icon

Ktoré nezvyčajné mená sa vám páčia?

27. aug 2024

aké nie často používané mená sa vám páčia? 🫶🏻

yeon_bouw
28. aug 2024

@keitlinka Tamina je veľmi pekné

evkatk
28. aug 2024

Dieťa, ak sa narodí, ťažko rozhodne, ako ho majú volať. Tak, ako ho budú volať rodičia a blízky, neskôr okolie, prijme to ako samozrejmosť a na meno si zvykne. So skutočným menom sa často prvý krát stretne až v škole a spôsobujú to nemalé problémy.

jumperly1
28. aug 2024

zo skusenosti ucenia v albanskej skole sa mi pacili- Arlind, Eraldo, Adessa, Agnesa, Aisi.

jumperly1
28. aug 2024

@alineawalo Alina by este sla so slovenskymi priezviskami 🙂 Moja neter sa tak vola

evkatk
28. aug 2024

Poznám Doriána, je to už dospelý chlap a celý život ho volajú Doro alebo Dorčo.

mjarka23
28. aug 2024

My mame Luka a Lea a páči sa mi ešte Kiara a Ella a pre chlapca Mateo a Nicolas

jamimo
28. aug 2024

@staromodna normálne poviem : Som Magdaléna, nie Magda 💪.... a trvám si na svojom.
Ako deti sme chodili k prastarej mame na prázdniny. Sesternica sa volá Monika. Deri z dediny ju automaticky menovali Moňa, Mončá 🤨 Ona povedala: nevolajte ma tak hnusne, ja som Monika 👆 Prastará mama ich tiež upozornila : Ako ju to hnusne voláte? Ona je MONIKA, žiadna Monča, ani Moňa, nikto ju tak nevolá😵‍💫 Vybavené. Dodnes sa tam stretávame, deti z dediny už majú 50 rokov a zdravia ju: Ahoj Monika... Preto som to aj napísala, lebo poznám mnoho pokusov o debilné skomolenie mien zo strany rodiny, spoločnosti, , kedy si to osoba neželala a áno... Ako si zariadila tak mala 🤷‍♀️ (kamaráti majú dvojičky Emíliu a Melániu, od perinky ich tak menujú a NIKTO ich nevolá Milka a Melana 😄Majú 6 rokov)
PS: Máš krásne meno.

jamimo
28. aug 2024

@jumperly1 mne sa páči albánske meno Eftemis a Teuta. Ešte aj maďarské Dalma

silvia2013
28. aug 2024

@katik22 Ester je moja sestra, ma 48rokov, teda už dlho sa pouzáva a vedla suseda je Ester, kamoška je Ester, dalšia z okolia, je ich dost.

jamimo
28. aug 2024

@yeon_bouw mne to nevadí 🤷‍♀️ Neviem aké pohnútky má vyššie uvedené Iveta... proste pre všetkých je Iveta, keď si to tak praje.
Skôr mi pripadá zvláštne, ako niekomu prischne prezývka, akoby ani meno nemal...napr. Krátky, Očko, Uško... ideme za Uškom, za Očkom 🤨 Ale ak to majiteľovi nevadí, tak v poriadku.

zarin
28. aug 2024

Mīna a Zina

yeon_bouw
28. aug 2024

@jamimo tiež som toho názoru, že ak to dotyčnému nevadí, tak ani mne. Uško (zlaté to je) teda nepoznám, ale chodievame k Zajovi 🐰

diaszoky
28. aug 2024

@evkatk presne ak da niekto meno Matias Sokol tak toje teda🤣

diaszoky
28. aug 2024

@jamimo presne ludi musis naucit aby volali tak ako si prajes a nie ako sa im zachce . Ja sa vzdy ohradim ak povedia skratku atd ona sa tak nevola

jamimo
28. aug 2024

@diaszoky absolútny súhlas👍

red_cat
28. aug 2024

@sandra811 moja 92r babka je rodena parizanka.. dostala tiez meno Aurelia (vo fr.vyslovnost Oreli).. a ked prisla na svk pre vsetkych bola len Araňa😵‍💫 az sa dala oficialne premenovat..

mnamko
28. aug 2024

Aneta, Melánia,Romana,Deana,Dália,Heidi,Johanka,Rozárka, Šárka

mnamko
28. aug 2024

A u chlapcov
Miloš,RadimAleš,Leoš,Simon,Dean

sandra811
28. aug 2024

@red_cat to je hrozné ako to ludia vedia dokaličiť 😞

dajla
28. aug 2024

@jamimo hej, hej 😂 preto mám doma Daniela a každý cudzí človek ho inak ako Danko ani neosloví. Takže nie vždy je to o tom, ako si to človek zariadi. Ľudia to proste majú v sebe že tie mena automaticky skracujú a a premieňajú 🤷🏽‍♀️

evkatk
28. aug 2024

Hľadanie mena pre vnuka sa stalo celorodinnou záležitosťou. Popri množstve vybraných mien, viac menej cudzích niekoho napadlo, že čo ak by bol Janko, veď bude mať typicky slovenské priezvisko. A napodiv sa to rodine páčilo, že sa dá v detstve aj v dospelosti pekne volať . Jano, Janko, Janík, Janíček... a nebude v kombinácii s priezviskom špatiť. Tak sa aj stalo. A teraz, kto sa ho opýta na meno a on ho povie, väčšina zareaguje : "Ty máš ale pekné meno" a niektorí dodajú aj "nezvyklé".

jamimo
28. aug 2024

@dajla možno máš jednoducho smolu na obmedzencov. Bežný jav v spoločnosti 😉

jamimo
28. aug 2024

@red_cat fakt vizitka myslenia a zadubenosti 🤨 Lebo Gita, Hana, Tono, Jano a Marjena boli určite v ich zúženom obzore krásne 😄

elzena2
28. aug 2024

@yeon_bouw ja poznam Nairu, to sa mi paci ešte viac

elzena2
28. aug 2024

@maj_majka ja asi aj viem, ktorá Adelaida to bola, v Bratislavskych knizniciach ich asi nebude viacero ako ta jedna, ktorú poznam ;D

yeon_bouw
28. aug 2024

@elzena2 krásne, obzvlášť, ak sa vyslovuje tak, ako mi povedal ujo Google 🙂

yeon_bouw
28. aug 2024

@jamimo mňa len "fascinuje", ako sa to stalo normou hovadiť druhým ľuďom mená. Prečo nastávajúci rodičia pri výbere mena sú takmer nútení kalkulovať s tým, aby meno nebolo "zhovaditeľné" a deti aby sa neposmievali? Príp. aby nedvíhalo obočie "to ČO ste vybrali za meno?!" Neviem, či som to vôbec zažila v niektorej z tých krajín, kde som zatiaľ žila 🤷🏻‍♀️

jamimo
28. aug 2024

@yeon_bouw napísala si presne to, čo ja v minulej diskusii, možno ani nie mesiac späť. Sa mi teda dostalo hubovej polievky od jednej ženy 😄 Nuž, ťažko niekomu priznať, že to je debilný folklór a špecifikum. Ja som tiež žila kade tade, aj opäť žijem a fakt som sa s tým nikde nestretla 🤷‍♀️

yeon_bouw
28. aug 2024

@jamimo ježkovy zraky, dúfam, že si to tiež nezlíznem 🙈😀

jamimo
28. aug 2024

@yeon_bouw a keby aj 😄 Takéto veci sú mi na 🤨 to je asi tak všetko 🤷‍♀️