icon

Meniny a narodeniny skoro v jeden deň

katka1989ba
16. júl 2023

Ahojte, aký máte vy názor nato, že by vaša dcérka mala meniny a narodeniny skoro v jeden deň? Nechali by ste také meno alebo vybrali iné? Meno Michaela sme mali vybrané hneď už aj pri prvom tehotenstve, ale mali sme prvého synceka. Teraz mam termín pôrodu deň pred meninami Mišky. Tak je veľmi pravdepodobné, že to padne cca v jednom týždni. Nechali by ste také meno alebo by ste vybrali iné? 🤔

sense
17. júl 2023

Nechala by som

guiseppinka
17. júl 2023

@lenkakoc444 tiez si 5.6. narodena? Ak ano, tak ja tak isto ako ty... Dcery maju meniny daleko od narodenin, ale syn nakoniec skoncil s menom po muzovi a ma meniny, par dni na to narodky, potom mikulas a vianoce...
Mna ako decko to nejako nestvalo, az ked som bola starsia, ale to uz z toho dovodu, ze vsetky vyznamne udalosti som mala v case sviatkov a samozrejme, ze to spajali vsetci... A teraz sa bavime na tom, ked mi volaju a gratuluju, ze tak sa ozveme zajtra zas😂😂😂

syslik81
17. júl 2023

meniny neoslavujeme takze ja by som nechala

lenkakoc444
17. júl 2023

@guiseppinka ano 5.6. 🙂

cookie29
17. júl 2023

To je individualne. Vzdy nieco bude. Ja som mala meniny tesne po Vianociach, kazdy to vybavil jednym darcekom a trochu ma to stvalo, ako dieta. Ako dospelej, je mi to jedno. Narodky v lete, vzdy bol problem pozvat kamaratov, lebo boli rozlezeni uz na prazdninach. Ja mam jedno dieta kde t ma pekne rozlozene a druhe kde to ma cca mesiac po sebe. Nelamem si hlavu

maryetta
17. júl 2023

Moj syn ma takto. Narodky a o 2dni meniny.
Meno mal vybrate asi 10rokov predtym kao sa narodil 😂

jaond19
17. júl 2023

Urcite by som nechala, meniny nic specialne neznamenaju, ved je to len nahodne poradie mien v kalendari.... osobne to neoslavujeme... pripomenieme si mozno drobnostou/cokoladou ale to je vsetko. Nas je doma vela, ze by sa snad nikomu nechcelo kazdy mesiac robit oslavy.... este aj narodeniny spájame dokopy tak nam to vyslo

ninka123
17. júl 2023

@kacusik69 môj manžel je Michal narodený 24.9. a švagriné nie sme 😆 super náhoda 👍🏻😆

nikasmile
17. júl 2023

@katka1989ba nechala by som. Ja nechápem, prečo nemôže mať sviatky po sebe. Kvôli darčekom?! Všetko je o ľuďoch...niekto kúpi dva a niekto to odbije jedným. To už neovplyvníš. Vyberali sme meno podľa toho aké sa nám páči a ani sme nevedeli v akom mesiaci má meniny.

adkoalauri
17. júl 2023

Ja mám 5.6 meniny a 7. som sa narodila, nikdy som s tým žiadny problém nemala, aspoň si to manžel zapamätá - dokonca 6. sme mali svadbu

basska_b
17. júl 2023

Podla mna tie meniny su totalne precenene, ja napr. ako dospela svoje meniny vobec neriesim

zuzi0911
18. júl 2023

Poznám evu na rodený 24,12🤣 ...

U nás meniny sa neriešia ..ak tak čokoláda ,čiže ja by som nmeno nemenila

bagerka
18. júl 2023

@katka1989ba aj my tak mame a ešte aj deň detí, pohoda

luciah187
19. júl 2023

@katka1989ba vybee ine prosim. Vela rodicov na to kasle, ale ver mi, dieta ti raz podakuje

nika523
19. júl 2023

@zuzi0911 aj ja takú poznám, moja najlepšia kamarátka

nika523
19. júl 2023

@luciah187 až tak? To je taká tragédia mať spolu meniny aj narodeniny?

gaborka28
19. júl 2023

Mám syna, ktorý má meniny týždeň po narodeninách. Vôbec to nie je problém, máme to nastavené tak, že najskôr mu chodia gratulovať k narodeninám a potom k meninám - trebárs aj týždeň neskôr, ale máme to proste rozdelené. Babky a dedkovia sú s tým ok, aj keď moji rodičia najskôr chceli všetko vybaviť naraz, ale vysvetlili sme si to. Keď bude syn väčší, myslím, že mu to bude jedno, ale takto má stále dva plnohodnotné sviatky ako jeho brat 🙂 Vždy sa to dá nejako vymyslieť, ale ja osobne by som meno, ktoré sa mi páči, nemenila.

xtinqa
19. júl 2023

@katka1989ba my sme nechali. Chceli sme meno Liliana, meniny má 19.11 a termín som mala 18.11 a aj sa vtedy narodila. Takže ma narodeniny a meniny hneď za sebou. Vôbec sme neuvažovali, žeby sme zmenili meno. Ja mam narodky a Vianoce v jeden deň, hneď nato meniny a nie je to žiadna katastrofa 🙂

lauriik
19. júl 2023

Nechala by som Michaelu 😉 Meniny sa aj tak moc neriesia.

natalka81
19. júl 2023

@katka1989ba ja som vyberala mená práve tak, aby mali meniny v lete. Čakala som decembrové dieťa. Pri obidvoch dcérach som tak vyberala. Maju meniny v lete, narodeniny v zime.

zojeva
19. júl 2023

Nechala by som

michaela329
19. júl 2023

Ja mám meniny, výročie sobáša a narodeniny beho dvoch týždňov a nevadí mi to. Ani ako dieťaťu mi nevadilo, že to mam tak blízko.

keathli
19. júl 2023

Neporadím, ale môj krstný má narodeniny a na druhý den meniny, tak isto môj bratranec. Dokonca manzelova krstná je Eva, jej dcéra sa narodila na štedrý deň a dali jej meno Ivana (tuším 28.12. má meniny) 😂

gab1sol
19. júl 2023

Síce nemám meniny a narodeniny pri sebe, ale narodená som v apríli. Často tam padli veľkonočné prázdniny. A viem, že ako dieťaťu mi bolo veľmi smutno, že kým spolužiaci “oslavovali” dvakrát do roka (odpustené skúšanie, doniesli cukríky, mali tú pozornosť…), tak ja len raz do roka na meniny. Dospelému to je obvykle jedno, ale dieťa to môže vnímať negatívne. Keď sa na to pýtaš, asi sú u vás meniny dôležité, preto by som pouvažovala o zmene mena.

ivanka89
19. júl 2023

Ja by som meno nemenila. My máme Mišku, ktorá je síce narodená 9.9., ale je to v tom istom mesiaci. Ja som 1.12, meniny mám 28.12. medzitým Vianoce a nemám z toho traumu. Podľa mňa v dospelosti to človek možno aj ocení, že nemusí usporiadavať oslavu každý mesiac..

foxyfox
19. júl 2023

Ako toto môže niekto riešiť 🤦🏻‍♀️ meno je na celý život, budete ho používať denne 1000x a vyberiete si kvôli meninám iné ako to najviac preferované? A čo by ste robili keby bol termín na Vianoce?

tbd
19. júl 2023

Mne by to asi vadilo, lebo napr ako dieťaťu mi vadilo, ze mám narodeniny aj meniny v zimnych mesiacoch, že všetci kamaráti oslavujú niečo v lete a ja nie 😂 a vadí mi to doteraz 😃Pri oboch deťoch som vyberala meno v letných mesiacoch, aby sme mohli oslavovať v lete na záhrade pri grile 😄

adik64
19. júl 2023

Ja by som nechala, vobec by som to neriesila. Sama by som to tak brala, nemam rada okolo seba rozruch kvoli sviatkom.

cimage
19. júl 2023

Moja dcera ma rozdiel tyzden, ani som to nevedela, len mama mi pisala smsku, ze vsetko najlepsie k malej meninam. My sme to neriesili, hlavne, ze sme sa konecne dohodli na mene 2dni pred porodom.

adriana66
19. júl 2023

@katka1989ba ja mam narodeniny aj meniny v rovnaky den, volam to naromeniny a nikdy som nemala pocit ze som ukratena, dostala som skratka dva darceky neskor viac peniazkov a teraz som rada ze to sfuknem jednou oslavou 😃