icon

Mali ste problém vybrať meno pre dieťa?

3. aug 2024

My máme obrovský... resp ja. Proste som si az doteraz neuvedomila aka je to vlastne zodpovednosť vybrať dieťaťu meno 🙈
Dievčenské máme ale potrebujeme aj pre chlapca takze si idem pre inšpiráciu ak sa tu nájde niekto ochotný.
Nechcem uplne slovenskú kladiku ako je napr Ján ale nechcem ani také z tých teraz moderných mien ako su Sebastian a podobne 🙄
A zároveň hľadám meno ktoré aj samo o sebe znie tak ze pekne a netreba hned hovoriť zdrobneninu ako je napríklad David.. To mi príde pekne aj pre malého chlapca aj pre dospelého muža. Lenže Davidov máme v blizkej rodine 3 a uz teraz je to chaos takze toto meno nehrozí.
Prosím poraďte 🙏🙏🙏

Strana
z3
10zabka
4. aug 2024

@smejkuskaa Noemi určite nie je slovenské meno 🙂 Má hebrejský pôvod a preklad mena je radosť, pôvab a slasť 🙂

jaond19
4. aug 2024

Mna po prelistovaní CR/SR kalendara aktualne zaujalo meno Radim, Jonáš, Kryštof, Radan, Vasil. Neobvyklé a pritom ziadna exotika, ale tunajšie. No nikoho s tymi menami nepoznám a ani v okolí ziadne dieta zatial.

smejkuskaa
4. aug 2024

@10zabka každé meno má nejaký pôvod , nepoznám meno ktoré by bolo pôvodom slovenské 🙈 ale mala som na mysli to , že meno je bežne aj na slovensku a v slovenskom kalendári

10zabka
4. aug 2024

@smejkuskaa jj, rozumiem 🙂

pettom19
4. aug 2024

Syn je Lukáš. Dievcenske mena sme mali hned aj 5, ale z chlapcenskych mien bol problem vybrat, kedze 99% z nich sa nam nepacilo, ani sa nehodili k priezvisku (nemame slovenske priezvisko).

karolinakr
4. aug 2024

Simon je super

rorino
4. aug 2024

Moja srdcovka je Richard, od puberty

katusik456
4. aug 2024

Náš synček sa bude volať Artur, iné sme ani nezvažovali. Nádherné a jedinečné meno je to pre mňa. Uvidíme ako sa mu bude hodiť, keď ho konečne spoznáme.

vierkainka
4. aug 2024

Michal je krásne meno 🙂
Jakub tiež.🙂

emi_emi159
4. aug 2024

Matteo a Leonard 💙💙💙

bibina32
4. aug 2024

Matúš, Šimon, Lukáš, Dávid, Kamil, Oliver.

winky12345
4. aug 2024

Adrian (s krátkym a) a Jonáš

karolinakr
4. aug 2024

Leonard

mimi852021
4. aug 2024

Doma máme Davida nedá sa mu škaredo povedať a teraz druhé asi Dalibor ale ťažko sa vyberá chlapčenské hlavne keď je v rodine veľa chlapcov

kristiii
5. aug 2024

Mne tvoje podmienky spĺňa napríklad Viktor, Adam, Marek, Lukáš, Tomáš, Matúš..Mne sa veľmi páči aj Michal a Daniel, lenže z tých by boli pravdepodobne Mišo a Dano.

ahojka5
8. aug 2024

Ahoj, už ste niečo vymysleli? 🙂 Aké ste nakoniec vybrali?

katka13katka
3. sep 2024

Sla som na porodnu salu a nemala meno, nakoniec je Filip. 😊

anonym_b367e8
25. sep 2025

Marián, Urban

Strana
z3