Je vhodné dať bábätku dve krstné mená?
Myslite, že je to otras dať dve krstné mena ? Ján Mário ? Čakáme bábätko, a ak by to bol chlapec, tak môj priateľ chce, aby sa volal po ňom - Ján
Ale ja som vždy chcela meno po mojom otcovi - Mário ..
Aký máte na to úprimný názor ? Keby sa tak vola? Je to Moc podla vás? Kľudne napíšte názory neurazim sa 😁 ale buď jedno alebo druhé určite.
Ak bude mat nadvahu tak bude mat peklo v skole lebo bude tak velky ze mu nestaci jedno meno- decka su krute
@martinmmartin Wau, to je veľmi dobra odpoved na moju otázku 😃
Aj môj manžel chcel meno po sebe pre syna a aj v rodine mali takú tradíciu. Podarilo sa mi ho presvedčiť argumentom, že ich budú všetci volať ,,malý" a ,,veľký" a keď mu syn príde do puberty, tak to zmenia na ,,mladý" a ,,starý". Či sa mu bude páčiť, keď ho budú kvôli synovmu rovnakému menu volať ,,starý".
Mne sa paci Jan bez toho dlzdna. To je pekne medzinarodne meno potom. Ja neznasam tie dlzdne v menach, to dost komplikuje situaciu pri zivote v zahranici. Mne to nastatsie v systeme vyhodili po nejakom case.
Je to v pohode synovec sa volá Jakub Ján.
@martinmmartin v skole ho budu volat iba jednym menom, nasho tiez volaju iba Alexander, Alex. To druhe meno bude mat iba niekde ma vysvedceni uvedene, v pase, obcanaku. Inak to nepouziva
Jan mario je otras. Povacsine su dve mena hrozne a dve priezviska taktiez. Akoze neustupi? No bude musiet. Meno vyberate spolu a nie ze si jeden dupne.
tak mne osobne sa to nepaci a nevidim v tom vyznam, ale pre niektorych rodicov to moze mat hlbsi zmysel, takze nejaky extremny problem s tym zase nemam. 😀
No tak zase, aby si muž bez kompromisov presadil svoje, to by sa mi nepáčilo. Ak sa tebe Ján nepáči, tak sa muž bude musieť zmieriť s iným menom proste. Ja vlastne nerozumiem, ako môže pár fungovať, ak nie je vôľa sa dohodnúť. Dnes je to meno pre dieťa, zajtra to bude čo. 🧐🤔
Jan Mario
Uff, no byt dieta s tymto menom tak Vam neskor podakujem 😃
Inak dve mena su dnes bezne
@akvi vo všetkom sa zhodneme , len v tomto je veľmi tvrdohlavý. Povedal mi, že pre chlapca vyberá on, a ja môžem vybrať pre dievcatko. Už viackrát som sa s ním o tom hádala. ..( ešte keď mám tehotenské stavy 😂) a on nič proste nedá si povedať
@veronikam33 tiež my to viac pasuje iba k dievčatám, je to také princeznovske 🙂 pri chlapcoch mi to príde také "priteplene" alebo ako by som povedala ..tam mi to už nepasuje vôbec ...no pri krste kľudne aj po tri mená deťom v pohode 🙂
Ak sa nedohodnete, daj svoje ako prve, lebo tym ho budu vsetci volat 🙂
Niektorí chlapi su takí samolubi ...že nielen priezvisko po nich ale aj meno si presadia....no nepáči sa mi to...žiť v tieni otca...každý sme originál a zaslúžime si svoje osobité krstné meno 🙂 ...ešte keď sa tak rozhodne žena, že z lásky k mužovi nevie iné meno vybrať, iba po ňom ...to chápem ...no keď si to muž presadí, je to trápne....no chápem, že ťažké je v takom prípade robiť kompromis....držím palce ✊✊
Ak chceš ešte argument proti Jánovi, tak je to silne karmicky zaťažené meno. Síce tomu väčšina ľudí neverí, že také niečo existuje, ale drvivú väčšinu to aj tak "nahlodá" a "pre istotu" sa tomu vyhnú, lebo čo ak to je pravda. 😉
Fuuu no za mňa by to bol red flag už len to že sa neviete zhodnúť ani na mene dieťaťa, keď sa dieťa narodí prihodí sa mnoho situácií kde sa nezhodnete v rámci výchovy a teda ak si každý budete dupat svoje môže to byť celkom problém... Ak ale nechcete ani jeden ustúpiť v mene navrhujem vybrať úplne iné meno.
@akvi hlavne to meno je dosť nepopulárne na SR...najznámejšie spojenie "hlúpy Jano" ...v iných jazykoch vyznie krajšie
Moj muz sa vola po jeho otcovi a uz ked sme zvazovali dieta, som tomu mojmu povedala, ze rovnake meno ja synovi nedam.
Ze sa mi jejo meno nepaci, je to obycajne ceske meno vo nema smrnc 😅
Vzal to uplne v pohode. Tvoja kombinacia mien je strasna... mena samostatne su ok ale spolu nie... a nez by mal byt syn kopia otca alebo stareho otca, tak vo mu vybrat meno, ktore v rodine nie je?
Co si mala vybrane ty?
Uz len to ze sa budu rovnako volat, no vyznaj sa v tom 🙄
Skús pohľadať podobne znejúce mená ako Ján alebo z iných jazykov či sa ti nebude páčiť iná verzia. To by ste mohli byť obaja spokojní.
@kitycat ja som mala vybrané Matteo , Noel , Lucas 🙈 Leo je tiež pekné, ale to asi nie.
My mame v rodine Ninu Ľudmilu....nic horsie uz asi ani nieje 🤦
Nedam určite tu kombináciu nebojte 😂 síce pre mňa to ma hlbší význam, ale pre dieťa to nemusi tak byt potom. Ján Mário je otras. Aj to vyššie píšem 🤣👌🏽
Mne sa dve mená páčia, keď k sebe ladia, toto mi dosť trhá uši nehnevaj sa. Máme v okolí Melissu Annamariu, tá mi tak uši netrhá.
Tak lepšie je, keď ma môj muž redflag iba v tom, že chce udržať svoju tradíciu menom. Než by mi mal robiť zo života peklo, a nestarať sa o mňa. Len mi to vážne vadi, že si trvá na svojom a nechce žiadny kompromis. My sa ani nehadame, ale že vôbec. Nikdy. Tak ma to aj zarazilo
Nikdy som nepochopila, preco rodia davaju 2 mena detom, asi som konzerva 🙂, za mne teda nie, ani sa mi to nepaci.
*rodičia
Ak ty máš priezvisko po manželovi, a nie on tvoje, tak meno by som vybrala ja jednoznačne. A tiež sa mi páči Mário. Bola tu taká téma, že jedna veľmi ľutovala, že dala meno s ktorým nebola stotožnená. Chcela to zmeniť a už sa to nedalo. Ale dve mená sú fajn. Len rátaj s tým, že ak bude prvé Ján, tak každý ho bude volať Ján.
Teraz dávajú 2 mena ale zas volaj ho aj tak budú jedným a to tým prvým.. tebe sa prve nepáči tak ho budeš volať druhým? Dieťa bude mať z toho riadny guláš...trvať na kompromise...aj ty môžeš trvať napr na mene svojho otcami a teraz? Si sadnite, napíšte si zoznam a skuse sa dohodnúť

My sme manželia. Sorry 🤣😂😂😂🤣🤣😂 ja som si stále nezvykla na to, tak hovorím priateľ 😂 sme mladi 🤣🤣🤣