Mená Kordélia, Lesia, Nana, Oxana a Izidora
Páčia sa nám tieto netradičné mená, ale nevieme sa rozhodnúť - Kordélia/Kornélia, Lesia, Nana, Oxana a Izidora. ♥️ Ktoré sa vám páči najviac?
Ani jedno.
bývala kolegyňa má dcéru Kornéliu a volajú ju Nela. Poznám viac žien s menom Oxana ale všetko sú to Ukrajinky alebo Rusky
Lesia - Lesana veď to je alpa...
ani jedno meno sa mi nepáči...
Kordelia sa chcela volat a predstavovala sa Anna s dvoma N 😀 To mi napadlo ako prve, pri tomto mene 🙂
Lesia a Oxana 😍
Myslím že si práve prišla s novou top 5 najneobvyklejších mien pre deti. Prebieha poslednú dobu na MK nejaká súťaž, kto najviac znepríjemní život budúcemu dieťaťu? 😳😰
Nana mi padlo do oka, viem iba o jednej osobe, ktorá sa tak volá, herečka Nana Visitor, veľmi charizmatická osoba. Ak sú tu nejaké Trekkerky, tak vedia kto to je 🙂 ale poznám aj Lesiu, hovoria jej iba Lesia alebo Lesie, podľa mňa super neptrepane meno. Kordelia bolo jedno z mojich obľúbených mien, keď som bola dieťa, myslím som ho mala aj na mennom zozname pre svoje budúce dieťa, keď som mala asi 9/10 rokov, takže za mňa super, aj keď familiarna verzia by bola asi náročnejšia... Buď Kordy alebo Deli/Delia, ale aj jedno aj druhé znie tak zvláštne. Ale zasa keď by si išla 2 ročnému decku alebo pubertiacke hovoriť Kordelia 😅 no neviem, mne to príde ako meno pre sivovlasu pani chovajúcu kanariky. To už skôr potom asi Kornelia a môžu jej v puberte hovoriť Nely. No a Oxana, to je také klasické ruské meno a teda závisí od tvojho politického nastavenia a naladenia, ale ja by som svojmu dieťaťu ruské meno nedala. Ale samo o sebe nie je zlé. Možno ak sa ti páči Oxana vnútri, dala by som Roxana alebo Roxanne
Kordelia je super! Mam kolegynuba volame ju Coco❤️
poznam aj oxanu...dokonca aj kodette..a co tak namiesto izidory radsej isauru/isabelu? a namiesto oxany xeniu? a namiesto lesie laviniu? a namiesto nany nanette?aj olympia je netradicne..alebo réka...takmer sa nepouziva aj obycajna marta-netradicnejsia verzia: marietta...tym som chcela povedat-este hladajte,predsa len,meno je navzdy 😉 ...
a co taka Nadežda? je to netradicne, ma pekny vyznam a skratene je super pre malu i pubertiacku - Naďka, Naďa...
Mam kamaratku Korneliu, je rakusanka a vsetci ju volaju Conny. Keby som zila na Slovensku, dala by som taketo netradicne meno ako druhé. Tym nic nepokazis a v dospelosti sa moze dat prepisat do OP ako prve meno. A ako ti uz pisali, skus si z mien porobit rozne skratene verzie, nie vzdy su pekne a dietatu ostavaju vacsinou. Tvoje meno je pekne, nie bezne a nenapada ma skareda skratka 🙂 pekny den
autorka, aj tých netradičných mien, čo sa ti tak páčia, je veľa krajších než tie, čo uvádzaš... ale je to tvoje dieťa, tebe bude o pár rokov vyčítať, čo za meno to má (zvlášť ak vyberieš Izidoru)
Syn volá občas dcérku Ňaňa.... Tak som sa musela pousmiať... Ale mne sa nepáči ani jedno... Na mňa sú až príliš netradičné.
Lesia znie skôr ako pre psa v mojom ponímaní. Oxanu by som nedala, nemám rada rusov.
Izidora je opitá, to by som tiež nedala 😀
Kordelia je úplne super, krásne meno, také vznešené, veľmi sa mi páči
Záleží aj od priezviska, ale Lesia sa mi páči z toho najviac. Len v zdrobnelinke ju budu6 volať Lesí a to už je ako ten psík z rozprávky 🤷♀️
Ahoj sama som Kornélia a volaju ma Neli,Nela,Nelka a je to ok..vsade som bola sama v triede,na kruzku..nebolo nas 10...takze uplne v pohode,hlavne nech sa paci Vam...👍
Kornélia a Lesia by som z tých vybrala … dajú sa kadejako volať potom (Nelka, Nely, Leska, Lesinka, Lesi…)
@elementissa ja poznám, star treku mám na pozeranie hodiny a hodinyyy... 😄
A.inak k tým menám, na mňa ani jedno.. ale tak treba si podľa seba vyberať, nie čo v diskusii kto povie..
@zuzikak každe dieťa rozprava inak. Ja som Júlia a segra ešte dnes mi povie Huja - moja vlastná skomolenina 😀 Najmladší je Fabián a voláme ho Fabi - on sám sebe povie Habi a rovnako starý sused mu povie Favi.
Dominiku sme volali Biki - lebo naša prvorodená miesto Dominika vravela Bikika a z toho vznikla skratka...
Viktor si vravel Kiki, lebo nevedel povedať Viki....
Leona je Jejona...
Sofi je Fafa....
Neexistuje meno, ktoré sa nedá skomoliť detmi....
Mojho brata Jakuba som pomenovala Jahub ...
Moja teta Mária bola Marena a neskor aj Majena.
Bratranec Juraj bol podla mojho slovníka Kuko (ešte v tej dobe v telke Kuko neexistoval- bola to moja originál komolenina) a jeho syn Juraj podla dalšej generácie detí je Ďuďo.
Synovec Sebastian si hovoril Bastian, ale znelo to ako bažant , takže aj Bažant sme občas používali.... Mnohe skomoleniny maju tak daleko od povodneho mena... Nevyberala by som podla detskych komolenin. Lebo každe dieťa komolí uuuuplne inak.
Na ihrisku sme mali dvoch Bobov - ani jeden nebol Róbert - jeden bol Ján a druhý Dalibor. 😀 😀 😀
Ani jedno jedine...
Kordelia❤
@zuzikak konecne objektivny nazor na take mena 👍

Kordelia je nádherné meno 😍