icon

Kombinácie s menom

21. júl 2025

Ahojte..nedávno som začula meno Nia a mne sa veru veľmi zapáčilo. Je krátko tak premýšľam spojiť dve mená Nia Romana alebo Nia Ramóna.
Čo si myslíte? Alebo spokojne napíšte akým iným menom by som ešte mohla skombinovať to meno.

Strana
z3
anonym_65f717
21. júl 2025

@anonym_autor kľudne by som nechala 1. Záleží aj od priezviska 🙂

thereisabear
21. júl 2025

Pri prvom by sa mi nechcelo vysvetľovať, že som Nia a nie Via. Pri druhom, že nie som zo Španielska. Keď už, tak by som nechala iba jedno meno.

chrobak7
21. júl 2025

@anonym_autor Hodí sa to k priezvisku Šárközyová. Čiže Nia Ramóna Šárközyová. Ako ti to znie? 😅

taktotedanie
21. júl 2025
@chrobak7

@anonym_autor Hodí sa to k priezvisku Šárközyová. Čiže Nia Ramóna Šárközyová. Ako ti to znie? 😅

@chrobak7 paneboze 😂😂

autor
21. júl 2025
@chrobak7

@chrobak7 tak naše priezvisko ani z ďaleka není podobné tomu ktoré ste napísal vy..

anonym_b10aef
21. júl 2025

@anonym_autor co to je za meno, uz fakt nevedia ti rodicia ako co od tej radosti, ze sa im akosi zastavi rozmyslanie a potom z toho vznika toto
Preco chces dietatu znicit zivot ?

chrobak7
21. júl 2025
@anonym_autor

@chrobak7 tak naše priezvisko ani z ďaleka není podobné tomu ktoré ste napísal vy..

@anonym_autor Tak vyber vhodnejšie krstné meno, ktoré sa hodí k priezvisku.

denkabemommy
21. júl 2025
@chrobak7

@chrobak7 ešte by tam sadlo priezvisko fekete 😅

autor
21. júl 2025
@anonym_b10aef

@anonym_autor co to je za meno, uz fakt nevedia ti rodicia ako co od tej radosti, ze sa im akosi zastavi rozmyslanie a potom z toho vznika toto
Preco chces dietatu znicit zivot ?

@anonym_b10aef nemyslím si,že by jej to zničilo život. Žijeme v modernej dobe a tomu by sa mali prispôsobovať aj mená detí .
Zuzka, Hanka, Monika, Amálka a podobne sú všetko zastaralé mená a mne osobne sa nepáčia..

autor
21. júl 2025
@denkabemommy

@chrobak7 ešte by tam sadlo priezvisko fekete 😅

@denkabemommy mega smiešne fakt...veľmi by ma zaujímalo ake mená majú vaše deti

denkabemommy
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja mám synov, majú klasické mená hebrejského pôvodu. Ale sestra je Romana, mám k tomu meno pozitívny vzťah. Ramóna znie naozaj no, kočovnícky 🙂

anonym_b10aef
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_b10aef nemyslím si,že by jej to zničilo život. Žijeme v modernej dobe a tomu by sa mali prispôsobovať aj mená detí .
Zuzka, Hanka, Monika, Amálka a podobne sú všetko zastaralé mená a mne osobne sa nepáčia..

@anonym_autor ale ved nikto ti nevravi ze mas dat hanka monika zuzana ale nia? Boze…
80rocna Nia ,ved to je blbost prosim ta zamysli sa do buducna , sa ti raz “podakuje” za taku kreativitu

autor
21. júl 2025
@denkabemommy

@anonym_autor ja mám synov, majú klasické mená hebrejského pôvodu. Ale sestra je Romana, mám k tomu meno pozitívny vzťah. Ramóna znie naozaj no, kočovnícky 🙂

@denkabemommy je to meno španielskeho pôvodu a mňe sa vôbec nezdá že by znelo kočovnícky

autor
21. júl 2025
@anonym_b10aef

@anonym_autor ale ved nikto ti nevravi ze mas dat hanka monika zuzana ale nia? Boze…
80rocna Nia ,ved to je blbost prosim ta zamysli sa do buducna , sa ti raz “podakuje” za taku kreativitu

@anonym_b10aef za 20 rokov budú tieto mená úplne bežná..doba ide do predu

denkabemommy
21. júl 2025
@anonym_b10aef

@anonym_b10aef v tej zmeske mien čo bude, je úplne jedno ako bude jej meno znieť v 80tke, tak ako všetky ostatné.

anonym_b10aef
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor moje dieta ma slovenske meno ale nie oplacane ako nina, ela, ema, hana, anna atd
Meno nie az tak casto pouzivane , spaja sa s nim vela symboliky
Ramona je fakt zle, zapoj rozum
A nie nebudu, Nia a ramona urcite nebudu 😂

anonym_b10aef
21. júl 2025
@denkabemommy

@anonym_b10aef v tej zmeske mien čo bude, je úplne jedno ako bude jej meno znieť v 80tke, tak ako všetky ostatné.

@denkabemommy 80rocna nia znie fakt zle

denkabemommy
21. júl 2025
@anonym_autor

@denkabemommy je to meno španielskeho pôvodu a mňe sa vôbec nezdá že by znelo kočovnícky

@anonym_autor vo mne to proste evokuje cigánske dievča. Nech je akéhokoľvek pôvodu, proste Ramónu by som určite nedala. Čo ťa vedie k tomu, predstaviť si maličké babatko a pomenovať ho ramóna ?

denkabemommy
21. júl 2025
@anonym_b10aef

@denkabemommy 80rocna nia znie fakt zle

@anonym_b10aef asi ako 80ročný bryan (bohužiaľ aj dieťa s takým menom poznám). Proste to bude obyčajne meno.

ika02
21. júl 2025

Ahoj, toto by si fakt urobila vlastnej dcére? Verím, že sa Ti len zbláznili hormóny a otec dieťaťa aj celá rodina nebude súhlasiť.

7lenka11
21. júl 2025
@anonym_b10aef

@anonym_b10aef bože, už zase tieto komentare o zničenom živote kvôli menu a bla bla bla 🙈🙈🙈 to ozaj môže niekto v dnešnej dobe napísať, že život sa dá zničiť menom? To tu všetci žijete v tradičných dedinkách na Orave apod, že každé moderne meno vám príde ako skaza? Keď bude mať jej dcera 80 rokov, kalendár bude plný zahraničných mien.. Občas mam pocit, že ja žijem v inom svete. Máme v okoli kopec malých deti s netradičnými menami a nikdy som sa ani na chvíľu nad tým nepozastavila.

hariet
21. júl 2025

Nia je pekne meno, ale kombinovala by som s nejakym inym napr Nia Sofia, Nia Isabela,..

simik22
21. júl 2025

Nia sa mi páči, mám dcéru Timeu, dakedy ju tak domácky volám Mea, to je podobne. Ramona fakt znie rómsky.

chrobak7
21. júl 2025

Na odľahčenie témy: Mená v Thajsku.

V Thajsku majú osoby tiež mená a priezviská. Zaujímavé ale je, že pred 100 rokmi ľudia nemali priezviská. Mali iba mená, ktorým sa oslovovali. Priezviská začali úrady prideľovať od roku 1920 podľa rodín, podľa vzoru západných krajín .

Oslovujú sa formálne krstným menom, ale nie je to ako tykanie u nás. Je to preto, lebo priezviská sú komplikované.

Okrem mena a priezviska majú ľudia ešte prezývky, ktoré sa najviac používajú pri identifikácii a neformálnom oslovovaní. Tie priezviská sú zaujímavé tým, že to môže byť čokoľvek, čo dieťaťu pri narodení rodičia vyberú. Tam hranice fantázie nie sú takmer žiadne, takže niekto sa vám môže predstaviť ako Hmla, Oblak, Slnko, ale aj ako Ranný bežec, Trpaslík, rôzne mená zvierat, napr. Vták, Opica. Takže kľudne sa môžete stretnúť s niekým, kto má prezývku ako značka auta: Audi, Porsche, Fiat alebo inú obchodnú značku: Nike, Adidas....

https://www.teraz.sk/magazin/thajske-sestorcata...

Ak sa niekto rozhodne, že si zmení prezývku, tak to môže urobiť zo dňa na deň. Dnes sa môže volať Starší, od zajtra si môže povedať, že bude Ryba.

anonym_b10aef
21. júl 2025
@denkabemommy

@anonym_b10aef asi ako 80ročný bryan (bohužiaľ aj dieťa s takým menom poznám). Proste to bude obyčajne meno.

@denkabemommy ako 80rocny kevin, leyla atd
ja poznam bryanu v mojom okoli 🤷🏻‍♀️

denkabemommy
21. júl 2025
@anonym_b10aef

@denkabemommy ako 80rocny kevin, leyla atd
ja poznam bryanu v mojom okoli 🤷🏻‍♀️

@anonym_b10aef tak čo sa nad tým pozastavuješ, že ako bude znieť 80ročná Nia. Tak isto ako Mia, Lea, Thea, Tia,… a akákoľvek iná “ia” 🙂

ketrin1984
21. júl 2025
@denkabemommy

@denkabemommy
No Bryan je ešte dobré.Ja keď som v ambulancii videla kartu s menom BRAJEN skoro ma vykotilo😆

anonym_b10aef
21. júl 2025
@7lenka11

@anonym_b10aef bože, už zase tieto komentare o zničenom živote kvôli menu a bla bla bla 🙈🙈🙈 to ozaj môže niekto v dnešnej dobe napísať, že život sa dá zničiť menom? To tu všetci žijete v tradičných dedinkách na Orave apod, že každé moderne meno vám príde ako skaza? Keď bude mať jej dcera 80 rokov, kalendár bude plný zahraničných mien.. Občas mam pocit, že ja žijem v inom svete. Máme v okoli kopec malých deti s netradičnými menami a nikdy som sa ani na chvíľu nad tým nepozastavila.

@7lenka11 No napriklad poznam dievca co sa vola Tea,
Ver, ze to dievca ma z toho traumu pretoze deti su krute
Kazdemu hovori, ze sa vola timea a aj sa tak predstavuje ale tazko kedze byva na dedine, ide do 9 rocnika a na strednu odchadza 230km daleko od domova aby ju nikto nepoznal a caka kym bude mat 18 aby si meno zmenila kedze rodicia si stale bohuzial myslia ake uzasne meno vymysleli 🤷🏻‍♀️

janetinka27
21. júl 2025

@anonym_autor ked sme sa rozhodovali pre meno, manzel chcel nelu.je to pekne meno, ale hned ako som si to meno predstavila, znelo negativne: ne-rob, ne-behaj, ne-plac, ne-la. Ako vzdy ked to meno vyslovujes, v prvej sekunde nikto nevie ci oslovujes abo zakazujes.
A to meno nia mi znie podobne, je to ako slovo nie.ale to uz je kazdeho vec, ja som.to brala do uvahy, ty nemusis.

denkabemommy
21. júl 2025
@ketrin1984

@denkabemommy
No Bryan je ešte dobré.Ja keď som v ambulancii videla kartu s menom BRAJEN skoro ma vykotilo😆

@ketrin1984 píš ako počuješ🤣🤣🤣. Mne to v tomto prípade utkvelo v hlave, lebo má také klasické slovenské priezvisko a neraz som počula oslovenie “brajenko” čo mne osobne prišlo 1.netvorenie mena 2.smiešne 😅

Strana
z3