Je meno Iris veľký výstrelok?
Pekný deň všetkým.
S mužom sa nevieme absolútne zhodnúť na mene pre dievčatko, máme úplne odlišný vkus jednoducho. Avšak, cca pred mesiacom sme sa dopracovali k menu Iris a hneď sa nám obom zapáčilo. No predsa len, je to také nezvyčajné meno a mňa by zaujímal názor nezainteresovaných - nie je to podľa vás taký výstrelok, že by sa dievčatku s takým menom smiali? Alebo máte osobnú skúsenosť s týmto menom? Za každý názor budem rada.
Nie je to vyslovene výstrelok, ale mne sa nepáči. Tiež by som nevedela ako to mám vysloviť, keby dostanem nejaký menný zoznam detí, Airis je pekné - avšak budú problémy s vysvetľovaním výslovnosti a blbé reči, Iris mi príde tvrdé a zvláštne poslovenčené (aj keď viem, že taká podoba existuje, proste je to môj subjektívny pocit). Tiež mi hneď napadla dúhovka a mám radšej ženské mená zakončené na a. Z kvetových nezvyčajných mien sa mi skôr páči Viola.
Krásne meno.Nezvycajne.dala by som dcerke take
A budetr.ju bolat foneticky IRIS alebo AJRIS ?
@janinah tak ked mas okolo ociach hranicu tak to takto vidis, suhlasim ze na slovensku je mozno menej tradicne ale je medzinarodne a ja ked to meno pocujem, vidim ocami jedinecnu zenu ktora mi pripomina kvet (co teda aj je) je to vsetko k perspektove cloveka. Kazdy vsetko vnima inac, ale sudit takto je smutne, a uz vobec nie je zaujimave ked dazda druha baba sa vola rovnako, napriklad sofia eliska a neviem co. Mena ako take su ok ale byt trochu originalny je tiez umenie tak trochu 🙂
Ahoj, pozeram tvoj starsi prispevok s najkrajsim menom. Nazvala som dceru Iris narodenu v lete 2022. Pre mna aj dalej najkrajsie meno a v ziadnej sekunde som neobanovala ze som jej ho dala. Vnimam to ako jedinecnu zenu ktora mi pripomina kvet. Dufam, ze ste v mene vytrvali, co koho do toho co si o tom mysli. Uz chcu byt vsetci moderni co sa tyka priezviska, odstranuju ova, ale hned ako pocuju nekazdodene meno tak uz oci vytrieskuju. (Ale taka Jenifer by bola uz ok 😂) pre mna, iba ohraniceni ludia. Prajem pekny den😊
@hanaxxx presli ma zimomriavky ked som precitala vas koment. Presne toto ja vidim a citim ked pocujem meno Iris. Preto som aj nazvala svoju dceru nim a jednu sekundicku som neobanovala. Hoci ma 2 roky, volame ju Iris a obcas Iriska tak ze ucime ju na oba varianty. To ze bude Iris presne tak je jedinecne, neznamena hned ze sa budeme na nu "hnevat" ja to veru skaredo nepocujem. 🙂

Mne znie dost ostro.