icon

Hope alebo Hayley/Haylei

3. jún 2023

Ktoré by ste si vybrali vy? Po prípade aké meno ste dali svojej dcérke alebo aké máte vysnívané meno?

Strana
z4
marhulka13
3. jún 2023

Z týchto dvoch skôr haley, ale obe mi prídu cez. Ale zase komu sa aké paci. Ja mam dcéru Júliu, druha by bola Terezka a keby mam ešte dievča, tak je to Marina

beronsche
3. jún 2023

Omg...
Mozem sa spytat, co ta priviedlo k tomu, ze chces dat dietatu meno, ktore jedna cast slovenska nebude vediet napisat a druha vyslovit? Tuzba po pozornosti?

divokykonik
3. jún 2023

Ja by som dala Kláru, keby mám dievčatko. Z uvedených dvoch mien by som dala asi Hayley. Ale musela by som byť pod vplyvom niečoho, ak mám byť úprimná.

kris_tin257
3. jún 2023

@beronsche úplne trefné 👍

autor
3. jún 2023

@beronsche Pretože mám určitý vzťah k obom menám🤍 a nie nie je to kvôli pozornosti. Obe mená pre mňa majú naozaj veľký význam

autor
3. jún 2023

@divokykonik Samozrejme chápem. Každý máme zrejme iný “vkus” na mená

aeruginosa
3. jún 2023

Autorka, a nepremyslala si, ze ked mas taky vztah k obom menam, ze by si sa tak premenovala ty sama?

mima1608
3. jún 2023

No v našich končinách ani jedno. Dosť ľahko sa s tými menami stane terčom výsmechu od detí. Ale keď už by som musel jedno vybrať, že by závisel od toho osud sveta, tak Hope 😅

autor
3. jún 2023

@aeruginosa Bola by som vďačná ak by som sa tak volala no rodičia mi dali meno aké sa páčilo im, a mne sa páči tiež. Takže nemám potrebu meniť ich rozhodnutie🫶🏼

nika_val
3. jún 2023

Autorka:
The originals? 😁
Ak som sa trafila tak chápeš ak nie tak nevadí
Mne sa velmi páči meno Hayley ale musi sa hodit k priezvisku.. ak máte nejake typické slovenské priezvisko tak to nebude dobre znieť 😕
A dalšia vec je ta vyslovnost/písanie ak si s tym okej že budeš musieť pismenkovať na každom urade, škole atd tak v pohode 🙂

anonymous87
3. jún 2023

A hodi sa to k priezvisku? Lebo taka Hayley Lopuchova znie prinajmensom divne 🤷‍♀️ Ak mas/mate zahranicne prizvisko a silou mocou chces, tam za mna Hope…. Len neviem, dieta s tym na SK bude mat znacne tazkosti…

A ja keby som mala dievcatko, asi by bola “trapna” Natalka 😂

autor
3. jún 2023

@nika_val Nie nemá to súvis s The originals😅 aj keď ten seriál zbožňujem. K priezvisku sa nám hodia obidve mená🙏🤍

autor
3. jún 2023

@anonymous87 Prečo “trápna”? Každému sa páči iné meno. A náhodou aj Natálka je krásne meno🥰

nika_val
3. jún 2023

Aj ja ho zbožňujem a keď som videla ten výber tak som si hneď spomenula na tento serial 😁
Ja som chcela syna Klausa po dopozraní ale to by už vobec nikto nepochopil a mali by ho za Santa Klausa 🤦‍♀️🤣🤣🤣
Ak sa hodí k priezvisku a si v pohode aj s tym čo som pisala že budeš musieť pismenkovať pri každom diktovaní mena tak je to ok, choď do toho 🙂
My mame mierne zahraničné priezvisko, a to je hroza na slovensku 🤦‍♀️ nikto to nevie napisat a musime všade pismenkovať

nika_val
3. jún 2023

Inak tiež mám pre svoje deti vymyslené len zahraničné mená 🙂

autor
3. jún 2023

@nika_val To verím😅 Ja som po dopozeraní seriálu chcela mať doma celú Mikaelson famíliu😂 A s tým priezviskom tiež chápem. Mám to rovnako🙏

muchotrafka298
3. jún 2023

@beronsche tuto si dovolim s tebou nesuhlasit, lebo tieto mena proste nevyslovi a nenapise spravne NIKTO. Nieto ze polka Slovenska by to nevedela vyslovit a druha ani napisat 🙂

Ja ked vidim meno Hope, tak si prve co predstavim taku ujetu americku youtuberku HopeScope a toto mam furt v mysli.....lebo takto funguju u ludi asociacie, pri mene Hayley si predstavim Hayley Bieber.

Nic v zlom, len si predstav tu situaciu, ze tvoja dieta bude dozivotne (!) odkazane na hlaskovanie svojho mena, ci to bude Hope alebo Hayley. Nehovoriac o tom, ze to bude urcite komolene na zdrobneninu typu "Hopinka" alebo "Hejlinka". Rozhodnutie je ale na tebe, pokial budete zit v zahranici, tak je to jedno, ako sa to dieta vola.

anonymous87
3. jún 2023

@autor ono mena su to pekne. A je fajn ak sa to hodi k priezvisku. A ked bude dieta starsie, ci dospele tak ok. Ale teda v skolke, v skole, na ihrisku neviem… lebo to nebude hlaskovat len vy, ale aj dieta. Vsade… pokial bude zit na SK…

kitycat
3. jún 2023

To Hayley/Haylei, to si snad pisala foneticky, ne?

A citat to budes ako sa to pise?

muchotrafka298
3. jún 2023

@kitycat toto nie je zla otazka, len ja si myslim, ze tu bude uspech, ked to na uradoch alebo u lekara vobec budu vediet spravne napisat.

blondiee83
3. jún 2023

Neviem ako vy dievcata, ale ja ked idem k lekarovi alebo na urad, vsade chcu odo mna doklad - u lekara karticku poistenca pytaju automaticky a na urade obciansky tiez. Alebo od vas nepytaju, ked nieco vybavujete? Cize nie, nikde nehlaskujem svoje meno - kazdy si odpise z dokladu 🙂
A dalsia vec je ta, ze zvacsa maju uz vsetko v pocitaci v systeme a staci dat rodne cislo, priezvisko atd 🙂
Takze argument - vsade bude musiet hlaskovat svoje meno je prinajmensom usmevny 😀 😀
Bude ho musiet hlaskovat len prvykrat v danej institucii a zase tych nie je tolko, aby to robila tyzdenne 5x
Mne sa paci Hayley

beronsche
3. jún 2023

@blondiee83 takmer vzdy ked telefonujem a potrebuju si zapisat moje meno - lekar, skolska jedalen, kadernicka atd. Atd, sa ma pytaju, ci mam v priezvisku j alebo i.. pritom mne pride, ze to musi byt ludom jasne, co tam je.. 🤪
pri takomto mene, ako si vymyslela autorka, bude to meno dieta hlaskovat po pismenach...
A toto meno este nebudu ludia vediet ani vyslovit, co tiez moze byt pomerne obtazujuce...

Mne to proste pride uletene, vymyslat taketo vystrelky, kt. ovplyvnia vlastne dieta..
Nepoviem, keby ziju v anglosaskej krajine, tam je bezne si meno doslova vymysliet, ale u nas je to taka velmi, velmi zbytocna cesta protiprudu.. a to som zastancom individuality a nestadovosti. Len proste toto mi pride take, no, hlupe....

stellarstar
3. jún 2023

Keby žiješ v AT, DE, Anglicko, NL atď ok ale ked na SK či CZ by som dieťaťu toto neurobila

autor
3. jún 2023

@beronsche Ja som si tie mená vybrala z určitého dôvodu nie kvôli túžbe “zaujať”🙏 Úprimne si myslím, že je viacero mien ktore komplikujú život. A nie tým ako sa píšu, ale tým ako znejú (napr. Zoja, Kvetoslava, Hubert a podobne)

zara0201
3. jún 2023

Máme psíka z vrhu H a jeho sestry sa volali Hope a Hailey ☺️

mimikarol
3. jún 2023

Nechápem prečo by malo byť dieťa s takým menom terčom posmechu. Deti vôbec neriešia či sa niekto volá Zuzana alebo Hope

stellarstar
3. jún 2023

@mimikarol ty by si dala dcére meno Hope?

stellarstar
3. jún 2023

Dám 15 m a toto bude na IG u žltého 😅🙈

autor
3. jún 2023

@stellarstar Vieš čo vôbec znamená meno Hope? Ja si pre dieťa nevyberám meno len tak, že proste for fun😀 Pre mňa majú tieto mená pomerne veľký význam

autor
3. jún 2023

@stellarstar Nevidím dôvod prečo by tam práve táto diskusia mala byť. Je tu odosť viac trafených diskusii😀

Strana
z4