Mali ste problém vybrať meno pre dieťa?
My máme obrovský... resp ja. Proste som si az doteraz neuvedomila aka je to vlastne zodpovednosť vybrať dieťaťu meno 🙈
Dievčenské máme ale potrebujeme aj pre chlapca takze si idem pre inšpiráciu ak sa tu nájde niekto ochotný.
Nechcem uplne slovenskú kladiku ako je napr Ján ale nechcem ani také z tých teraz moderných mien ako su Sebastian a podobne 🙄
A zároveň hľadám meno ktoré aj samo o sebe znie tak ze pekne a netreba hned hovoriť zdrobneninu ako je napríklad David.. To mi príde pekne aj pre malého chlapca aj pre dospelého muža. Lenže Davidov máme v blizkej rodine 3 a uz teraz je to chaos takze toto meno nehrozí.
Prosím poraďte 🙏🙏🙏
Mna po prelistovaní CR/SR kalendara aktualne zaujalo meno Radim, Jonáš, Kryštof, Radan, Vasil. Neobvyklé a pritom ziadna exotika, ale tunajšie. No nikoho s tymi menami nepoznám a ani v okolí ziadne dieta zatial.
@10zabka každé meno má nejaký pôvod , nepoznám meno ktoré by bolo pôvodom slovenské 🙈 ale mala som na mysli to , že meno je bežne aj na slovensku a v slovenskom kalendári
@smejkuskaa jj, rozumiem 🙂
Syn je Lukáš. Dievcenske mena sme mali hned aj 5, ale z chlapcenskych mien bol problem vybrat, kedze 99% z nich sa nam nepacilo, ani sa nehodili k priezvisku (nemame slovenske priezvisko).
Simon je super
Moja srdcovka je Richard, od puberty
Náš synček sa bude volať Artur, iné sme ani nezvažovali. Nádherné a jedinečné meno je to pre mňa. Uvidíme ako sa mu bude hodiť, keď ho konečne spoznáme.
Michal je krásne meno 🙂
Jakub tiež.🙂
Matteo a Leonard 💙💙💙
Matúš, Šimon, Lukáš, Dávid, Kamil, Oliver.
Adrian (s krátkym a) a Jonáš
Leonard
Doma máme Davida nedá sa mu škaredo povedať a teraz druhé asi Dalibor ale ťažko sa vyberá chlapčenské hlavne keď je v rodine veľa chlapcov
Mne tvoje podmienky spĺňa napríklad Viktor, Adam, Marek, Lukáš, Tomáš, Matúš..Mne sa veľmi páči aj Michal a Daniel, lenže z tých by boli pravdepodobne Mišo a Dano.
Ahoj, už ste niečo vymysleli? 🙂 Aké ste nakoniec vybrali?
Sla som na porodnu salu a nemala meno, nakoniec je Filip. 😊
Marián, Urban

@smejkuskaa Noemi určite nie je slovenské meno 🙂 Má hebrejský pôvod a preklad mena je radosť, pôvab a slasť 🙂