icon

Je meno Kornel príliš starodávne?

24. okt 2025

čo si myslite o tomto mene? Nám sa s manželom páči a dajú sa z neho spraviť aj zdrobneniny ako napr. Kori, ale chcela by som počuť názor aj od iných, či to meno nie je príliš “starodávne.”

Strana
z3
diaszoky
24. okt 2025

@anonym_autor krasne kralovske meno

yoginka231
24. okt 2025

Mne sa páči.

anonym_da2270
24. okt 2025
@lindusss2016

@anonym_da2270 a preco sa ta to tak dotklo? Urcite existuje kopec blbcov, ktori su nositelom akehokolvek mena. Ja som mala stastie na takychto kornelov a proste si to meno spajam s takymito ludmi, ale urcite to neznamena, ze vsetci su taki. Mne sa jednoducho to meno nepaci a nedala by som ho, nie z dovodu, ze je zastarale, ale prave z tohto dovodu. Ak sa ta to netyka, preco reagujes podrazdene?

@lindusss2016 mna osobne sa to nedotklo, nepoznam osobne ziadneho Kornela. Ale nabuduce moze niekto ako ty takto reagovat na Ignaca, Frantiska, Ceciliu a nahodou to bude niekto tvojmu srdcu blizky a kazdy je niekoho blizky. To jednoducho nechces pocut, ze meno tvojej mamy, otca, brata sa niekomu spaja s nejakym intelektovo slabsim jedincom. Neviem, ci si uvedomujes, ze je to necitlive voci akejkolvek ludskej bytosti😧

anonym_8076e6
24. okt 2025

Podľa mňa pekné, ja som chcela dcéru Korneliu, ale mužov najlepší kamarát je Kornel ( mimochodom voláme ho Koro, jeho mama mu hovorí Korči), tak nemáme Korneliu 😀. Ale mne sa tieto zabudnuté mená páčia skoro všetky

anonym_9cd586
24. okt 2025

Kornel môže byť

maryetta
24. okt 2025

Mam rada mena ktore nie su časte.
Mala som dr. Ktorý prisiel za mnou na pooperacku a pytal sa ze ako sa vola babo. Vravim ze to meno by neuhadol ani podla kalendara. A on sa priam zhrozene ze -snad ste mu nespravili to co mne moji rodicia ☹ bol dospely. Studovany. A nebol vyrovnany resp spokojny so svojim menom.
Zas ale bolo vynimocne siroko daleko.
Popravde sa mi ale viac paci Kornélia. Teda v zenskom.

majkamajusqa
24. okt 2025

Povod mena je Cornelius. Mne sa paci aj jedno aj druhe. Poznam aj Kornéla aj Corneliusa.

lindusss2016
24. okt 2025
@anonym_da2270

@lindusss2016 mna osobne sa to nedotklo, nepoznam osobne ziadneho Kornela. Ale nabuduce moze niekto ako ty takto reagovat na Ignaca, Frantiska, Ceciliu a nahodou to bude niekto tvojmu srdcu blizky a kazdy je niekoho blizky. To jednoducho nechces pocut, ze meno tvojej mamy, otca, brata sa niekomu spaja s nejakym intelektovo slabsim jedincom. Neviem, ci si uvedomujes, ze je to necitlive voci akejkolvek ludskej bytosti😧

@anonym_da2270 no nie, toto si naozaj neuvedomujem. Ved to je kazdeho osobna skusenost pre boha. MNE to evokuje nieco take. To urcite nie je to iste ako napisat, ze kazdy jedinec s tymto menom je taky a taky. MNE sa to meno nepaci. Niekomu sa asi len paci, ked ho da svojmu synovi. Preco to ma niekoho urazat? Napisala som svoj nazor na to meno a pridala aj dovod, preco ho proste nerada pocujem. To je cele. Netvrdim nikde, ze po svete nebeha milion kornelov, ktori su uzasni.

majlo1234
24. okt 2025
@andrejkaa26

je to vec vkusu, podla mna je to meno krasne. moj svagor je Kornel, mozno este viac sa mi paci zenska verzia tohto mena Kornelia. za mna obe krasne a hlavne neotrepane.
@lindusss2016 s tymto absolutne nesuhlasim, napr. svagor je Kornel, je to vysoko inteligentny, velmi uspesny muz, ma dve vysoke skoly, podnika v roznych sferach, nie iba v jednom smere. strasne vsestranny, cielavedomy a uspesny muz.
takze je to naozaj iba o tom kto koho pozna vo svojom okoli.
napr. ja mam syna Daniela, toto meno som mala vybrate hadam od mojich zakladoskolskych cias, vzdy sa mi neskutocne pacilo a vzdy som si hovorila ze raz moj si bude Danko, Daniel, Dany... ked som to oznamila svokre, co za meno mame vybrate skoro ma zozrala, bola extremne proti, vyslovene neznasala to meno, lebo raz niekedy pred sto rokmi niekoho s takym menom poznala a ten clovek jej nesadol😖
no za mna priserny pristup, sa pozerat na to takouto optikou.. (ja sa furt v duchu smejem, ze asi karma ju dohnala😅)
takze za mna, ked to tak s muzom citite, obom sa vam paci chodte smelo do toho, je to krasne, za mna by som povedala az vznesene meno. hlavne ta netradicnost na nom je podla mna super. sto krat lepsie ako ked niekto chce dat netradicnejsie meno a drbne decku meno ja neviem Nathan, Liam, Rayan a podobne skvosty, akoze toto je za mna otras. (bavime sa teraz v ramci slovenska)

@andrejkaa26 haha, ale je to tak, mne sa napriklad meno daniel velmi paci, ale nikdy by som ho synovi nedala, oebo sa tak vola moj otec a nemame dobry vztah. Rovnako ako napriklad gabriel, krasne meno, ale poznam dvoch a zhnusili mi ho az az🤣
Ale Kornel, tak ako napriklad Dusan, Frantisek, Miroslav mi proste evokuju starych ujkov, neviem si predstavit dat babatku take meno

dixitka
24. okt 2025

@anonym_autor zaujímavé pekné meno. A mne sa z takých “starodávnych” páči aj Valér 🙂

anonym_da2270
24. okt 2025
@lindusss2016

@anonym_da2270 no nie, toto si naozaj neuvedomujem. Ved to je kazdeho osobna skusenost pre boha. MNE to evokuje nieco take. To urcite nie je to iste ako napisat, ze kazdy jedinec s tymto menom je taky a taky. MNE sa to meno nepaci. Niekomu sa asi len paci, ked ho da svojmu synovi. Preco to ma niekoho urazat? Napisala som svoj nazor na to meno a pridala aj dovod, preco ho proste nerada pocujem. To je cele. Netvrdim nikde, ze po svete nebeha milion kornelov, ktori su uzasni.

@lindusss2016 je rozdiel napisat, ze toto meno sa mi nepaci, je otrasne a je rozdiel napisat ze vsetci nositelia tohto mena, ktorych poznas su naruseni, az dementni a nizsieho intelektu...
Ale dobre, zbytocne ti to vysvetlovat, neuvedomujes si, tak si neuvedomujes. Co uz.

anonym_6b81c9
24. okt 2025
@anonym_da2270

@lindusss2016 ach tieto asociácie, ja zas poznám dve Lindy a obe tiež nie sú psychicky ok. A čo z toho vyplýva?

@anonym_da2270 u mna su to zase Moniky, ktore su vsetky take blaznive :D

anonym_6b81c9
24. okt 2025
@pininka1

Jeden nás žiak sa takto vola a volajú ho Kotinko. No neviem ci existuje horšie meno, teda za mňa. Hlavne ak sa niekto zajakava

@pininka1 Jasne, ze existuje: kazde priezvisko, ktore sa zacina na Kot.... A k tomu mena, ktore sa daju zdrobnit na .....ko, cize napr. Filip Kotlik, Jan Kotuliak - ak z nich spravia Filipko Kotlik a pod.

struhanka
25. okt 2025

@anonym_autor Kornel je krásne meno. Neotrepané. Ak sa vám páči, niet čo riešiť.

anonym_81420d
25. okt 2025

Kamarátka má papagája. Volá sa Kornel.

nevenka
25. okt 2025
@anonym_6b81c9

@anonym_da2270 u mna su to zase Moniky, ktore su vsetky take blaznive :D

@anonym_6b81c9 poznam minimalne 3 a ani jedna nie je blazniva 🙃

ivanka33
25. okt 2025
@anonym_fd0968

@ivanka33 a to uz preco pre psa? lebo si jedneho poznala? tak ja poznam psy, co sa volaju Max, Lujza, Amy, Henry a podobne a preto je to meno pre psa? Uz sa nesmie dat ludom? divna logika

@anonym_fd0968 nie,chcela som tým povedať, že u nás je zvykom krásne mená dogabať rôznymi zdrobneninkami a prezývkami.

scila
25. okt 2025

@anonym_autor kolegyňa má malého Kornela, sú maďarskej národnosti, takže s prízvukom a dlhým é to na mňa vždy maďarsky pôsobilo, Slováka s takým menom nepoznám. Ale podla mňa úplne v pohode meno.

Strana
z3