Máte skúsenosti s menom Tea alebo Thea?
Dobrý deň, maminky. Chcem sa opýtať, máte skúsenosť s menom Tea/Thea? Príp.začína byť u nás dávané? Ďakujem ☺️
Sme v Nemecku a dcéra má kamarátku, ktorá sa volá Tea. Presne tak sa to píše aj vyslovuje. Mne sa to meno páči.
Tiež ma to napadlo. Tea, prosím si čaj. Z Tea bude ´tí´.
Nemám skúsenosť, ale dala by som skôr verziu Thea. Ak teda nemáte typické slovenské priezvisko.
@jamimo Milky way neznamená sladkosť, je to len názov jednej sladkosti. Ako naše Horalky či Študentská pečať.
Dnešné deti vedia často angličtinu lepšie než slovenčinu, takže verziu Tea by som tiež nedala.
@kamila_kamila áno, normálne meno. Tak ako každé iné vo svete. 🤔
Aj ja poznám psov s menom Miro, Pišta a Mišo...
Kamarátka ma dcérku s menom Thea 😉
@mtnns a prosím, ako jej hovorí? Len Thea? Alebo aj zdrobnelinou? ☺️
Jednej známej dcérka sa volá Thea.
Ja som chcela takto volať dcérku, ale ona sa volá Timea...
Poznám Doroteu, ktorú tak občas volajú. Ak chceš len Teu, presne kvôli čajovým asociáciám by som volila verziu Thea.
Jej mama ju vola Teuška.
Ja mám kamarátku Teodoru už dlhé roky voláme ju Tea🙂
Ak dáš toto meno a žijete na SK, daj Tea.
Len Thea
Ano, poznam Theu a aj Teu 🙂
Ahoj, ja mam dceru Theu (thea bianca) a je to uplne uzasne meno, jednoduche, kratke, lahko sa vyslovuje, dobre sa krici 😂😂 a volame ju Tejka, Teuska, Teji, zo srandy Teodora 😁😂 ci uz das s “h” alebo bez, je to jedno na vyslovnosti ale na papieri je krajsie Thea a rovnako vyslovnost pre zahranicie je lepsie thea (thíja) lebo tea by citali ako “tí”. A nepocuvaj take reci, ze divne alebo co, hlavne sa mi neotoci 10deti za menom. Mojej dcere sa neskutocne hodi a ani na minutu som to neolutovala. Je to proste Thea - a neznie expresivne ani v zakladnom tvare (ako napriklad zuzana)
@mich_mich a ak sa môžem opýtať, vyslovujete to tak ako sa meno aj píše? Alebo v tom znení ako ste písali v súvislosti so zahraničím 😊
Manželova sesternica má dcérku s menom THEA
Tea je čaj po maďarsky 😄
@anonym_autor Zaujímalo by ma,či ste nakoniec dali dieťatku toto meno,ak ste sa preň rozhodovali.
@anonym_autor síce je to už stará konverzácia ale ja mám dcéru menom Tea .. je to nádherné meno,nezvyčajné preto si to všetci vedia aj zapamätať a určite si aj dieťa zapamätajú podľa toho mena .......... Úplne pekne sa to dá povedať v zdrobneninach/milo 🙂 ako tu čítam tie trápne komentáre ako čaj ?! 😃Ako vážne ? V Amerike deťom dávajú mená ako West,Sunny,Apple,Rocket ..... Myslím že nemusím pokračovať a tu ženy majú pripomienky k tomuto krásnemu menu ? Normálne existuje vo svete a prípadne keď už môže to byť aj skrátka mena Teodora ? Dorotea ?

Ja to meno poznam ako Althea (“Altía”)