Je vhodné dať bábätku dve krstné mená?
Myslite, že je to otras dať dve krstné mena ? Ján Mário ? Čakáme bábätko, a ak by to bol chlapec, tak môj priateľ chce, aby sa volal po ňom - Ján
Ale ja som vždy chcela meno po mojom otcovi - Mário ..
Aký máte na to úprimný názor ? Keby sa tak vola? Je to Moc podla vás? Kľudne napíšte názory neurazim sa 😁 ale buď jedno alebo druhé určite.
Je to v pohode. Aj my to tak mame. Prve meno po ockovi, druhe po dedkovi. 🙂
Dajte Meno Marián zahŕňa obe mená🙂
Dala by som meno po tatovi Jan. Je to krasne meno. Janko, Janicko, Jano. Dcera sa vola po mne a nikto nema problem nas rozoznat. Druha dcerka ma meno po svokre. Ani s tym som nemala problem. Muzovi to spravilo radost. Preco mu nechces vyhoviet? Nepaci sa ti to meno, ci mas problem, ze sa budu volat rovnako? Lebo od isteho casu bude tvoj muz tato a menom mu uz hovorit nebudete. Teda aspon u nas je to tak. Mna volaju mama a dcerku menom.
Ani mne sa tie dve mená k sebe nehodia. Jedno také naozaj slovenské, druhé nie veľmi bežné... Ešte možno keby boli v opačnom poradí...
V škole majú MariaAmelia a priezvisko.
- Dve mená sú v poriadku, ja nie som fanúšik, ale nič proti nemám. Nikto sa nebude čudovať.
- Kombinácia Ján Mário znie veľmi divne, Ján je tradične meno, pouzivané hlavne staršími generáciami, Mário skôr modernejšie, neviem, nejde mi to dokopy - môj názor. K Jánovi by som dala niečo iné.
- Určite by som nedala meno, ktoré sa mi nepáči a manžel by sa mohol aj na hlavu postaviť. Kompromis má byť taký, že ste spokojní obaja.
-Riešenie za mňa by bolo také, že buď vyberiete niečo uplne nové, alebo skombinujete Jána s nejakym iným menom. Určite nie s tvojimi vybranými menami,lebo ta kombinávcia by bola ešte horšia.
To je krásna kombinácia. Poznám malého chlapčeka, ktorý sa volá Ján Pavol. Niekedy ho volajú Janko Paľko. Meno mu dali po pápežovi Jánovi Pavlovi II.
Mne to nesedí, ale dôležité aby ste s tym boli vy spokojni. Mozno by mi lepsie znelo naopak - Mário Ján
@kikuska_wedge nič proti ak sa ti meno páči super. Ale autorke sa nepáči. Môj svokor je Ján. So svokrou mali 3 deti, ale ani jeden nenesie jeho meno. Keď som čakala môjho syna prišla svokra s tým, že by bolo pekne dať meno po svokrovi bo nik ho nenesie dalej. Alebo po dedovi, teda buď Ján a ona ho bude volať Janko, Janíčko, veď to také krásne meno 😂😅 alebo Jozef. Povedala som jej, že len cez moju mŕtvolu. Mala 3 synov, mala priestor sa realizuvat, ulahodiť duši niekoho druheho. A že ona na to vtedy nemyslela nie je môj problém. Proste si vyberiem meno sama podľa seba, bo moje dieťa. Dostal rovnako krásne slovenské meno Martin tak ako sme to s manželom cítili a dohodli sa.
Môj skromný názor, kľudne dajte Ján Mário, ale budú ho aj tak volať Janko, Jano...🙂
Moja vnucka ma dve mena. Jedno dvoje a druhe po ,,prababicke " a vlastne aj po praprababicke
Meno Mário by som svojmu synovi nikdy nedal, znie naozaj otrasne, aj keď chápem tvoje pohnútky, ale nie.
Čo sa týka dvoch a viacerých krsných mien, bolo obdobie (zhruba 2. polovica 19. storočia), keď sa deti krstili dvomi menami, to druhé bolo vždy po krstnom otcovi, u dievčat po krstnej mame, respektíve ženská forma mena krstného otca, keď nebola krstná mama. Bolo už len na dotyčnom či druhé meno používal, alebo nie. Môžeš do matriky zapísať, jedno meno a pri krste mu môžeš dať k tomu jednému aj ďalšie štyri a problém vyriešený. V matrike bude maj jedno meno a v krstnom liste napríklad aj päť...
Ani jedno z tých mien a to dvojkombo už vôbec nie 🤣
A ešte si myslím že s 2menami bude mať len oštary v živote. Všade kde má písať svoje meno či na zošity, na úradoch všade, za mňa je to zbytočnosť aj tak ho budete volať len jedným. Alebo ako budete rodina na ihrisku všetci traja a ty budeš na neho volať Mário zlez z hojdačky, a muž no pod Janko ideme domov 🤣 by som kukala na takú rodinu teda 😄
Autorka, podľa tvojho výberu mien mi pripadá, že sa chceš presťahovať do Talianska, alebo do Izraela...
Chúďa chlapec s takými menami...
@michelle567 na úrady nemusí, pozri si môj predošlý príspevok
Vy musíte vedieť, ako to cítite. Pravdou je, že dvomi menami ho asi oslovovať nebudete. Bude to mať navždy, na úradoch a všade bude mať dve mená.. akoze ja osobne by som to zakázala, lebo je to podľa mňa totálna hovadina, ale stretávam sa s tým čoraz častejšie. Ako ho chces volať? Ján alebo Mário? Podľa toho sa rozhodni 🙂
Ako píšem vyššie, neviem čo ma to napadlo. Táto kombinácia je hrozná. Takže celkovo dve mená nedam, som sa rozhodla. 🙂 úprimne by som chcela dať nejaké meno čo spomínam vyššie. Pretože po jeho otcovi ( Ján ) sa mi fakt vyslovene nepáči. No uvidíme, ako to dopadne. Držte palce 😂😅 ( Mária) som chcela dať, pretože môj otec by sa potešil veľmi. Ale tiež musím myslieť aj na naše dieťa, že on to možno chápať ani nebude. Takže nebude ani Mário.
Skuste najst pre oboch prijatelne meno, jedno, maximalne 2 ked sa teda nezhodnete na jednom take, co pojdu k sebe, budu lahko vyslovitelne aj v zahranici a hodiace sa k priezvisku. Moja rada je este taka, ze vynechat z mena R, keby dieta rackovalo, nech vie vyslovit aspon pekne vlastne meno, pripadne mena, ak bude pouzivat obidve.
@zuzanita1609 alebo ho budú volať Majorán.
Otras, ta kombinaciaje priserna. Vsak si spravte viac deti.
U nas to bolo tiez tak, ze sa meno prenasalo z generacie na generaciu. Napriklad ja mam meno po zenach z mojej rodiny, iked nechapem prečo, ked mam starsiu sestru. :D Nikdy som nechcela pokracovat v tomto trende.. lebo stara-mlada ma desilo. Ale som urobila taky pomyselny kompromis a dcera ma meno, ktora je castou z mojho mena. Ale nikto ma nenutil do nicoho, aby bolo opat generacne. A pri vasom mene by som isla do verzie Ian alebo Yan. Bol by to kompromis a je to aj take nadcasove. Skuste predhodit. ;)
@jankamiskova presne tak. Tiez som chcela aby dieta nieslo svoju identitu. Svoju originalitu. Nie tien rodica. Mame spolocne priezvisko.
A ja som vyberala mena. S ktorymi muz viac-menej suhlasil. Jasne ze skusal aj meno po sebe ale to som mu “zatrhla” este pred svadbou. Ze jedno kde neustupim je meno po rodicoch.
Inac mam znamych ktori maju syna. Vola sa Jan Marko a uz bude mat takmer aj 18 cca. A stale ho volaju oboma menami. A jemu to aj pasuje. Neviem si predstavit ze by mu povedali iba Ján.
U vas bud kompromis. Jeden syn Jan. Druhy Mario. Alebo naopak. Ziadne z tychto ale vybrat ine.
moj brat ma 2 mena uz 30 rokov. stretaval sa s tym, ze sa mylili, a druhe meno si automaticky brali ako priezvisko.
tvoja kombinacia mien Jan Mario je cudna a mne spolu absolutne nepasuje
ja som chcela elenu..nikto nechcel..tak je violka elena...ak nebude spokojnazmoze si vybrat,na sr tusim az 3krstne mena mozme dat,tak preco nie...len teda ju volame prioritne violka,takze elena je len na papieri...ale smelo do toho👍
Môj manžel sa volá Jozef. Samozrejme, že chcel syna Jozefa. To by bol generačne Jozef č.3. Manželovi som povedala som že radšej Ramzes ako Jozef. Moja maminka túžila po Jakubkovi a tak máme kombináciu Jakub Daniel .....

Namiesto Ján Mário...dajte Mário Ján 😉 znie to lepšie...a vlastne mne by bolo absolútne jedno kto si čo myslí...ako rozhodnete tak bude...iných ľudí do toho nič