icon

Ktoré meno pre chlapca: Tobias alebo Matias?

6. máj 2024

ahojte, uz dlhsie sa nevieme rozhodnut ktore z tychto mien.
Ktore sa vam zda lepsie? krajsie? Podla vas? Jasne ze nakoniec vyberieme aj tak sami ale mozno nazor mi pomoze.
Co sa tyka toho ze tie mena su teraz caste, to nam nevadi nakolko v nasej rodine a okoli ziadneho chlapca s tymto menom nepozname. A nebudem davat meno ktore sa mi nepaci len preto aby ich nebolo vela.

timea301196
7. máj 2024

@talia16 áno. Adriánko. A ja ho volam aj Adri 😀😀😀😀😀😀😀😀😀

pierinaa
7. máj 2024

@timea301196 aj moj priatel to hejti. Ale aj tak si neviem pomoct a volam ho aj Adinko😂 ale Adrian je uzasne meno. A v anglictine znie ze mega najviac ❤️ ak sa naplnia nase tuzby a budeme mat babo - chlapceka, bude to Adrian (aj ked par rokov vzad by som sa zaprisahavala, ze po muzovi nikdy nepomenujem dieta😂)

timea301196
7. máj 2024

@pierinaa urcite daj ja by som dala tiez keby sa chlap tak vola. Mne to meno posobi tak sexy. Ked si predstavim nejakeho dospeleho muža pekneho s menom Adrián 😀 (dufam ze aj synator bude suci mlady muz ) 🥲

pierinaa
7. máj 2024

@timea301196 nuz, moj Adrian je ten najviac sexy a najlepsi muz, akeho som mohla stretnut. A teda ze to trvalo - v 36 som si ho nasla😂
Raz darmo - toto meno maju mili, pekni, mudri a inteligentni muzi. Tvoj syn taky bude ❤️

kristiii
8. máj 2024

@drahomirrra https://bratislavskykraj.sk/ktore-mena-su-najca...
tu máš aj toho tvojho Ľuba spomenutého (ja mám napríklad konkrétne s týmto menom dosť zážitkov na to, aby som ho v živote dieťaťu nedala), proste každá doba má svoje obľúbené a časté mená. My sme mali v triede po dve Moniky, Zuzany, Tatiany, Martinov či Marekov a nikto s tým nemal problém. A autorka hneď v úvodnom príspevku tiež napísala, že im nevadí, že tie mená sú časté, tak nerozumiem, načo sa to tu hejtuje a vôbec rieši.
Tebe a tebe podobným, ktorým sa páčia "krásne neotrepané slovenské mená" teda doporučujem napríklad toho Mojtecha. Či to nikto nič?
Inak ja mám v okolí troch pomerne malých Andrejov a dvoch Gabrielov naproti tým Tobiasom a Matiasom, takže tu by som ani tvojím výberom nebola veľmi originálna. Inak taký Felix, Florián aj Eliáš sa mi celkom páčia, ale pre svoje dieťa by som ich nevybrala. Lebo proste preferujem iné. A tak to má proste každý a nepochopím, čo je na tom na vysmievanie.

drahomirrra
8. máj 2024

@kristiii No, tak si rozpisala svoj nazor…a teraz co? Ja som tiez len napisala svoj. Matias a Tobias su proste za mna najotrepanejsia katastrofa, co moze byt. Je ich vsade trilion. Zo zenskych k takym otrasnym radim len Lenku. Ale to je moj nazor a ty maj iny, o tom je sloboda.

lenka.25
9. máj 2024

@drahomirrra neee Lenku nechaj na pokoji 😂 .
Už minule som tu čítala , že to je najstrašnejšieho , alebo najzakernejsie meno , či take nejaké 😀
A pre autorku , nedala by som ani jedno , ale keby som musela , tak skôr Tobias .
Alebo veď keď sa ti syn narodí , pozrieš na neho a podľa mna hneď budeš vedieť , ktoré meno je to pravé

autor
10. máj 2024

@lenka.25 no len neni to tak ze v porodnici musim mat vypisane meno skor ako dieta uvidim? Teda pri prijme?

autor
10. máj 2024

@lenka.25 a keby si nedala ani jedno,tak pripadne kludne daj tip🤷‍♀️mozno ma nieco oslovi este😄

autor
10. máj 2024

@lenka.25 a inak Lenka je pekne meno,nechapem co proti nemu niekto moze mat🙈🤷‍♀️ ale sak ok..i ked dcere by som ho nedala ale je pekne

lenka.25
10. máj 2024

Pre autorku , ja som dávala mena dceram až po narodeni, Prišla sestrička a sa ma spýtala aké meno chcem dať dceram . Nie , nenechaj sa ovplyvniť , je to tvoje dieťa , daj si meno aké sa tebe a mužovi páči . Take reči , že ich je veľa a ze sa iným nepáči , ti môže byt úplne jedno . Mne sa veľmi páči Michal a Daniel a to sú tiež “otrepané “ mená , ale keby som mala syna , tak asi by som mala Miška ,aj keď ich je teraz veľa .
Tak nie je to žiadna vyhra volať sa Lenka , ale mne ho dala moja babička , ktorá hneď po mojom narodení zomrela , čiže pre mňa ma hlbší význam ❤️

melissa333
10. máj 2024

@jaja20 Ja mám Matiaska a ešte ani raz ho nikto tak neoslovil menom Maťo . Veď keď je raz Matias tak je Matias a žiadny Maťo

autor
10. máj 2024

@melissa333 a ako ho volate? Matias,Matiasko, pripadne Maty? 🙂 nahodou ho neoslovuju Mates? Matysek...to ma trosku odrazda ze niekto moze tak volat🤷‍♀️🙈

talia16
10. máj 2024

@melissa333 tak neni to najkratšie meno ako napr: Leo, Teo, Vít…a ľudia sú leniví radi si dlhšie mená skracujú

jaja20
10. máj 2024

@melissa333 To,že zatiaľ si ty zatiaľ ešte nepočula,že by tvojmu synovi niekto povedal Maťo, neznamená,že je to všade inde tak isto alebo že sa mu to nikdy nestane. Nebudeš s ním celý život 24/7/365.

melissa333
10. máj 2024

Matias , Matiasko ináč ho neoslavujeme 😊

melissa333
10. máj 2024

@talia16 Ja by som tvojmu dieťaťa meno Teo a Leo nedala, vôbec sa mi nepáčia tieto mena. Každý má svoj vkus.Syn má v triede 20 spolužiakov a iba on je Matias ☺️A každé druhé dieťa je Teo, Leo, Samuel, Bruno …

talia16
10. máj 2024

@melissa333 ja som nikde nepísala, že sa tak volajú moje deti 😂 (ale asi si myslela ,,svojmu”) a tie mená som vypísala, len preto, že sa skladajú z 3 písmen

melissa333
10. máj 2024

@talia16 a kde ti píšem že sa tak volajú tvoje deti ?Ani som si nemyslela 😃 Tak neviem o čom píšeš ?? Len som dodala že mňe sa tie mena nepáčia a hotovo každý má svoj vkus .

teyus_ka
12. máj 2024

Mam Matiasa, nikto ho Mato a Matysek nevola.. volaju ho Matias, Matiasko, Maty..

dada85
12. máj 2024

Náš starší je Matias voláme ho Mati a mladší je Tobias, voláme ho Tobik, Tobik. A priezvisko mame na T.

4_veronika_4
12. máj 2024

Ja nie som na zahraničné mená, ale Matias je podľa mňa krajšie..áno môžu ho volať Maťo, Maťko...ja mám 9 ročného Maťka ( Martin) a väčšinou ho voláme Martinko, Maťko...a 1,5 ročného Danielka..voláme ho Danušik, Danuško, Danko alebo bubuško 😉

ninka30
12. máj 2024

Mne sa meno Tobias, zdalo také " tvrdé" , takže jeden môj syn sa volá Tobiáš a druhý Eliáš 🙂 voláme ich Tobík a Elík. Čo sa týka papiera do pôrodnice - ak ste zosobášení, ho nepotrebuješ, ale ak nie, pri príjme ho budú už potrebovať - evidovať.

zushorvath
12. máj 2024

Boze zeny tie vase primitivne nazory na otrepanost mien… ste smiesne, odpuste. Same perly…
Obe mena su pekne. A neobavaj sa zbytocne ako ho budu volat, to nikdy nevies. Kamosi v triede sa dokazu oslovovat aj velmi nepeknymi prezyvkami.. kde to okolo mena ani neslo. 🤣 to neovplyvnime.

My mame Matea a nikto ho nevola inak ako Mateo.. maximalne my s manzelom zo srandy mateuš, matejdo. Ale to su nase domace prezyvky z lasky. Kym je malicky. Rozhodni sa srdcom, co vam je blizsie. Ked si budes opakovat tieto dve mena k priezvisku casom sa rozhodnes 🤗mozno aj ked sa pozries co sa ti esteticky viac pozdava. Cakame druheho chlapceka a tiez premyslame ci Tobias alebo Timotej. 🤗 p

marta83
Autor odpoveď zmazal
wampirek
12. máj 2024

My mame v rodine Matiasa...volame ho Maty, Matynko, Matiasko, ak neposlucha alebo nepocuva tak Mates a Matysek, nikdy ho nikto nevolal Maťo

zuzka1120
12. máj 2024

Mne sa nepáči ani jedno ale keby veľmi tak radšej Matias.
Ale meno by si mala vybrať ty podľa tvojich pocitov a nie podla názorov ostatných.
Veľa zdravia ❤️

dismonika
12. máj 2024

@pierinaa Adrián je pekné meno a fakt znie v angličtine super. Moje decká pozerajú už niekoľko rokov takú rozprávku v TV a tam jeden lámač ženských sŕdc s menom " Ejdžrijen" je 😉🤣

marionete
Autor odpoveď zmazal
taaanka
12. máj 2024

@bellaa3007 súhlasím mame Tobiasa a najradšej ho volám Tobinko