icon

Jana alebo Petra

gabi1234
14. sep 2021

Ahojte, síce tieto mená nie sú najmodernejšie, ale Jana sa mi páči a manžel by chcel Petru podľa seba. Alebo dať obe mená? Veď nie sú dlhé.

Strana
z2
ankare
14. sep 2021

Petra

w123
14. sep 2021

@popocathepetl nikde som nenapisala ze sa citim ako kamen co stahuje ku dnu 😃 a biblicky vyznam je pekny ale meno samo o sebe mi pride tazke tak isto pre muza meno peter, co poznam petrov tazky osud, pisem len z vlastnej skusenosti a z vlastneho pocitu z tohto mena dietatu by som ho nedala niesom nijako poverciva ale proste nie

eternity24
14. sep 2021

@gabi1234 oba podľa mna nie, určite to nieje kompromis, volat ju budete iba jedným menom. Treba sa rozhodnut.

kittykat22
14. sep 2021

Co poznam Jany tak to su take vesele hviezdy 😅 nemaju sa v zivote zle

kittykat22
14. sep 2021

@w123 ja mam kamaratku Petu a ma tiez velmi tazky zivot. Samozrejme, ze tym nechcem povedat, ze zeny menom Petra sa musia mat ultimatne zle. Ale ako si to napisala, tak som si na nu spomenula.

megan777
14. sep 2021

Ani jedno ale ked uz radsej Petra najkrajsie je Viktoria to som chcela pre dcerku ale kedze mam 2chlapcekov Cristianko a Lukáško

zuzka102
14. sep 2021

Jana 👍 🙂

engel76
14. sep 2021

Janka

megan777
15. sep 2021

Riadte sa ale srdcom co sa paci Vam nie co sa ludom paci❤️❤️❤️🌹🌹🌹

petkasaurus
15. sep 2021

@gabi1234 obe su pekne podla mna.. Moja polovička mi vravi, ze Petra je honosné, elegantne meno.. Nie je staroverske, ako Zuzana ci Anna.. Janka je mile, pekne tiez. Takze su take rovnocenne by som povedala.

jenny224
15. sep 2021

Volám sa Jana a nikdy sa mi to nepáčilo 😂

nellye9
15. sep 2021

Ak by som si musela vybrať tak tú Petru, môžeš vyskúšať navrhnúť ešte Petronelu. Základ po otcovi tam je a má veľa variánt. Ja som sa u oboch dcér inšpirovala manzelovym menom.

jankalukasova
15. sep 2021

@gabi1234 ja som Jana a celý život som mala pocit, že obyčajnejšie meno už neexistuje. Spolužiačky boli Dominiky, Katky, Romanky... Každé mi pripadalo zaujímavejšie ako to moje. Petru som chcela druhú dcérku... ale všetci nás odhovárali, že to meno je pre ženu veľmi tvrdé, že máme vybrať iné a tak nakoniec máme Hanku.

queen_el
15. sep 2021

Nikdy by som nedala meno rodicov, ale este horsie je za mna dat meno otca v zenskej podobe a opacne...cize u mna by toto bolo vylucene. Za to by som dala radsej tu Janu, alebo mne by sa viac pacila napr. Johana.

iwesska
15. sep 2021

Urcite Petra,je to take univerzal a pekne aj v zakladnom tvare ako pre dieta,aj pre dospelu zenu. Mne pride hrozne infantilne,ked sa 40-50r.zena predstavi,ze som "Janka".

janetinka27
16. sep 2021

@gabi1234 ja som jana a moja segra petra. mne sa vzdy viac pacilo jej meno (malokto je spokojny s vlastnym). teraz, ked je vacsia, tak je to trochu zaujimave pri oslovovani. ako jej povedat? peta je prilis kamaratske, petka zasa intimne, rodinne. petra prilis oficialne. je to krasne meno a ja nad nim tiez uvazujem, ale u nas sa dost ludi citi neisto, ako ju oslovovat :D jana petru ani petra janu by som nedavala 🙂

petkasaurus
16. sep 2021

@janetinka27 s tým oslovením mas uplnu pravdu.. Ja si zase vravim, ze keby som mala dceru, chcem janku, len polovicka chce ine meno.

jankaju
16. sep 2021

@gabi1234 z týchto dvoch mien radšej Petra. Ja som Jana a to meno neznášam. Je príliš tvrdé, keď ma niekto osloví Jana mám pocit akoby mi nadával. Celkovo mi príde to meno divné. Na malé dievčatko je Jana príliš tvrdé oslovenie a zase naopak Janka pre napr. 50 ročnú mi príde infantilné.

iinuska
16. sep 2021

Petra👍

lobic
16. sep 2021

za mna Petka 🙂

sesilia
Autor odpoveď zmazal
petulda333
16. sep 2021

Som Petra, mam stastny a vesely zivot. No to meno nemam rada. Tiez som ho dostala po otcovi 🙄

maminkadeticiek
16. sep 2021

Ani jedno.

1katus1
16. sep 2021

@gabi1234 skús si pozrieť kedy sú meniny a keď máš ter.in aby neboli narodeniny a meniny blízko seba. Prípadne skúste porozmýšľať nad úplne iným menom. Len nedávajte 2 mena zbytočná obtiaž s tým. Sestra tak dala malej každý ju volá Viki i keď sa volá Mária Viktória tiež sa nevedela dohodnúť s manželom . Jej otec ju volá Mária a ostatný Viki . Bol to boj zakial si zvykla ako sa vlastne volá . Musel nakoniec otec ustúpiť

daniela2202
21. okt 2021

@gabi1234 my máme Petru 😊👍

vlabe
21. okt 2021

@gabi1234 ja mam dve sestry, Janu a Petru... Mne sa páčia obe mena

petra735
22. okt 2022

Ja som Petra, osobne som veľmi spokojná s týmto menom.. Janka je taktiež veľmi pekné meno 🙃 Ale keď ti tu niekto píše veci typu ,,Ja som Petra a to meno je moc tvrdé" ignoruj.. Ak máte v pláne ďalšie, nechaj manžela, ďalšiemu dieťatku môžeš vybrať ty ☺️

kristina74
22. okt 2022

@w123 prostrednej dcere sme dali meno petra, ano, znamema to skala, ale vyznam je taky, ze ty si pevna ako skala, ze ta tak lahko nic nezdola, ze odolas..nasa Peťka uz ma 24 a je naozaj silna ako skala 🙂

duracelka13
28. júl 2024

Petra👍

Strana
z2