Je možné v rodnom liste uviesť meno Tereza?
Ahojte,
Prosím je tu niekto, kto má dieťa s menom Tereza? Že má v rodnom liste napísané Tereza a nie Terézia? S manželom chceme Terezku ale chceme zistiť, či ju môžeme zapísať ako Terezu a nie Teréziu. Nič presne o tom sme nenašli na nete.
Ďakujem.
Áno, môžeš zapísať aj Terezu. My sme dávali pred pár rokmi a vtedy bola len Terézia, Tereza je česky. A meniny majú naraz - 15.10
Ahoj. My mame Terezku, narodena min rok v juni a zapisana je v RL ako Tereza. Nebol vobec ziaden problem 🙂 ani v nemocnici a ani na matrike. Tak smelo do toho, je to skvele, nadherne meno ❤️
Poznam ich asi 5. Zijem v CR a tu je Tereza, nie Terezia. Nebudete mat ziaden problem na matrike, kedze je to bezne ceske meno.
Tereza je super!
Ďakujem všetkým! Veľmi mi odľahlo.. Nejako nevieme prísť na chuť tej Terezii a to Tereza sa nám obom veľmi páči ❤️ moc ďakujem! ❤️❤️ A všetkým vám želáme veľa zdravia! 😊
Sesternica aj kamarátka majú Terezky a obe v rodnom Tereza, ved je aj v kalendári ☺️
@luciferka93 nemám doma žiaden kalendár 🫣🤣a na internete som to neskúmala 🤷
Tak nabudúce sa treba pozrieť a budeš vedieť aj bez zakladania diskusie 🙂
My tiež máme Terezu. Meniny má 15.10.
Ja keď som hľadala meno pre babo vždy som si kukla aj kedy ma meniny a tam je to vždy písané 😃😃😃
Dnes ti zápisu všetko. Veď len koľko Charlotte, Vanessa a pod. je v okolí 🙂
A teda - s menom Tereza určite nebudeš mať žiaden problém.
Aj my mame Terezu ❤️ ziadny problem
Muzova neter
Mame Terezu a je normalne v slovenskom kalendari, ma meniny s Tereziou.
No Tereza je lepsie ale byt v Cechach, nie u nas. Ja by som nerobila nic nezvycajne, vzdycky proste to ukazuje na tu rodinu ze su trocha sisi
@leidin - akože keď má dieťa na Slovensku meno Tereza, tak rodina je šiši? 😂
Meno Tereza je nezvyčajné? Meno Tereza, ktoré ako jedno z mála existuje v mnohých jazykoch v takmer rovnakom variante (Tereza/Teresa) a je ľahko vysloviteľné a zrozumiteľné práve v mnohých krajinách a pre mnohé národy? Prepáč, ale to je trochu dosť pritiahnuté za vlasy...
To sa to dieťa nikdy napríklad nevydá a nezmení si priezvisko, neodíde do zahraničia (trebárs aj do tých Čiech), bude celý život sedieť "v rodnej vieske", nebudú ho oslovovať cudzinci, neexistujú slovenské deti s jedným rodičom cudzincom a s cudzo znejúcim priezviskom?
Urcite sa dá zapísať Tereza ale ja by som nevolila toto meno
Ja by som nechcela žiadne špeciality vybavovať kvôli menu, lebo mi to príde bizarné. Proste by som Teréziu volala Terez(k)a. Alebo tiež žiť rovno v Česku vôbec neni na zahodenie oproti tomu nášmu štátu.
Ďakujem za vaše názory.. absolútne ma nezaujíma či vy by ste to meno dali alebo nie . Mne sa napríklad nepáči Terézia.. takže asi toľko k tomu.. otázka znela inak 🙂 bolo mi na ňu odpovedané, tým táto diskusia končí.. pekný deň.

Ja poznam jednu Terezu. Aj ma tak napisane v rodnom liste. Meniny oslavuje kedy Terézia. A problem sme stym nemali😉