icon

Hope alebo Hayley/Haylei

3. jún 2023

Ktoré by ste si vybrali vy? Po prípade aké meno ste dali svojej dcérke alebo aké máte vysnívané meno?

autor
3. jún 2023

@simona139469 Akurát, že nie je😂

nika_val
3. jún 2023

@simona139469 neviem či si čitala komenty vyššie tam som písala že ja ten serial zbožnujem extremne 😁❤️
A osobne sa velmi páči meno Klaus ale to by už vobec nebolo pochopené 😁

muchotrafka298
3. jún 2023

Nemyslim si, ze by niekto nejak utocil na autorku co sa tyka vyberu mena. Len mozno by sa mohla zamysliet nad tym, co jej tu napisala Miri. Tak isto si nemyslim, ze tieto mena su jednoduche na vyslovnost pre kazdeho v SR, nie su, lebo ak niekto nevie po anglicky, tak to povie tak, ako to je napisane. Ale je to kazdeho osobna vec, ako pomenuje dieta, ci to bude Nadej, Slama alebo trochu standardnejsie medzinarodne meno. V case globalizacie by som rozmyslala nad menom, ktore je pouzitelne aj u nas aj v zahranici a nie je tazke na vyslovnost.

domak2
3. jún 2023

@stellarstar tak prečo sa pýtaš ci by dala take meno?

lavender94
3. jún 2023

@nika_val mne sa tiež páči meno Klaus, ale asi by to v spojení s naším priezviskom znelo fest hlúpo 🤣

nika_val
3. jún 2023

@lavender94 my síce nemame slovenske priezvisko ale aj tak sa meno Klaus nehodí 😕😁
Mne sa páči potom ešte meno Enzo 😊 z upriskych a to sa hodí u nas dokonalo tak možno 😁😊
Nevidim problem v tom pomenovat dieta po nejakej postave pokial si to meno vyslovene nepájaš len s tou postavou

sisaka
3. jún 2023

Ja by som sa obávala hlavne ako ľudia budú tie mená vyslovovať z Hope (houp) bude Hop, alebo Hope (čítaj, čo vidíš) alebo to ešte okorenia a bude to Hopka alebo Hopinka 🤮

anonymous87
3. jún 2023

@sisaka u nas na SK urcite 🤷‍♀️

stellarstar
3. jún 2023

@domak2 pýtanie a vysmievanie sú 2 odlišné veci 🙄🙈

muchotrafka298
3. jún 2023

@sisaka toto mi pripomenulo jednu znamu, ktorej syn sa vola Oliver. Od babatka ho musel kazdy oslovovat iba takto, pri kazdej zdrobnenine ona chytala hystericke zachvaty a krical ze on je iba Oliver a nic ine. Jasne ze sa decka aj dospeli na tom bavili…mna to uz na obed pri prvom prispevku napadlo, ze tuto tie zdrobneniny su peklo….Hopinka alebo Hajlinka….

ankare
3. jún 2023

Žijete na Slovensku? Máte slovenské priezvisko? Ak ano, ani jedno.

autor
3. jún 2023

@ankare Žijeme na Slovensku no nemáme slovenské priezvisko. Plánujeme sa odsťahovať, ale to je zatiaľ len taký náš plán ktorý treba zrealizovať😄

domak2
3. jún 2023

@stellarstar och, lebo si reagovala na príspevok @mimikarol o vysmievani. Ale asi som to pochopila úplne inak teda...

stellarstar
3. jún 2023

@domak2 mať tak tvoje problémy

mimikarol
3. jún 2023

@stellarstar keby sa mi páči tak áno dala

simona139469
3. jún 2023

@nika_val ano áno čítala som, len presne… neviem či si videla ten seriál Dunaj, ale tam sa jeden tiež vola Klaus a ja keď to počujem, vždy ma napadne iba Klaus Mikaelson

muchotrafka298
3. jún 2023

@simona139469 no len ta postava to ma ako priezvisko, v seriali sa vola Walter Klaus 😉

lavender94
3. jún 2023

@nika_val ja si mena strašne spájam s ľuďmi alebo postavami. U tých postáv by som sa ešte vedela odosobniť, ale od ľudí vôbec :D Enzo sa mne osobne nepáči, aj keď ten herec, čo si budeme hovoriť....🤣 Môj chlapčenský favorit bol Artur, ale môjmu mužovi sa páči dokopy asi 5 mien, takže bohužiaľ.

nika_val
3. jún 2023

@lavender94 my sme sa s partnerom zhodli len na dievčenskom
Lebo on ako chlapčenské chce Jimmy 🤦‍♀️ a to som povedala že to cezo mňa neprejde ani keby čo bolo 😁 takže a chlapčenským bojujeme obaja
A to ešte ani dieťa nečakám 😁😁

@simona139469 ja som pozerala serial Umbrela academy a tam bola postava Klaus to ked ho ukazali hned som vedela že bude dalšia moja oblubena a dalsi oblubeny Klaus 😊
Cely serial originals som visela na Klausovi, ten herec, tá postava, ten prizvuk 🤤

michellemary
4. jún 2023

@simona139469 presne ako píše
@muchotrafka298, v Dunaji sú to Walter a Helga Klausovci.

klarolinne
4. jún 2023

Klaus bol inak Niklaus, čo bude nejaká verzia mena Nikolas😂 takže za mňa v pohode 😂 😂
Hope a Hayley nie sú objektívne škaredé mená, ale nebude ti vadiť to poslovenčenie? Hajlinka a podobné výslovnosti? Prečo to roku dieťaťu chceš urobiť?
Nemám nič proti inšpirácii zo seriálu, jednoduchú človeka nenápadnu všetky mená. Len teda keď sme pri TVD univerzme tak sa mi viac páčia mená ako Katherine či Freya. Ale tvoje rozhodnutie.
Aké máte priezviskom?

nikyball
4. jún 2023

Malej sa mozno nebudu smiat, kazdy si povie,ze chuda mala, rodicom muselo j*b*t.

nika_val
4. jún 2023

Bohužial Slovensko je v tomto hrozné.. keď da rodič nejaké netradičné meno, zahraničné tak všetci hneď pozerajú, komentujú, urážky (či už na dieťa alebo rodičov) pritom kdekolvek v zahraničí to nikto nerieši ..veď si zoberte mena všetkych tych celebrít kto rieši že herečka dala svojej dcere meno Apple, Willow, Stormi, a to nehovorim o menach syna Elona muska X AE A-XII, Rihanninho syna RZA Athelston...atd atd
Nikto to nerieši, okrem medii ktore musia niečo písať..
Toto je dalšia z vecí prečo tak velmi nemam rada Slovensko 😡

kristiii
4. jún 2023

Mne sa Hailey (v tomto tvare) páči, ale práve kvôli obmedzenému zmýšľaniu na Slovensku by som ho tu nedala.
Môj tip Emily.

kitycat
4. jún 2023

@nika_val verim tomu, ze sa to riesi rovnako, ale asi tie diskusie k nam uplne nepresiaknu. Tam to je o tweetoch a nie MK

rorino
7. jún 2023

Je to vec názoru,neviem čo je zle na Zoji,alebo Kvetke,je to slovenské meno,mne sa osobne nepáči ani jedno ,ktoré si napísala,ale ak si ty s ními stotožnená,tak nepotrebuješ ani toto fórum a dáš jedno z nich,možno aj obe😉

lienka_anulienka
7. jún 2023

Z vlastnej skúsenosti, pracujem v detskej nemocnici a takéto zahraničné mena podľa celebrít a seriálov a telenoviel dávajú len osadníci, čím uletenejšie, tým lepšie :D akože nič v zlom, ale keď vidím také meno hneď sa mi to spojí s nimi :D ... Rejčl, Hakan, Nency, Džesika, Ejmi .. vedela by som pokračovať :D takže za mňa určite nie ...ale to už je na každom rodičovi.

daniela2202
7. jún 2023

Hope poznám firmu na mrazené produkty

vikiki29
7. jún 2023

Mne tie mená pripadajú ako keď spoluobčania z osád dávajú deťom mená ako Šeherezáda, Onur… A kolega minule vravel ako bola jeho žena v pôrodnici a tiež jedna takáto dala dievčatku meno Džesika - presne takto píš ako počuješ 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Ale tak u nich je to asi normálka, čo už

hanaxxx
7. jún 2023

@blondiee83 pravidelne sa mi stava, ze ked telefonujem alebo aj niekde pri vybavovani niecoho osobne, chcu odo mna meno a tiez ho hlaskujem