sa paci aj Olivia (Olinka, Oli). A kamos ma dcerku Editku, tiez celkom sympaticke meno. 🙂
Takze som to myslela bud ze Eli a Oli, alebo Eliska a Editka, aby im to spolu pasovalo, napr.aj pocet pismenok 😊😊😊😊
Jaj, dievcata, skoda, ze vam
Nemozem dat “like” ale velmi sa mi pacili napady kazdej jednej 🙂) neulahcili ste mi to teda 😄
Tak si skusaj po kazdom mene nahlas zavolat tu druhu dcerku v brusku, a na ktore meno zareaguje, vyberie si ho 😊 teda aspon tak by som to neskor v buducnosti skusala ja, intuitivne 😅 vsak za pokus nic nedame, vsak? 🤣 co ak by chceli aj oni zahlasovat? 🤣

Eliška a Anežka je krásna kombinácia.Veľmi príjemne a milo rezonuje v ušiach.Ale aj Alžbetka je pekné meno.❤My sme mali vybraté Nina a Nataša.Nakoniec máme chalanov.😉