icon

Linda, Liana, Timea alebo Elisa

25. júl 2025

Prosím ktoré sa vám najviac páči 🙈 Ja sa stále neviem rozhodnúť.

Strana
z2
lucia13022023
25. júl 2025
@petrisha32

@tanatoth je to pekné meno ale deti vedia byť kruté a keď p onej budú na školskom dvore kričať Linda-pinda tak jej to nepríde ako tak pekné meno.

@petrisha32 deti vedia byť kruté.. Kde to asi tak vidia? Ty si dospelá žena a už si tu na tri mená vymyslela prezývky ci si ich priradila k plesniam.
Deti sú naše zrkadlo a je dosť možné, že deti ktoré sa smejú majú doma rodiča ako ty, ktorý z každého mena urobí prezývku🙃

petrisha32
25. júl 2025
@denkabemommy

@petrisha32 volám sa Denisa, stačí zmeniť jedno písmeno... nikdy v živote si z toho nik srandu nerobil. Rovnako som mala v triede Lindu, nik ju inak ako Linda nevolal, jej najbližšie kamošky sme ju občas volali Lindička. Netreba hneď vymýšlať prezývku, lebo na každé meno si niečo vieš nájsť, keď veľmi chceš.

autorka za mňa z tvojho výberu je Linda najkrajšie menom 🙂

@denkabemommy Máš pravdu, že pri každom mene sa dá niečo vymyslieť – detská fantázia nemá hraníc. 😊 Ale keď sa nás autorka pýta na názor, beriem to tak, že chce zvážiť všetky stránky. Preto som len chcela pripomenúť aj ten rozmer, že niektoré mená môžu byť v detskom kolektíve o niečo náchylnejšie na prezývky či posmešky. Napríklad aj veľmi trendy meno Amália – je krásne, ale trochu špecifické, a to môže u niektorých detí vyvolať reakcie. Samozrejme, záleží aj na prostredí a výchove. Je to len jeden z pohľadov, ktorý môže byť pri rozhodovaní užitočný. 😊

petrisha32
25. júl 2025
@lucia13022023

@petrisha32 deti vedia byť kruté.. Kde to asi tak vidia? Ty si dospelá žena a už si tu na tri mená vymyslela prezývky ci si ich priradila k plesniam.
Deti sú naše zrkadlo a je dosť možné, že deti ktoré sa smejú majú doma rodiča ako ty, ktorý z každého mena urobí prezývku🙃

@lucia13022023 Rozumiem, čo chceš povedať, ale tentokrát to vnímam trochu inak. Sama som mala na základnej škole meno, ktoré bolo trochu iné, a viem, aké ťažké to pre mňa bolo – nie kvôli menu samotnému, ale kvôli reakciám detí. Preto mi príde férové na to upozorniť, keď sa niekto zamýšľa nad výberom mena. Niektoré mená sú skrátka náchylnejšie na posmešky alebo prezývky – a áno, aj krásne a moderné mená môžu v detskom kolektíve vzbudiť pozornosť, nie vždy pozitívnu. Nejde mi o kritiku, len chcem ponúknuť pohľad, ktorý môže byť pri rozhodovaní užitočný – zvlášť, keď som si tým sama prešla.

sevrin
25. júl 2025

Liana.

Na ZŠ som mal spolužiačku menom Linda a bol to grázel.

oblecenie99
25. júl 2025

Môj syn má v škôlke spolužiakov s naozaj zaujímavými menami, keďže sa nejedná o slovenskú škôlku a v živote som nepočula, že by komentoval nejaké meno. Minule mi hovoril, že sa hral s Paskalom, a ja som sa musela ešte raz spýtať na meno, ci som dobre počula. A dieťa minken sucho povedalo meno, jemu je to jedno, či sa hral s Peťom, Tomášom, alebo Paskalom. Keď sú kruté, tak skôr nachádzajú inšpiráciu doma.

denkabemommy
25. júl 2025
@petrisha32

@lucia13022023 Rozumiem, čo chceš povedať, ale tentokrát to vnímam trochu inak. Sama som mala na základnej škole meno, ktoré bolo trochu iné, a viem, aké ťažké to pre mňa bolo – nie kvôli menu samotnému, ale kvôli reakciám detí. Preto mi príde férové na to upozorniť, keď sa niekto zamýšľa nad výberom mena. Niektoré mená sú skrátka náchylnejšie na posmešky alebo prezývky – a áno, aj krásne a moderné mená môžu v detskom kolektíve vzbudiť pozornosť, nie vždy pozitívnu. Nejde mi o kritiku, len chcem ponúknuť pohľad, ktorý môže byť pri rozhodovaní užitočný – zvlášť, keď som si tým sama prešla.

@petrisha32 už je na školách toľko nezvyčajných mien, až sa stavajú zvyčajnými. Nemyslím si, že dnešné deti sa budú nejak pozastavovať alebo zosmiešňovať mená iných detí, proste je to iné ako to bolo pred 20- 30 rokmi 🙂

denkabemommy
25. júl 2025
@sevrin

Liana.

Na ZŠ som mal spolužiačku menom Linda a bol to grázel.

@sevrin moja spolužiačka Lidna bola jednotkárka, vyznamenania, vyštudované už 2 VŠ. To je skôr výchovou ako menom 🙂

mameha7
25. júl 2025

@anonym_autor čo tak Eliana

sevrin
25. júl 2025
@denkabemommy

@sevrin moja spolužiačka Lidna bola jednotkárka, vyznamenania, vyštudované už 2 VŠ. To je skôr výchovou ako menom 🙂

@denkabemommy ale deti to vnímajú inak a budúce vzorce správania si vštepujú svojimi prvými skúsenosťami už v útlom veku. Takže je bežné, že s menami si tvoria rôzne asociácie.

kvadrinkaaa
25. júl 2025

Linda🎀

mmooly
25. júl 2025

Linda je vždy fajn... za mňa top. A najmenej sa mi páči Timea, mi evokuje nejakú maďarskú devu, ako nič proti nim..

petrisha32
25. júl 2025
@lucia13022023

@lucia13022023 Meno Elisa som vôbec nemyslela negatívne – práve naopak, podľa mňa je veľmi pekné, znie jemne, ale zároveň má taký „vedecký vibe“, čo mi evokuje napríklad budúcu lekárku alebo výskumníčku. Keďže sama pracujem v odbore, ako je medicína, príde mi to dokonca ako také milé prepojenie. Páči sa mi aj alternatíva Elysia – počula som ju v Grécku, u nás netradičná, ale utkvelo mi to v pamäti.

Čo sa týka mena Timea, tak ako som spomenula vyššie – vo mne osobne vyvoláva asociáciu so slovom "Tinea", čo je asi dané tým, že mám za sebou roky mikrobiológie a tieto slová mi jednoducho znejú povedome. Viem, že bežnému človeku to tak nepríde, ale pri výbere mena je podľa mňa fajn zvážiť aj takéto súvislosti – keď už sa autorka pýta na názor.

A k tomu menu Linda – napísala som, že je to pekné meno, dokonca sa tak volal môj kôň, takže je jasné, že proti samotnému menu nič nemám. 😊 Skôr som chcela len upozorniť, že je pomerne ľahko skomoliteľné, čo môže byť v detskom kolektíve nevýhoda. Nie všetky deti sú zlé, ale vymýšľanie prezývok im ide až podozrivo dobre. 😅

Môj komentár fakt nemal nikoho uraziť či kritizovať – len ponúkam svoj pohľad ktorý môže pri výbere pomôcť zvážiť aj menej zrejmé okolnosti.

petraprva
25. júl 2025
@petrisha32

@tanatoth je to pekné meno ale deti vedia byť kruté a keď p onej budú na školskom dvore kričať Linda-pinda tak jej to nepríde ako tak pekné meno.

@petrisha32 Laura-Larva, Rebeka-Jebeka 😈

petrisha32
25. júl 2025
@petraprva

@petrisha32 Laura-Larva, Rebeka-Jebeka 😈

@petraprva Och, úplne si mi teraz pripomenula jednu moju spolužiačku Lauru – presne tak jej hovorili a pritom za mňa je to také krásne meno. Výber mena je niekedy tvrdý oriešok. Deti dokážu vymyslieť také skomoleniny, prešmyčky a rýmovačky, že sama nechápem, kde na to chodia. A keby to nebolo také nesúcitné, tak by si za tú kreativitu občas zaslúžili aj metál. 😄
Koniec koncov môžeš premýšľať nad krstným menom koľko chceš,… a nakoniec aj tak prídu na rad ešte priezviská – a to je úplne iná kapitola. 😅

evcagabi
25. júl 2025

Elisa 😁

tanatoth
25. júl 2025
@denkabemommy

@petrisha32 volám sa Denisa, stačí zmeniť jedno písmeno... nikdy v živote si z toho nik srandu nerobil. Rovnako som mala v triede Lindu, nik ju inak ako Linda nevolal, jej najbližšie kamošky sme ju občas volali Lindička. Netreba hneď vymýšlať prezývku, lebo na každé meno si niečo vieš nájsť, keď veľmi chceš.

autorka za mňa z tvojho výberu je Linda najkrajšie menom 🙂

@denkabemommy super napisane 🙂 keby mam nad vsetkym takto rozmyslam jak pani… 🙂

oblecenie99
25. júl 2025
@petrisha32

@lucia13022023 Meno Elisa som vôbec nemyslela negatívne – práve naopak, podľa mňa je veľmi pekné, znie jemne, ale zároveň má taký „vedecký vibe“, čo mi evokuje napríklad budúcu lekárku alebo výskumníčku. Keďže sama pracujem v odbore, ako je medicína, príde mi to dokonca ako také milé prepojenie. Páči sa mi aj alternatíva Elysia – počula som ju v Grécku, u nás netradičná, ale utkvelo mi to v pamäti.

Čo sa týka mena Timea, tak ako som spomenula vyššie – vo mne osobne vyvoláva asociáciu so slovom "Tinea", čo je asi dané tým, že mám za sebou roky mikrobiológie a tieto slová mi jednoducho znejú povedome. Viem, že bežnému človeku to tak nepríde, ale pri výbere mena je podľa mňa fajn zvážiť aj takéto súvislosti – keď už sa autorka pýta na názor.

A k tomu menu Linda – napísala som, že je to pekné meno, dokonca sa tak volal môj kôň, takže je jasné, že proti samotnému menu nič nemám. 😊 Skôr som chcela len upozorniť, že je pomerne ľahko skomoliteľné, čo môže byť v detskom kolektíve nevýhoda. Nie všetky deti sú zlé, ale vymýšľanie prezývok im ide až podozrivo dobre. 😅

Môj komentár fakt nemal nikoho uraziť či kritizovať – len ponúkam svoj pohľad ktorý môže pri výbere pomôcť zvážiť aj menej zrejmé okolnosti.

@petrisha32 Ináč, prvýkrát počujem o výraze "tinea" a jeho význame 😄 Skomoliť sa dá všetko, naozaj že všetko. Keď nič iné, tak príde na rad priezvisko. My máme maďarsku národnosť, a veľmi veľa slovenských mien či priezvisk môže vyčariť úsmev na tvári (spomeniem si z mnohých takú Geciovú), ale samozrejme su to človek nechá pre seba. Pokiaľ to meno nie je niečo mega extrémne, ja by som tie skomoleniny do budúcna vôbec neprežívala. Spomínam si, keď kamoška zvažovala meno "Nikoleta" ,čo chúďa dostala na hlavu, že "Nikola" a že Nikoly sú TAKÉ 🫣 a napr. ani ja ani ona sme nepoznali jednu jedinú TAKÚ Nikolu, prave naopak, tie ktoré poznám sú úplne zlaté baby.

anonym_1bd994
25. júl 2025
@oblecenie99

@petrisha32 Ináč, prvýkrát počujem o výraze "tinea" a jeho význame 😄 Skomoliť sa dá všetko, naozaj že všetko. Keď nič iné, tak príde na rad priezvisko. My máme maďarsku národnosť, a veľmi veľa slovenských mien či priezvisk môže vyčariť úsmev na tvári (spomeniem si z mnohých takú Geciovú), ale samozrejme su to človek nechá pre seba. Pokiaľ to meno nie je niečo mega extrémne, ja by som tie skomoleniny do budúcna vôbec neprežívala. Spomínam si, keď kamoška zvažovala meno "Nikoleta" ,čo chúďa dostala na hlavu, že "Nikola" a že Nikoly sú TAKÉ 🫣 a napr. ani ja ani ona sme nepoznali jednu jedinú TAKÚ Nikolu, prave naopak, tie ktoré poznám sú úplne zlaté baby.

@oblecenie99 inak mne sa napríklad hnusia mená na základe negatívnych skúseností s ľuďmi. Nemám rada meno Romana, pretože to bolo jedno dievča, ktoré nepoznalo hygienické návyky, jedla šušne a nechávala za sebou použité tampóny na wc. Dano, lebo je to jeden slizký alkoholik u nás v okolí. Zuzana, pretože je to kolegyňa, ktorá u nás väčšinu mojich kolegýň šikanuje, dovoľuje si a nevie sa chovať. A mohla by som takto menovať. Tiež sa mi nepáči Linda, lebo sa tak volá starkej pes a keď niekto povie to meno, mám pred očami fenku king španiela cavaliera. A takto sa mi toľko krásnych mien zhnusilo 😩

1sally12
25. júl 2025

Linda

lyinda
25. júl 2025

@anonym_autor Linda. Moje vysnívané 🥰

7komorova
25. júl 2025

@anonym_autor liana liliana

anonym_1df382
26. júl 2025

Jednoznačne Linda, mám doma Lindusku 🥰