Jana alebo Petra
Ahojte, síce tieto mená nie sú najmodernejšie, ale Jana sa mi páči a manžel by chcel Petru podľa seba. Alebo dať obe mená? Veď nie sú dlhé.
@popocathepetl nikde som nenapisala ze sa citim ako kamen co stahuje ku dnu 😃 a biblicky vyznam je pekny ale meno samo o sebe mi pride tazke tak isto pre muza meno peter, co poznam petrov tazky osud, pisem len z vlastnej skusenosti a z vlastneho pocitu z tohto mena dietatu by som ho nedala niesom nijako poverciva ale proste nie
@gabi1234 oba podľa mna nie, určite to nieje kompromis, volat ju budete iba jedným menom. Treba sa rozhodnut.
Co poznam Jany tak to su take vesele hviezdy 😅 nemaju sa v zivote zle
@w123 ja mam kamaratku Petu a ma tiez velmi tazky zivot. Samozrejme, ze tym nechcem povedat, ze zeny menom Petra sa musia mat ultimatne zle. Ale ako si to napisala, tak som si na nu spomenula.
Ani jedno ale ked uz radsej Petra najkrajsie je Viktoria to som chcela pre dcerku ale kedze mam 2chlapcekov Cristianko a Lukáško
Jana 👍 🙂
Janka
Riadte sa ale srdcom co sa paci Vam nie co sa ludom paci❤️❤️❤️🌹🌹🌹
@gabi1234 obe su pekne podla mna.. Moja polovička mi vravi, ze Petra je honosné, elegantne meno.. Nie je staroverske, ako Zuzana ci Anna.. Janka je mile, pekne tiez. Takze su take rovnocenne by som povedala.
Volám sa Jana a nikdy sa mi to nepáčilo 😂
Ak by som si musela vybrať tak tú Petru, môžeš vyskúšať navrhnúť ešte Petronelu. Základ po otcovi tam je a má veľa variánt. Ja som sa u oboch dcér inšpirovala manzelovym menom.
@gabi1234 ja som Jana a celý život som mala pocit, že obyčajnejšie meno už neexistuje. Spolužiačky boli Dominiky, Katky, Romanky... Každé mi pripadalo zaujímavejšie ako to moje. Petru som chcela druhú dcérku... ale všetci nás odhovárali, že to meno je pre ženu veľmi tvrdé, že máme vybrať iné a tak nakoniec máme Hanku.
Nikdy by som nedala meno rodicov, ale este horsie je za mna dat meno otca v zenskej podobe a opacne...cize u mna by toto bolo vylucene. Za to by som dala radsej tu Janu, alebo mne by sa viac pacila napr. Johana.
Urcite Petra,je to take univerzal a pekne aj v zakladnom tvare ako pre dieta,aj pre dospelu zenu. Mne pride hrozne infantilne,ked sa 40-50r.zena predstavi,ze som "Janka".
@gabi1234 ja som jana a moja segra petra. mne sa vzdy viac pacilo jej meno (malokto je spokojny s vlastnym). teraz, ked je vacsia, tak je to trochu zaujimave pri oslovovani. ako jej povedat? peta je prilis kamaratske, petka zasa intimne, rodinne. petra prilis oficialne. je to krasne meno a ja nad nim tiez uvazujem, ale u nas sa dost ludi citi neisto, ako ju oslovovat :D jana petru ani petra janu by som nedavala 🙂
@janetinka27 s tým oslovením mas uplnu pravdu.. Ja si zase vravim, ze keby som mala dceru, chcem janku, len polovicka chce ine meno.
@gabi1234 z týchto dvoch mien radšej Petra. Ja som Jana a to meno neznášam. Je príliš tvrdé, keď ma niekto osloví Jana mám pocit akoby mi nadával. Celkovo mi príde to meno divné. Na malé dievčatko je Jana príliš tvrdé oslovenie a zase naopak Janka pre napr. 50 ročnú mi príde infantilné.
Petra👍
za mna Petka 🙂
Som Petra, mam stastny a vesely zivot. No to meno nemam rada. Tiez som ho dostala po otcovi 🙄
Ani jedno.
@gabi1234 skús si pozrieť kedy sú meniny a keď máš ter.in aby neboli narodeniny a meniny blízko seba. Prípadne skúste porozmýšľať nad úplne iným menom. Len nedávajte 2 mena zbytočná obtiaž s tým. Sestra tak dala malej každý ju volá Viki i keď sa volá Mária Viktória tiež sa nevedela dohodnúť s manželom . Jej otec ju volá Mária a ostatný Viki . Bol to boj zakial si zvykla ako sa vlastne volá . Musel nakoniec otec ustúpiť
@gabi1234 my máme Petru 😊👍
Ja som Petra, osobne som veľmi spokojná s týmto menom.. Janka je taktiež veľmi pekné meno 🙃 Ale keď ti tu niekto píše veci typu ,,Ja som Petra a to meno je moc tvrdé" ignoruj.. Ak máte v pláne ďalšie, nechaj manžela, ďalšiemu dieťatku môžeš vybrať ty ☺️
@w123 prostrednej dcere sme dali meno petra, ano, znamema to skala, ale vyznam je taky, ze ty si pevna ako skala, ze ta tak lahko nic nezdola, ze odolas..nasa Peťka uz ma 24 a je naozaj silna ako skala 🙂
Petra👍

Petra