icon

Manona - Manon

30. jan 2022

Našla som toto meno v kalendári.
Existuje aj v mužskej verzii Manon. Nikdy predtým som ešte toto meno nevidela. Poznáte niekoho s takým menom? Podľa vás je pekné?

brembo
Autor odpoveď zmazal
mamka1984
30. jan 2022

Manon je predsa vo svete brané ako ženské meno. Aj u nás ho myslím bude väčšina ľudí za také považovať (napr. podľa známej postavy Manon Lescaut). Niekde sa používa aj pre muža? No chudák chlapček.

struhanka
30. jan 2022

Manon je krásne meno. Používa sa skôr vo Francúzsku, Belgicku. Mne evokuje Filipa z filmu Starci na chmelu, kedy recituje verše a spomína tam Manon.

spadnutaslivka
30. jan 2022

Tiež si myslím, že Manon je ženské meno, ale nedala by som ho ani dcére, ani synovi. Je dosť možné, že to v kalendári dali ako Karina/Karin. Karin je normálne dievčenská verzia, nie mužská, a dokonca aj krajšia ako s "a" na konci.

zuzanka.zuzu
30. jan 2022

mne to pripomina mamon - a tak aspon bude od zaciatku pri peniazoch 😉

jasminet
30. jan 2022

Manon je ženské meno

terry2003
30. jan 2022

Manon je ženské meno a páči sa mi.

autor
30. jan 2022

Jaj 😅 Nevedela som, že aj Manon je ženské. Myslela som si, že je to mužské a ženské je Manona.

terry2003
30. jan 2022

Oni dve sú ženské. Vo francúzsku bolo meno Manon v roku 2020 31. najobľúbenejšie.❤

kittykat22
30. jan 2022

poznam dievca s tym menom. Francuzsku - mali sme ju v spolubyvani. Ale je to meno francuzske a tu by sa na teba pozerali ako keby si spadla z jahody. Vyslovuje sa "Manu".

margitaf
31. jan 2022

Vola sa tak jedna antilopa v bratislavskej ZOO

h2
31. jan 2022

@margitaf 🤦🏻‍♀️ No a?

margitaf
31. jan 2022

@h2 autorka príspevku sa pýtala, či poznáme niekoho kto sa tak volá, tak píšem, že poznám antilopu s takým menom

mim987
9. jún 2022

Manon je ženské francúzske meno odvodené od Mária . A je krasne , sama by som ho dala dcérke ale už mame Julianu 🙂