icon

Je meno Ifigénia pre dievčatko príliš nezvyčajné?

13. sep 2025

O chvíľu rodím a s partnerom máme stále problém dohodnúť sa na mene pre dievčatko. Ja chcem niečo špeciálne, nepáčia sa mi moderné mená, ktorých je momentálne plno. Posledné dni ma veľmi oslovilo meno Ifigénia, no muž ma vysmial, či som normálna. Myslíte, že je to naozaj príliš? Máte v okolí niekoho s týmto menom? Mne znie veľmi vznešene, páči sa mi aj jeho pôvod z gréckej mytológie. Dcérku by som chcela volať Ifka, Ifinka, Ifi, Figi. Rada si prečítam vaše postrehy, už som zúfalá. 🤷‍♀️

Strana
z5
pribinak
13. sep 2025

Jasne daj, celé mesto či dedina sa bude decku smiať 🤣🤣🤣

anonym_74f720
13. sep 2025

To meno chceš dať malej za trest?

klarissa25
13. sep 2025

Pricetny clovek by nad niecim takym ani neuvazoval.. takze bud si trafena alebo je to cele vymyslene

lenka.25
13. sep 2025

Nie , nepáči sa mi . Ale máš pravdu , to meno je špeciálne . Take naozaj nebude mat nikto v okolí . Nie je hanlivé , ani dôvod , aby sa dcérke posmievali , ale keď si predstavím , keď sa jej ooytaju ako sa vola a ona to bude musieť 10 krát opakovať a aj tak väčšina ľudí si bude myslieť že zle počulo .
A hlavne keď muž je evidentne proti , tak hľadaj iné meno . Toto by ani cez mojho muža nikdy neprešlo a dieťa je spoločne , tak treba brat ohľad aj na otca dieťaťa

anonym_91168f
13. sep 2025

@anonym_autor Nezvyknem sa vyjadrovať k menám, každý má iný vkus. Ale tentokrát úplne súhlasím s tvojim manželom. Ešte aj tie skrátene verzie sú otras. Prepáč.
Teda pokiaľ to nie je vymyslená téma.

vikiki29
13. sep 2025

Ty si zmeň meno na Ifigénia. V pohode sa to dá.

barka1
13. sep 2025

Ifigenia v Aulide. Áno, bola som na gympli bifloska 🙂
A áno, verim, ze si zufala, ked ta napadlo také meno...
V kalendári je dost nezvycajnych=zriedkavych a pritom našich=normálne znejucich mien. Prečo rovno siahat po antických tragediach?

Stanislava, Silvia, Gabriela, Milada, Milota, Milica, Ida, Ivica, Ingrid, Magdalena, Libuša....ktorekolvek z tychto mien sa teraz dáva minimalne a su normálne.

patka06
13. sep 2025

Pevne verím, že príspevok je vymyslený.
Uvedom si, že dieťa s menom žije celý svoj život. Podľa mňa fajn meno pre divadelnú postavu, nie pre dievčatko
Muž má pravdu, je to naozaj príliš

anonym_eecbeb
13. sep 2025

Tie skratky sú ako pre domáce zviera. Celý tvar ako meno pre spoluobčanianku. Tam by k Onurom a Šeherezádam zapadla.

diewcatqoo
13. sep 2025

Neverim, ze nejaka matka by chcela volat dceru Figi 😳

petronelag
13. sep 2025

Muž má v tomto prípade pravdu.

anonym_360e60
13. sep 2025

preco Figi, rovno Figa 😨

dennissa16
13. sep 2025
@diewcatqoo

Neverim, ze nejaka matka by chcela volat dceru Figi 😳

@diewcatqoo a ešte dufam, že ma priezvisko napr Borovska. Figi Borovska by bolo top topov.

Nie neposmievam sa, lebo toto musí byt vymyslené…

anonym_5d62b2
13. sep 2025

Znie to ako pohlavna choroba takze hladaj nieco ine pre dobro tvojej dcery

vilma7
13. sep 2025

Prepáč ale tri x som sa pozrela či to čítam správne.
Za mna jednoznačne nie!!! Otrasne meno.

evcagabi
13. sep 2025

Top meno. Padla som z neho na zadok. Krajsie si vybrat nemohla. Pockaj, ako sa po tebe budu opicit ostatne mamicky a o par rokov tu mame same Ifigenie. Kvoli tomuto vznesenu menu by som bola ochotna mat dalsie dieta.

anonym_d073fc
13. sep 2025

Kunigunda ťa neoslovila? Tiež má krásny význam. V dnešnej dobe taký celkom aktuálny 😎

basullinka
13. sep 2025

Toto meno je tak trošku na sociálku. 😅 Už vidím ako chalani v triedu na ňu kričia Figa

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_46175d
13. sep 2025
@dennissa16

@diewcatqoo a ešte dufam, že ma priezvisko napr Borovska. Figi Borovska by bolo top topov.

Nie neposmievam sa, lebo toto musí byt vymyslené…

@dennissa16 alebo skôr Lakatošová 😄

anonym_14ca38
13. sep 2025

@anonym_autor v pohode ak ste z inej planéty 👍

martinka13
13. sep 2025

Si robíš srandu? Úbohé dieťa

estellas
13. sep 2025

@anonym_autor Nepoznám.
Taký smutný príbeh z mytológie je k tomu menu .
Grécka mytológická postava ktorá bola zabitá, obetovali ju. Neznie to pozitívne ten príbeh

sendy1977
13. sep 2025

ja mám kamarátku Eugéniu. A myslím si, že aj vcelku pekne meno. Kde už chceš dať netypické meno.

anonym_e6b3e8
13. sep 2025

Žena, tebe preskakuje.

anonym_920b01
13. sep 2025

@anonym_autor ozaj krasne, a Skolastika by u muza nepresla?

minenkaa
13. sep 2025

Hlavne to decko bude zúfalé a dosť dlho,nielen ty chvíľu teraz

autor
13. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Ha-ha-ha, mal si na raňajky vtipnú kašu? Určite nebudem dávať dcére meno, ktoré znie ako klystír, aby ju celú základnú šikanovali. 🤦‍♀️

autor
13. sep 2025

Fakt ďakujem, položila som sem slušnú otázku a dostala hneď vlnu hejtu, že mi preskakuje a som trafená. Len kvôli tomu, že si prajem dať dcére nezvyčajné a originálne meno. Môžete sa hanbiť za svoje správanie. 🥴

minenkaa
13. sep 2025
@anonym_autor

@mirokub Ha-ha-ha, mal si na raňajky vtipnú kašu? Určite nebudem dávať dcére meno, ktoré znie ako klystír, aby ju celú základnú šikanovali. 🤦‍♀️

@anonym_autor ale chces ju volat ako ovocie v čom je rozdiel

Strana
z5