Ktoré nezvyčajné mená sa vám páčia?
aké nie často používané mená sa vám páčia? 🫶🏻
Dieťa, ak sa narodí, ťažko rozhodne, ako ho majú volať. Tak, ako ho budú volať rodičia a blízky, neskôr okolie, prijme to ako samozrejmosť a na meno si zvykne. So skutočným menom sa často prvý krát stretne až v škole a spôsobujú to nemalé problémy.
zo skusenosti ucenia v albanskej skole sa mi pacili- Arlind, Eraldo, Adessa, Agnesa, Aisi.
@alineawalo Alina by este sla so slovenskymi priezviskami 🙂 Moja neter sa tak vola
Poznám Doriána, je to už dospelý chlap a celý život ho volajú Doro alebo Dorčo.
My mame Luka a Lea a páči sa mi ešte Kiara a Ella a pre chlapca Mateo a Nicolas
@staromodna normálne poviem : Som Magdaléna, nie Magda 💪.... a trvám si na svojom.
Ako deti sme chodili k prastarej mame na prázdniny. Sesternica sa volá Monika. Deri z dediny ju automaticky menovali Moňa, Mončá 🤨 Ona povedala: nevolajte ma tak hnusne, ja som Monika 👆 Prastará mama ich tiež upozornila : Ako ju to hnusne voláte? Ona je MONIKA, žiadna Monča, ani Moňa, nikto ju tak nevolá😵💫 Vybavené. Dodnes sa tam stretávame, deti z dediny už majú 50 rokov a zdravia ju: Ahoj Monika... Preto som to aj napísala, lebo poznám mnoho pokusov o debilné skomolenie mien zo strany rodiny, spoločnosti, , kedy si to osoba neželala a áno... Ako si zariadila tak mala 🤷♀️ (kamaráti majú dvojičky Emíliu a Melániu, od perinky ich tak menujú a NIKTO ich nevolá Milka a Melana 😄Majú 6 rokov)
PS: Máš krásne meno.
@katik22 Ester je moja sestra, ma 48rokov, teda už dlho sa pouzáva a vedla suseda je Ester, kamoška je Ester, dalšia z okolia, je ich dost.
@yeon_bouw mne to nevadí 🤷♀️ Neviem aké pohnútky má vyššie uvedené Iveta... proste pre všetkých je Iveta, keď si to tak praje.
Skôr mi pripadá zvláštne, ako niekomu prischne prezývka, akoby ani meno nemal...napr. Krátky, Očko, Uško... ideme za Uškom, za Očkom 🤨 Ale ak to majiteľovi nevadí, tak v poriadku.
Mīna a Zina
Aneta, Melánia,Romana,Deana,Dália,Heidi,Johanka,Rozárka, Šárka
A u chlapcov
Miloš,RadimAleš,Leoš,Simon,Dean
Hľadanie mena pre vnuka sa stalo celorodinnou záležitosťou. Popri množstve vybraných mien, viac menej cudzích niekoho napadlo, že čo ak by bol Janko, veď bude mať typicky slovenské priezvisko. A napodiv sa to rodine páčilo, že sa dá v detstve aj v dospelosti pekne volať . Jano, Janko, Janík, Janíček... a nebude v kombinácii s priezviskom špatiť. Tak sa aj stalo. A teraz, kto sa ho opýta na meno a on ho povie, väčšina zareaguje : "Ty máš ale pekné meno" a niektorí dodajú aj "nezvyklé".
@jamimo mňa len "fascinuje", ako sa to stalo normou hovadiť druhým ľuďom mená. Prečo nastávajúci rodičia pri výbere mena sú takmer nútení kalkulovať s tým, aby meno nebolo "zhovaditeľné" a deti aby sa neposmievali? Príp. aby nedvíhalo obočie "to ČO ste vybrali za meno?!" Neviem, či som to vôbec zažila v niektorej z tých krajín, kde som zatiaľ žila 🤷🏻♀️
@yeon_bouw napísala si presne to, čo ja v minulej diskusii, možno ani nie mesiac späť. Sa mi teda dostalo hubovej polievky od jednej ženy 😄 Nuž, ťažko niekomu priznať, že to je debilný folklór a špecifikum. Ja som tiež žila kade tade, aj opäť žijem a fakt som sa s tým nikde nestretla 🤷♀️

@keitlinka Tamina je veľmi pekné