Kunigunda
Váš názor na toto meno?
fuuj deti z nej spravia kundu
Vymyslena otazka
= Kinga ;) lepsia verzia urcite... lebo kunigunda je pre slovensko velmi nevhodna :D
Na Slovensku by som dieťaťu také meno nedala... Stačí vidieť posmesky dospelých žien a také u potom aj deti že sa posmievaju... Poznám ale ženu s týmto menom, v zahraničí ničím výnimočné... Už skôr menej používané...
Trollíme?
Toto má byť čo? Nejaké pokračovanie včerajšej diskusie o Cecílii a Blahoslave? Čo príde ďalej?
@h2 Cecíla, Blahoslava, Kunigunda, Getruda, Brunhilda a Filomena
🤣🤣
@karolinakr Ešte Uršuľu by som pridala. 😃
A chlapec by bol Odkundekel?

@h2 vedla tychto mien je Uršuĺa priam vyslobodením
🤣🤣
ale Kornélia ma iné grády
@h2 neviem aké pokračovanie mate na mysli
ja som sa prišla len spýtať na názor ohaldom toho mena nic viac
Spýtať na názor? No čo myslíš, aký môže mať normálny človek názor na takéto meno?
Prečo sa pýtaš? Prečo Ťa to zaujíma? Či len tak? Nuda?
@h2 nečitala si par dni dozadu v Novom Čase afgansky doktor okradol 69 ročnu dochodkyňu o 5900€?Som si spomenula na diskusiu..
@karolinakr no aj tu perlila jedna zena že má army vojaka, alen nieee nechcel €, to iba pre dcérku...
@cacianka presne toto ma napadlo, kurnik ako tie ženy ochranit.mne je to tak luto, ze nejaky hajzel vychcany sa nalepi na babku a takto ju oblafne
@h2 Pýtam sa na to lebo moja sesternica býva v rakusku bude mať dvojičky a jednej z nich už má vybraté meno a druhé jej mam poradiť ja z mien ktorých sa ona nevie rozhodnúť cize Kunigunda, Yara, Gabriela, aurora, a ja jej chcem poradiť o tej Kunigunde že za mňa asi ta je prijateľná potom z oststnych sa mi možno Yara. A pýtam si vas názor Práve pre to že či to není moc zle meno lebo ak áno tak jej doporučim skôr tu Yaru
Tak z tých mien by som asi vybrala jedine Auroru. Tak mohla si hneď napísať, že sa jedná o Rakúsko, tam je to meno určite používanejšie, než u nás. Ale ani tam si nemyslím, že sa dáva v tejto dobe malým dievčatkám.
no uprimne, najprv by som si pozrela vyznam mena
ale z tych dalšich aurorA, gabriela - to je zaujimave
teraz v trnavskej porodnici sa narodila Roxana
nehovorim, ze to je super krasne meno ale aj ako aurora zazvuči ti v uchu, že ake nezvyčajne...!
a ake ma to prve babo meno ak to nie je tajomstvo?
trebars Aurora &...? Gabriela&...?
@karolinakr Nový Čas nečítam. Ale na tú diskusiu si živo spomínam. Sme si s Anetkou užili! 😂
Pre mna ani 1. Na SK čudné, v At možno ok.ked uz tak Gabriela. Zalezi aj od mena pre 1.dieťa. Aby trochu ladili a aj s priezviskom
Tak z tych mien ja by som jedine Gabrielu dala. To fakt dlho hladala taketo mena?
To vies. Urazat budu hlavne take co ani nevedia,ze take meno normalne existuje.
Ked som videla ten titulok ,hned mi napadla polska kralovna.
Tak som otazku zo zvedavosti otvorila a samozrejme,same posmesky,ved sme na Slovensku.
Nechcem nikoho urazat ale najskor si nieco prezistim a az potom osocujem,ked uz tak.
Z tych mien co si dala,sice aj ked bude v At zit,Aurora je pekne meno. Za mna. Ale ani Yara neznie zle ☺️
@karolinakr prvému dvojčatu chce dať meno Ulrika. A to druhe tak chcela odomna poradiť z tých co som napísala
Určite sa každému páči niečo iné , čo niektorí nepochopia .. ale toto nie, dieťa a s týmto myslím aj dospelá osoba bude trpieť .. aj keby sa dostala v určitom veku “nad vecou “ treba brat ohľad kde žijeme a aké by to mohlo mat následky ... ja by som to dieťaťu neurobila ... mám 2 dcéry a páčili sa mi mená ako Ronia , Anya , Raven , Savana atd áno priznám sa páčia sa mi ale proste žijem tu a mám Slováka muža tak majú slovenské mená a nebudem deťom ešte len pri štarte do života za každú cenu alebo môj vkus zťažovať život aj keď toto je ešte odvar oproti tomu menu čo sa pýtate .. tuna sú ľudia zial hrozné úzkoprsí a súdia a deti ani nehovorím ako by jej to dali vyžrať ... i keď ani mne sa nepáči ale tak to nevadí ...ak naozaj chcete názor , nerobte to ...
potom k Ulrike & Gabriela
Ulrika & Stefanie to mi tak pasuje
Tak Kunigunde je aj v Rakúsku dosť mimo meno. Aj keď nie až také posmešne ako na SK, ale tak pre stredoveku sväticu a nie pre dnešné dieťa. A Yara je dobrý úlet. To iste nie. A k Ulrike sa hodí viac Aurora ako Gabriela (mojemu uchu)
alebo Tereza a Ulrika
ja viem, že chceš z konkretnych mien a zváž všetky možnosti
@dibarbora Trochu sa upokoj, vieme, že také meno existuje. Napriek tomu, že sa tak volala poľská kráľovná, to meno tu, na Slovensku, evokuje hanlivé slovo kunda. Tiež som minule vo vedomostnej súťaži na Českej televízii počula o nejakom českom vladárovi, menom Spytihněv. Neviem, kto to bol, ale bez ohľadu na to, aký významný človek to bol, meno mal proste otrasné. Tak to už býva, že niektoré mená sú pekné, iné menej a niektoré zase celkom škaredé. Ako osoba s menom z tretej spomínanej kategórie sa snažím uchrániť ďalšie nevinné dieťa od podobného osudu.

@drozdajkahra to je nejake tajne posolstvo🤣