Emily alebo Juliana? Správny výber mena pre dieťa
Ahojte, som už v termíne a stále nemám definitívne jasno s výberom mena 🙈 pri prvom dieťati mi to akosi intuitívne prišlo no tu nie a nie..s partnerom máme finálovú dvojku a to buď Emily alebo Juliana, no stále sa neviem rozhodnúť definitívne že ktoré. Skúšala som sa mu aj prihovárať či nedostanem nejakú odpoveď ale akosi nič. Schválne ktoré by ste vybrali vy? Konzultovala som to aj s numerologičkou (prosím bez blbych komentárov) a jej lepšie vychádza Juliana, ale aj tak mám pocit že ma to viac tiahne k tej Emily, no stále si nie som definitívne istá..
Juliana. Emily je otrepané, tuctové a nudné.
@rony7 Mne sa zda, ze nie si s menami uplne stotoznena, treba sadnut s manzelom a este raz prezriet kalendar 😀 Ja som mala pri synovi vybrate dve mená Tomáš (moj favorit) a Jakub (manzelov favorit), ine neprichadzalo do uvahy, uz iba vybrat... Par dni pred porodom sme isli autom, zapnute radio a zapoculi sme tam meno o ktorom sme nikdy neuvazovali, a tak sa nam obom zapacilo, ze sa tak volá nas syn 😀
@rony7 máme Julianu. 🙂
Voláme ju ako kedy a ako kto: Julka, Júlia, Juliana, Juli. Skratiek je tam dosť a sú pekné.
Mne sa viac paci Emily.
Ak sa nevies rozhodnut tak mozno aj to kedy maju meniny(ak nechces aby mali narodky a meniny blizko seba. Alebo ktore viac sedi k priezvisku. Alebo inicialy ako "sedia". Kazdy pozera na ine 😉
Ale ja mam pocit ze viac menej si presvedcena o Emily. Len ta "numerologicka" ci kto ta vnutorne "presviedca".
@andymi jo niekedy to tak je najlepšie keď to tak samé príde..mne tak z ničoho nič prišla Emily keď už som mala zoznam asi 10 mien 🙂 potom moja staršia dcérka prišla s tým čo keby sa volala Džulie a z toho ma napadla Juliana.. partner je tiež viac naklonený k Emily, no ja stále definitívne neviem 🙈
@rony7 Ako Emily. My sme tiež zvažovali to meno, ale mala som pocit, že je ich nejak viac a najviac ma odradilo, že v rodine už jedna aj je, tak sme nechceli, aby z toho nebodaj neboli problémy, lebo človek nikdy nevie, kto sa za čo urazí...Emily, dokonca aj nejaké Amelie som.uz zachytila. Z tých zriedkavejsich detto Tamia, tých je už tiež viac. A celkom ma prekvapilo meno Eliška, dokonca je už v top desať tuším. Ja chápem dilemu, tiež ju máme, pri synovi sme nevedeli ešte ani v čase, keď mi tiekla vyvolávačka a vyzerá to tak, že sme na Tom podobne aj pri dcére 😶 ak môžem poradiť, mne sa zdá, že teba to viac ťahá k tej Emily 😉 je to pekne meno, veľmi univerzálne, neznie ani u nás cudzokrajne a všade to meno vedia vysloviť. Osobne mne nevadia ani žiadne skracovania a zdrobneniny, určite sa dá ako Emi, Emka a podobne, čo tiež znie dobre..
@oblecenie99 práve že Emi, Emka sa mi páči, len nechcem aby ju náhodou oslovovali Emilka 🙈
@rony7 No to už ťažko ovplyvniť, ja som tiež nechcela, aby syna volali Gabi, a on sa prosím pekne už takto predstavil v jaslickach, že on je Gabi a bodka 😅 Sám si skrátil. Nikto ho takto predtým nevolal, neoznačoval. Julianu by napríklad viacerí oslovovali ako Julka, či rovno Júlia (čo je tiež pekne podľa mňa). Poznam Barbaru, a učitelia ju v kuse označovali ako BarbOra, aj keď ona sa za to hnevala.
@rony7 no neviem či sa to teraz dá dat meno až po narodení ale možno áno😀 no ako by som volala.. asi tak ako ste napísali, Emily a emi 😁
Sestra bude mať Julianu, už teraz ju vola Džully. Mne sa ani jedno meno veľmi nepáči, ale je dôležité aby si ty s tým bola ok. Na numerologicku sa vyser a vyber si podľa seba aké chces
Určite Juliana
@dominika1922 samozrejme, že sa dá dať meno až po narodení...nechápem tie ženy, co sa boja cokolvek v nemocnici povedat. Pokial nie je meno v rodnom liste, ktory vydáva matrika, nie je problém zmenit meno aj 3x za den. Podla toho, ake už narodenemu dietatu "sadne".
My máme Júliu, ale rozmýšľali sme aj nad julianou, ale nakoniec u mňa zvytazilo zo dlhe"u" 😁 pri mladšej dcére sme premýšľali nad Emiliou, Emily sa mi nepáči, som skôr za tradične mena. Ale nakoniec sme vybrali iné.
@lenrol001 žiadne dieťa nenapadne samé od seba zdrobnenina ani prezývka Milka. Jedine ak to bude počuť od dospelých. To už skôr Emi, Emka, ale Milka určite nie. A Emily nie je meno, ktoré by bolo treba skracovať či zdrobnovať, je jemné už tak ako je.
Môj syn je napríklad Lukas a pár dospelých naňho skúšalo oslovenie Lukáš, rýchlo si to s nimi odmalička poriešil. Pre deti bol vždy Lukas. To len my dospelí máme tendenciu komoliť mená, deti idú s dobou, pre ne sú akékoľvek mená, s ktorými sa stretnú prirodzené.
@kristiii úplne súhlasím, staršie generácie majú zlozvyk komolit a ničiť veľa krásnych mien, typický príklad je Emília - Milka, Juraj-Ďuro, atď atď.
To bolo rečí v rodine, keď sme povedali, že rozmýšľame nad menom Emília, hikali, že prečo chceme dat meno "Milka", také nervy som mala, zakaždým vysvetľovať, že ak aj bude mala mat toto meno, tak si neželám aby ju niekto volal Milka, až sa mi to meno vtedy trochu sprotivilo a vybrali sme iné
@lentilka78 no preto ja ani nedávam verziu Emília ale chcem Emily, keďže to mi príde už ako úplne iné meno, tak snáď to motať nebudú..a ak áno tak ich hneď usmernim 🙉
@rony7 Juliana je nádherné meno, ako pre princeznú.😍

Osobne poznam jednu Emily, skratene ju volaju Emi alebo Mily 🙂 Z tychto dvoch mien sa mi viac paci Juliana, ked uz Emily tak v slovenskej verzii Emilia, je to krasne slovenske meno, ale zaroven v dnesnej dobe aj netradicne.