Hope alebo Hayley/Haylei
Ktoré by ste si vybrali vy? Po prípade aké meno ste dali svojej dcérke alebo aké máte vysnívané meno?
Obe mena su pekne. V dnesnom globalnom svete by ma reakcie mamiciek z modreho konika netrapili. Daj kludne aj obe.
Uplne v pohode je, ked autorka je s menami spokojna a maju pre nu vyznam. Ale treba mozno prihliadat aj na to, v akej krajine planujete zit. Lebo tieto mena v angloamerickych krajinach nebude riesit nikto, tu sa bude kazdy na to pytat. A skutocne je Hailey meno pre zenu aj pre muza a znamena seno? A preco sa tvoje dieta vola Nadej? A vyslovuje sa to Hájlej, Hejlí alebo ako vlastne? Toto su otazky, ktore dostanes velmi casto.
@muchotrafka298 S tým počítam. No myslím, že keď niekto počuje ako rodič na svoje dieťa volá tak sa hádam nebude dookola pýtať ako sa vyslovuje. A pritom toto sú úplne easy mená na výslovnosť🙏
K slovenskemu priezvisku ziadne.
Ale preco sa vobec pytas ked mena maju aj tak pre teba iny vyznam a nezaujima ta, ze sa na SR nehodia 😃
@rebrambora Pretože som chcela vedieť aký pohľad na to majú aj iný ľudia + som sa ešte pýtala aké meno by ste dali vy alebo teda aké je vaše vysnívané meno😀
@stellarstar zato ze ja by som také meno nedala, tak sa budem vysmievať niekomu, kto áno?
Nepaci sa mi ani jedno. Ak nemas angloamericke priezvisko, je mi luto dietata. Neviem si predstavit slovenske priezvisko, ku ktoremu by tieto dve mena sli. To, ze sa pacia tebe, je sice fajn, no pouvazuj, ako sa bude citit tvoja dcera, ked sa bude niekde na Slovensku takto predstavovat. Mam kamarata Kevina, cely zivot neznasa svoje meno. Niektore mena nie su moda, su skor diagnoza😂. Cize k otazke, nepaci sa mi ani jedno. Ak zijes niekde v UK tak potom vyber predsa podla toho, ktore sa paci tebe. A k druhej otazke: vysnivane meno nemam. Pacia sa mi take, ktore su zname vo vacsine krajin, ktore clovek lahko neskomoli, ktore vie kazdy dobre vyslovit a dieta, ktore go nosi, nebude mat traumu z kazdeho predstavenia sa. A tiez take, ktore maju pekny historicky vyznam. Vyslovene sa mi nepacia mena, ktore su len obycajnym pomenovanim ci prekladom pojmov ako „nadej, jablko, laska“ a podobne. Cize ani Hope, ani Haili, Hayli, Heyily, Hayli😉
@nika_val aj mne to pride the originals! Preco davaju rodicia meno pre svoje deti podla ich oblubeneho serialu/filmu?
Autorka k jej priezvisku sa ktore hodi viac?
Ja som bola pomenovana podla oblubenej herecky mojej matky-Mirella, ja to meno neznasam!
Nikto si ho nedokaze zapamatat. 5x sa musim prestavit. Ked poviem, ze som Miri, tak ma volaju Miroslava. 🤦♀️🤦♀️
Daj svojej dcere pekne meno, Kamilla, Emilia napriklad, ktore je krasne, pekne dievcenske, jednoduche a zapamatatelne. Nie take, s ktorym sa bude trapat do konca zivota. Nepomenuj ju podla nejakej hybridky alebo vlcici.
Ja som za zahraničné mena teda ak su okej s priezviskom.. z tvojho výberu za mňa lepšie Hayley
U mňa vedú: Andrea, Davina, Liana, Liliana, Rosalie, Aylin, Ariana
Chlapčenské to nemám žiadne také ze na 100%
to fakt netuším .. čo za meno by som dala 😁
či sa hodí k priezvisku je irelevantné, nakoľko sa vydá a kľudne môže byť Hayley Blažková
@mira0611 Nedávam meno podľa seriálu, ale to by si zistila keby si si prečítal celú diskusiu. Slovenské mená sa mi nepáčia a k môjmu priezvisku sú nanajvýš vtipné😃 A k priezvisku sa hodia obidve mená.
Áno viem 🙈
@domak2 sa vysmievam?
@mira0611 😁😁 mňa ten serial tiež hneď napadol keď som uvidela mená
Ano tieto sú na slovensko až moc zahraničné .. ale tak prečo nie a keď maju pre autorku iný význam a nie iba ako serialove postavy tak tiež okej
Ak by to malo byť iba podla postavy tak to nie..
Mne dllhooo pačilo chlapčenske meno Hardin (z jedneho filmu) aj som dlho vravela že ak budem mat syna bude sa tak volať ale potom som si uvedomila že vždy ked to meno vyslovim si predstavim toho herca a nie že meno svojho buduceho dietata.. tak som to hned zavrhla potom
@autorka ale ako už bolo spomenuté vyššie, môže si ozaj nájsť nejakého muža, čo bude Kováč, Petrovič alebo Michalka a potom to už ozaj vyznie hrozne. Ak je to tvoje priezvisko až také zahraničné, skôr by som hľadala niečo viacej neutrálne. Ale je to, samozrejme, na tebe. Ja len vravím svoj názor ☺️
PS.: Mne tiež hneď napadli TO, takže nie ste samé, baby 😅
@sasa1310 v dnešnej dobe si môže nechat svoje priezvisko a nemusí byť Blažková 😁 ani žiadna iná a stale sa bude hodit meno a priezvisko
Ak by som ja mala nejake unikatne zahraničné meno a moj buduci muž klasicke slovenske priezvisko tiež si radšej nechám svoje s ktorym to meno bude znieť lepšir 😁
Inak som ohromená 😁 kolko žien tu pozná The Originals ❤️ za mna to bol perfektny serial najlepší aky som videla kedy .. a myslela som že tieto vampirske serialy nepozeravaju tolko ludia
@mima1608 Tak to už by som povedala, že je asi o kompromise😀
@nika_val Tiež ma to prekvapilo😅 Za mňa TVD, TO a Legacies sú top seriály
Tak daj priezvisko, posudime😉. Ak sa ti nepacia slovenske mena, existuje predsa kopa internacionalnych mien, ktore su zname, zneju pekne a neznicis nimi dietatu zivot😂. Natalia, Stella, Michaela, Ina, Ida, Anna, Ella, Emma…je ich dost, su internacionalne a predsa zname a v pohode aj k sk priezvisku. Inak, existuje taka sociologicka tabulka, podla ktorej mena typu Hope davaju rodicia so slabsim vzdelanostnym pozadim.
Ja poznam len verziu Hailey takze pre mna by obe tie formy s y boli zmatocne. Hope mi v tomto pride taka jednoznacnejsia aj je to celkom pekne vyznamovo
Syn ma priezvisko kovc a ked nezdiraznim to v casto mu napisu u
The originals zauradovali? :D
Deti sa smeju z hociakeho mena aj zo zuzky,martinky,katky.... Keby kazde dieta rodicia ucili,ze z mien sa nemame smiat,tak by sa nikto nesmial. Nuz ale vidime,z coho sa tu na mk zeny smeju,tak sa necudujme,co rastie z ich deti. Neuvazujes o ziadnom hanlivom mene,nemas sa za co hanbit. Obidve mena su krasne. Ja sa priklanam skor k Hope,ale ak sa nevies rozhodnut,mozno az ked ju zbadas na sale si povies,ze tak toto je cela Hailey alebo cela Hope.
@lavender94 už to vyššie rozoberáme že vela žien sme si spomenuli práve na tento serial 🙂
@nika_val toto bolo prvé čo ma napadlo. Ešte že akurat Hope a Hayley 😏 tak som si myslela že to je 100% kvôli originals 🤣

K slovenskému priezvisku ani jedno, no ak máš zahraničné priezvisko, tak Hope je krásne meno 🙂
Ale zasa je otázke, či by vedeli ľudia jej meno správne vyslovovať 🤔