icon

Mená Kordélia, Lesia, Nana, Oxana a Izidora

14. feb 2022

Páčia sa nám tieto netradičné mená, ale nevieme sa rozhodnúť - Kordélia/Kornélia, Lesia, Nana, Oxana a Izidora. ♥️ Ktoré sa vám páči najviac?

lubinkag.
15. feb 2022

@tkmama Poznam zopar psov menom Kora...

mymam
15. feb 2022

@lubinkag. aj ja a sú to poľovnícke psy; mená im pristanú

blanblan
15. feb 2022

@karolinakr a ešte by som vymáhala odškodné 🤣 Nejde o to či je pekne meno alebo nie, každý má iný vkus, ale sú mená čo sa ťažšie nosia.

dooodka
15. feb 2022

Really? Nana za mňa top, ak by sme mali dievča tak by bola Hana s tým, že by sme ju doma volali Nana. Ako druhé Izidora pre deti uplne bežne Izi , ako napríklad Izabela tiež skratka Izi podľa mňa veľmi pekné ďalej Oxana aj keď pri tomto mene mi nijak nejde na jazyk nejaká zdrobenenina, prezývka Oxy/Oxi mi veľmi nelahodí... Ďalej Kordélia a ako posledne Lesia, to teda aj mne pripomína psíka, ale nalejme si čistého vína naša suseda mala morča Adama a o 2 vchody vedľa dôchodkyňa na avoju čicavu po porážke s vyplazeným jazykom volala Jakubko.... Takže pes, nepes.... A Dália je ďalšie nádherné meno, Kordélia sa dá skrátiť na Déliu. Ale radšej nech dá niečo akt. Emu, stelu, Ninu a podobne. Potom na ihrisku zakričí a otočí sa 28 dievčatiek 😊

acrobaleno
15. feb 2022

Nana postava z rovnomennej mangy Nana od Ai Yazawa. 😂 Úprimne? Ani jedno z týchto mien. Možno tak tá Kordélia.

basska_b
15. feb 2022

@zuzikak Moj byvaly sa volal Christopher - v Litve, cize v krajine, kde taketo meno nie je obvykle - mal z toho strasnu traumu

basska_b
15. feb 2022

@acrobaleno Mne to pripomenulo knihu Nana od Emila Zolu, to bola nejaka prostitutka
https://www.databazeknih.cz/knihy/emile-zola-na...
Inak neverim, ze toto je realna tema... akoze niekto fakt zvazuje taketo.mena.

evulka1234
15. feb 2022

Lesia alebo Oxana ostatné určite nie

senta_sofia
15. feb 2022

Ja vzdy rozmyslam nad zmyslom tychto tem. Vzdy to dopadne rovnako, ze 90% ludi napise, ze sa mu to meno nepaci a autor ide obhajovat, ake su pekne. Ved ked si presvedcena o tom, ze su super a originalne a pacia sa ti, naco ti je nazor inych. Je to vec dohody teba a partnera.

pa3ka
15. feb 2022

Z týchto je take najjemnejšie Lesia 🙂

acrobaleno
15. feb 2022

@basska_b Aj mne to tak príde, ako keby autorka vybrala najhoršie mená z kalendára a povedala si, ok...s týmto rozprúdim diskusiu.

domcek1989
15. feb 2022

Za mna ani jedno. Treba ale mysliet aj do buducna a na to dieta, nie len co sa rodicom paci. Este oxana sa celkom sa ale tiez si spomeniem na saxanu 😂

basska_b
15. feb 2022

Inak som mala spoluziacku na ZS Lesiu Lehotsku. Brali sme to ako normalne meno. Teraz sme stretli chlapceka na ihrisku s neobycajnym menom a deti ani okom nemihli, ze by im prislo cudne. Vo vyssom veku to uz riesia aj sa smeju

romanka93
15. feb 2022

Lesia a Oxana za mna 🙂

slavik2012
Autor odpoveď zmazal
maryetta
15. feb 2022

Mne sa nezvycajne mena pacia. Ale z tychto veru ani jedno ☹
Mozno Dajana?
Alebo kamoska ma Larisu.

damira90
15. feb 2022

Ach ja som mala mat Oxanku ale dala som ine. :/

bibina27
15. feb 2022

Nepočúvaj tu nikoho, daj také, aké sa páči tebe, s akým sa vieš najlepšie stotožniť 🙂

silceb
15. feb 2022

Mne sa z týchto páči Lesia a potom Kornelia, s tým, že musíš počítať, že sa nevyhne osloveniu Nela

soulmate9
15. feb 2022

Ani jedno. Všetky sú otrasné

miska2362
15. feb 2022

Mne z tíchto asi ani jedno ale páči sa mi Sidónia, ale nakoniec mame Silviu 🥰 ale je to vás !

123andy123
15. feb 2022

Keby som chcela dať netradičné meno tak dám Supriya. To je asi jedine co ma mi páči. Inak ja som v tomto asi staromodna.

lia1234
15. feb 2022

Mna volaju Kornelia. A osobne by som take meno vybrala pre dieta len keby ho nemam od zaciatku rado alebo ho nechcem. Rovnako aj ostatne mena kt. si spomenula. Prepac, nechcem sa ta dotknut. Ale s tym menom tvoje dieta bude zit fakt dlho... Nikdy sa ani nepredstavujem ako Kornelia, ale ako Nela. Jedine ked to je oficialne. A aj vtedy som zazila rozne narazky aj ako dieta aj ako dospela a ani teraz to nie je vobec prijemne. Tazko sa vysvetluje, ze ja som si to meno nedala.... A vypocut si musim ja nie moji rodicia 🙄 A v skole ani nehovorim... Tak ma ucitelka nazvala "korneto" 😤 bola 'inteligentna' ako rit.

bagerka
15. feb 2022

Kordelia. Oxana je macka mojek sestry. Ale ppznam aj Kornéliu 🙃 zalezi aj od priezviska. Ak ke dlhe tak Lesia

tianna
15. feb 2022

Jejda len nie Nana 😰 ešte keď som dieťa bola sa hovorilo blbá Nána.. 🙄 z týchto určite Oxana, mám kamarátku Oxi 😊👌

renatabystrica
15. feb 2022

Lesia je pekne meno.

dundulica
15. feb 2022

@kinderzwillinge presne, aj mne 🙂

lenkadenisa
15. feb 2022

Ufff. Za mňa sú to buď cigánske alebo mená pre psov. Sorry 🤷🏼‍♀️

modro_zelena
15. feb 2022

Pri mene Kordélia sa mi vybaví chuchmavý občan rómskej komunity s plným nosom, čo chce vysloviť meno Kornélia. Vyberaj nadčasové meno, ktoré sa ti nezunuje a z ktorého sa ti dieťa neobesí. Vyberáš meno pre ňu, nie pre seba. Ona ho bude nosiť celý život.

modro_zelena
15. feb 2022

ale ak chces netradicke, tak napr. moj znamy má dcérku s menom Tasia... pre mna nič moc, ale z netradičných mien je to ešte to schopnejšie :D