Meno Achilleas pre chlapca
Zdravim, mate niektora chlapceka s tymto menom? Nemali ste problem na matrike pri zapise mena?🙂
@nyusika este pridaj dalsie s, naco trocharit🙂
A mne sa to páči 🙂
@simsalabim holt, zaostala slovenska mentalita. Este ze tu uz dlho zit nebudeme.🙂
Otazka bola uplne ina a drviva vacsina odpovedi je odveci. Ja sa len cudujem, ako moze cudzich ludi takto palit rozhodnutie inych ludi, ktore ich zivoty nijak neovplyvni. Fakt v drvivej vacsine ubohe komentare.
V jednom z dielov Freaconomics autori rozoberali zavislost medzi tym, ake ma clovek krstne meno (v zmysle smiesnych, z telenoviel a pod.) a pachanim TČ. Vztah medzi tym existuje v tom zmysle, ze prave ludia z nizsich spolocenskych vrstiev zijuci v zlych podmienkach vyrazne viac sleduju telenovely, cize davaju podstatne viac takychto “usmevnych mien” a v prostredi, ktorom ziju, ich to zvadza pachat tr. cinnost.
tak co sa z tejto zaostalej krajiny niekam nepoberies????
Ja sa čudujem, prečo si nasratá, keď si úplne OK s vybraným menom. Veď názor zaostalých ti môže byť ukradnutý.
Dôležité je, že ty si pokroková, IN, cool a super
mne sa akosi hneď vybavila moja bolava achilovka🙂
@uradnikova achilleoska, po novom
Tak potom preco sa pytas na názory na ubohom zaostalom slovenskom fore?
Áno, autorka, nepoznáme Ťa. Jediné, čo o Tebe vieme, je, že chceš dať synovi meno Achilleas, takže sa vyjadrujeme k tomu. Vieš, prečo som sa Ťa pýtala na meno? Lebo zrejme máš nejaké "bezproblémové", ktoré každý pozná, každý vie, ako sa píše a ako sa osoba s týmto menom zvykne oslovovať skrátene, či zdrobneninou. Nevieš sa vžiť do toho, aké bude mať dieťa s takýmto menom problémy, vždy, keď sa bude musieť niekde predstaviť, alebo nahlásiť svoje meno. Ako bude musieť zakaždým vysvetľovať a hláskovať a aj tak mu to v xy prípadoch napíšu zle. Nerob to svojmu dieťaťu, prosím.
@katus226 Kde sa pytam na nazor inych ludi na meno?
Mala si ist na matriku a rovno to tam zistit, nie pouzivat MK ako google.
Ja zas nechapem, na co sa niekto pyta na mk inych mam, ci maju ich deti take alebo onake meno... zdvihnem telefon, zavolam na matriku, poviem o co mi ide a hotovo. Chcem vyriesit - hladam sposob ako vyriesit. Chcem byt zaujimava - napisem na mk
Nie, nepoznám chlapčeka s takýmto menom, ale ak budeš mať dôkaz, že sa to meno nachádza v zozname mien nejakej konkrétnej krajiny, tak ti ho v pohode zapíšu. Náš syn má zahraničné meno, o druhom takom som u nás nepočula, ale nakoľko pochádza to meno z manželovej domoviny, tak sa na matrike nič nepýtali a zapísali ho.
Autorka, máš pravdu, nepýtala si sa na názory na meno. Pýtala si sa, či máme chlapčeka s týmto menom. To si si celkom vážne myslela, že sa Ti tu teraz ozve zo 20 mamičiek malých Achilleaskov?
Mimochodom, to svoje meno si sem stále nenapísala. Prečo? Hanbíš sa zaňho?
Uz ti to tu bolo vysvetlené, ale darmo, asi nezapries povod 😂
Ale ste zle niektore 😂🤦♀️

@belllinka ved to preto, aby ho mohli volat Leo, nie?