Je podľa vás meno Desdemona hrozné?
Aký názor máte na toto meno? Prezerám si celý kalendár a všimla som si ho a dosť ma zaujalo. Prezývky by mohli byť napríklad: Desy, Demi 🥰
Tak je to neobvyklé meno, ale zase jeho význam nemusí byť taký hrozný. Je to z gréckeho "deisideimos" - bohabojna, alebo ešte iný pôvod dysadaimos-nestastna.
V každom prípade sa ale spoji s tou nestastnicou z divadelnej hry, aký uskrtil vlastný manžel.
Al mám byt úprimná , tak nie,
@bashawelle 😬 no, tiež nič moc 😄. Dik za info. Tak potom určite hlasujem za tú Desanu.
Ja som mala na strednej spolužiačku Dominiku ale každý ju volal Demi.
Inak Desdemona je hrozné meno, už len kvôli tomu, že obsahuje démona. Brr.
ako nie je to škaredé , ale no neviem...decká v škole vedia byť kruté...
Cely zivot sa jej budu smiat 🙏🙄promiň
Otrasné meno ....
Nás tak volal telocvikár na strednej - Desdemony.. takze ja to beriem ako nadavku skôr...
To je meno ako zo seriálu Herkules alebo Xena ...bájne meno pre nejakú grécku bohyňu

uplne hrozné. Vobec sa mi nepáči
u nás v škole sa to používalo ako nadávka, resp. zosmiešňujúca prezývka,
vždy som to meno tak aj brala, neviem si predstaviť dať ho dieťatku
@dadka3450 rovo Disel nie?
Juj tak ako je to vzdy na rodicoch ale toto je a bude na Slovensku teda jedno z najextremnejsich mien a nenajde pochopenie u 99%ludi.chces isz do takeho mena?
Tie co si napisala potom, su teda uz veru krajsie i normalnejsie 🙂 Demiana napriklad, znie ozaj pekne a je nevsedne. To co si napísala hore je ako nejaky vymysel, sak kym som ho prečítala tak potrvalo 🤭. Tazko je ho u zapamätať..
Otraaaas 😆😆😆
Mal som spolubývajúceho na VŠ, ktorý povedal, že jeho deti sa budú seriózne vážne volať DES a HRÔZA p.s. ináč Desdemona znamená bieda, či smola, nešťastie
Desana alebo Demiana sa ešte dajú..
Čo Vám niektorým matkám tie deti spravili, keď im dávate tak otrasné mená. 🤦 Alebo teda, im chcete dať také otrasné mená
Chces demona? :D Na zozname vsade...bude mat krsne meno v plnom tvare.
a to som myslela, ze po Nimródovi som pocula uz vsetko😁 ale nie prepac ale naozaj je to zle, deti sa jej budu posmievat. Ved Demi znie fajn ked ju tak chcete aj volat😉🙏
My máme Auroru...
Pohlavie sme mali ako prekvapenie k pôrodu, takže sme ani sami nevedeli, kto sa nám narodí. No meno k dcérke sadlo dokonale ❤️
Vieš koľko hejtu sme si ale po pôrode na to meno vypočuli?
O tom ako podporujeme v týchto časoch ruskú propagandu a pod...? 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Deti v škole budú hnusné nech sa bude volať hoc aj Lucia či Zuzka... Na každé meno nájdeš nadávku, na každé nejakú prezývku...
Nikdy nevyhovieš všetkým. A ani by si nemala.
Dôležité je, ako to cítiš s menom ty.
Mne sa Desdemona páči ❤️
Tak skratka je aj ,,ďes,, a demon 😁
Ano je fakt hrozne a to ja som este dost zhovievava co sa kreativnych mien tyka. Toto urcite nie, takto potrestat dieta na cely zivot...:(
A čo tak Damiána?
Veru hrozné🙏🤦♀️
Na Slovensku by som to meno nedavala, lebo obsahuje slova des a demon a to sa nemusi dietatu pacit, plus si mozu z toho spoluziaci robit dost srandu. Plus je dost dlhe, co je neprakticke. Mala som spoluziacky s krasnymi, ale dlhsimi menami a mali na rodicov nervy, preco im nedali kratsie mena. Cim dlhsie meno, tym viac prezyvek sa da z toho vyskladat. Niezeby sa clovek tomu upkne vyhol, ja som Lucia a prezyval ma Lucifer a tiez som nebola nadsena. Ale naco este pridavat detom problemy a vacsiu sancu na vysmech a problemy s menom. Slovensko este nie je take multikulturne ani chapave, aby sa dalo cakat, ze sa z takeho mena nebudu ludia smiat.

Othellova Desdemona dost kruty osud mala... https://cs.wikipedia.org/wiki/Othello_(drama)