icon

Meno Achilleas pre chlapca

17. jan 2022

Zdravim, mate niektora chlapceka s tymto menom? Nemali ste problem na matrike pri zapise mena?🙂

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

@belllinka ved to preto, aby ho mohli volat Leo, nie?

nyusika
17. jan 2022

@belllinka ešte by mohol byť Achilleasis

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

@nyusika este pridaj dalsie s, naco trocharit🙂

otazka1
17. jan 2022

A mne sa to páči 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
nyusika
17. jan 2022

@beata_k vieš čo, x ľudí si nespomenie ani vtedy, keď sa bude volať Jozef

beata_k
Odpoveď bola odstránená
autor
17. jan 2022

@simsalabim holt, zaostala slovenska mentalita. Este ze tu uz dlho zit nebudeme.🙂

Otazka bola uplne ina a drviva vacsina odpovedi je odveci. Ja sa len cudujem, ako moze cudzich ludi takto palit rozhodnutie inych ludi, ktore ich zivoty nijak neovplyvni. Fakt v drvivej vacsine ubohe komentare.

pallacinka29
17. jan 2022

V jednom z dielov Freaconomics autori rozoberali zavislost medzi tym, ake ma clovek krstne meno (v zmysle smiesnych, z telenoviel a pod.) a pachanim TČ. Vztah medzi tym existuje v tom zmysle, ze prave ludia z nizsich spolocenskych vrstiev zijuci v zlych podmienkach vyrazne viac sleduju telenovely, cize davaju podstatne viac takychto “usmevnych mien” a v prostredi, ktorom ziju, ich to zvadza pachat tr. cinnost.

pallacinka29
17. jan 2022

tak co sa z tejto zaostalej krajiny niekam nepoberies????

nyusika
17. jan 2022

Ja sa čudujem, prečo si nasratá, keď si úplne OK s vybraným menom. Veď názor zaostalých ti môže byť ukradnutý.
Dôležité je, že ty si pokroková, IN, cool a super

uradnikova
17. jan 2022

mne sa akosi hneď vybavila moja bolava achilovka🙂

nyusika
17. jan 2022

@uradnikova achilleoska, po novom

katus226
17. jan 2022

Tak potom preco sa pytas na názory na ubohom zaostalom slovenskom fore?

h2
17. jan 2022

Áno, autorka, nepoznáme Ťa. Jediné, čo o Tebe vieme, je, že chceš dať synovi meno Achilleas, takže sa vyjadrujeme k tomu. Vieš, prečo som sa Ťa pýtala na meno? Lebo zrejme máš nejaké "bezproblémové", ktoré každý pozná, každý vie, ako sa píše a ako sa osoba s týmto menom zvykne oslovovať skrátene, či zdrobneninou. Nevieš sa vžiť do toho, aké bude mať dieťa s takýmto menom problémy, vždy, keď sa bude musieť niekde predstaviť, alebo nahlásiť svoje meno. Ako bude musieť zakaždým vysvetľovať a hláskovať a aj tak mu to v xy prípadoch napíšu zle. Nerob to svojmu dieťaťu, prosím.

autor
17. jan 2022

@katus226 Kde sa pytam na nazor inych ludi na meno?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

Mala si ist na matriku a rovno to tam zistit, nie pouzivat MK ako google.

mery333
17. jan 2022

Predvčerom v telke Trója so sladkým Bradom Pittom v hlavnej úlohe. Preto ten ACHILLES? Na budúci týždeň bude Gladiátor a hlavný hrdina sa volá MAXIMUS DECIMUS MERIDIUS. To len pre poriadok. 🙂 ... tak ženy ktorý?

nyusika
17. jan 2022

@mery333 pozor, nie Achilles...AchilleAs

taga
17. jan 2022

Ja zas nechapem, na co sa niekto pyta na mk inych mam, ci maju ich deti take alebo onake meno... zdvihnem telefon, zavolam na matriku, poviem o co mi ide a hotovo. Chcem vyriesit - hladam sposob ako vyriesit. Chcem byt zaujimava - napisem na mk

nyusika
17. jan 2022

@taga všetko je na modrom koni, načo by strácala čas zisťovanim informácií tam, kde je to potrebné a vhodné

vlucifuk
17. jan 2022

Nie, nepoznám chlapčeka s takýmto menom, ale ak budeš mať dôkaz, že sa to meno nachádza v zozname mien nejakej konkrétnej krajiny, tak ti ho v pohode zapíšu. Náš syn má zahraničné meno, o druhom takom som u nás nepočula, ale nakoľko pochádza to meno z manželovej domoviny, tak sa na matrike nič nepýtali a zapísali ho.

h2
17. jan 2022

Autorka, máš pravdu, nepýtala si sa na názory na meno. Pýtala si sa, či máme chlapčeka s týmto menom. To si si celkom vážne myslela, že sa Ti tu teraz ozve zo 20 mamičiek malých Achilleaskov?
Mimochodom, to svoje meno si sem stále nenapísala. Prečo? Hanbíš sa zaňho?

katus226
17. jan 2022

Uz ti to tu bolo vysvetlené, ale darmo, asi nezapries povod 😂

veva24
17. jan 2022

@oli18 na Maximuska sa nechytá 😀

h2
17. jan 2022

@veva24 Ešte Optimus Prime by mohol byť. 😂

rebekamarcusko
17. jan 2022

Ale ste zle niektore 😂🤦‍♀️

breznica
17. jan 2022

@beata_k ja mám meno, ktoré je v kalendári,ale menej frekventované a nespomenie si skoro nikto

nyusika
17. jan 2022

@h2
Optimussko Primussko, prosimussko