icon

Meno Achilleas pre chlapca

17. jan 2022

Zdravim, mate niektora chlapceka s tymto menom? Nemali ste problem na matrike pri zapise mena?🙂

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

@nyusika k tomu by sa hodil aj RespiratorRusko😝

karollka21
17. jan 2022

@h2 😂👍👍 zo srdca mi hovoris, rozmyslala som, kolko matiek acchileaskov (ci ako to vlastne napisat) sa s odbornou radou ozve

nyusika
17. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl 😂😂😂😂

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

@nyusika a ja este stale cakam, ze raz bude in Brokolica a Karfiol😀

nyusika
17. jan 2022

@karollka21 mňa by skôr zaujímalo, koľko matiek Leov a Leonardov teraz zisťuje, koľko stolu prepis krstného mena na matrike 😂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
zuzahajdulka
17. jan 2022

@belllinka , Achileas je spisovna forma. Nieco ako Pavol a Paľo.

denden77
17. jan 2022

@h2 optimus prime.. az som si od smiechu poplakala 👌🤣🤣🤣🤣

zuzahajdulka
17. jan 2022

Krásne meno. Nedaj sa znechutiť, lebo je aj starobylé, klasické. To je nieco ine, ako pomenovat dieta podla aktualneho spevaka, ci telenovely.

nyusika
17. jan 2022

@zuzahajdulka presne tak, pomenovať dieťa po mŕtvom filozofovi je niečo iné

kattibi
17. jan 2022

Čo hovoríte na meno Omicron? Volali by sme ho Omík 🙂 Bude určite letieť toto meno o pár rokov

zuzahajdulka
17. jan 2022

Este dodam, na matrike nebudes mat ziadny problem meno, zapisat, lebo je to existujuce, bezne a spisovne grecke krstne meno. To staci - dokazat, ze meno oficialne existuje v nejakej krajine.

nyusika
17. jan 2022

@kattibi nieee, Omicronco, prosim.
Inak, kým skončia všetky LD, tak tu budú Deltušky, Omikronkovia, Epsilonky, Níuškovia 😂😂

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

@nyusika alebo Cronik😀

kate211
17. jan 2022

Dcera ma v triede spoluziaka s krstnym menom Achilleas. Zijeme v CR. Otec toho kluka je grek, takze v kombinacii s jeho priezviskom to vyznie krasne. Vola sa tak oficialne, takze na matrike problem asi nemali.

evaachesa
17. jan 2022

Síce nepoznám dieťa s týmto menom, no mne sa páči tá predstava. Malý Achkooo 😍😀

zuzahajdulka
17. jan 2022

@nyusika , prepac, ale Achilleas je tak bezne sucasne meno v GR, ako u nas trebars Michal. Tie ironicke komenty v tomto vlakne fakt ukazuju, aki sme tu na Slovensku slusne povedane mentalne izolovani.

nyusika
17. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl to už evokuje Crohníka 😂😂

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

@zuzahajdulka vies, mne napr. je ukradnute ako sa bude volat cudzie dieta, ale ak ho chcu volat Leo, tak nejako stale nevidim jediny rozumny dovod, preco ho tak aj nepokrstit.

nyusika
17. jan 2022

@viestta skúsme iný región - Brunhilda je fajn, nie ?

nyusika
17. jan 2022

@zuzahajdulka prepáč, mne je to jasné.
Len nerozumiem, načo chce AchilleAs, keď ho chcú volať proste LEO

evaachesa
17. jan 2022

@zuzahajdulka ja si tiež myslím že je to dosť mimo takto hneď odsúdiť Achíka😏. Veď určite aj v tom Grécku mnohé maminy premýšľajú nad takým Michalom ako píšeš ☺️

h2
17. jan 2022

@zuzahajdulka Nie sme nijako mentálne izolovaní. Autorka sa nezmienila o tom, že by otec dieťaťa bol Grék, alebo že by sa chystali bývať v Grécku. Mne môže byť fakt úplne jedno, ako si niekto nazve svoje dieťa. Ja sa tu len snažím matkám poskytnúť aj iný pohľad. Pohľad dieťaťa, ktoré musí celý život vysvetľovať, opakovať, hláskovať svoje meno a čeliť rôznorodým poznámkam naňho. Veľmi rada by som od toho kohokoľvek ušetrila.
(Rovnako by som sa gréckej mamičke, žijúcej v Grécku s gréckym manželom, snažila vyhovoriť, aby synovi nedala meno napríklad Ľubomír, hoci by sa jej akokoľvek páčilo.)

viestta
Odpoveď bola odstránená
zuzahajdulka
17. jan 2022

@nyusika , rodicia, co volaju syna Vlado ho tak musia zapisat aj na matrike? Alebo je cudne, ze ho zapisu ako Vladimir?

nyusika
17. jan 2022

@evaachesa a koľké ochkaju a túžia po Gejzovi, či Istvanovi !

kattibi
17. jan 2022

@nyusika Práve si ma inšpirovala - čo tak rovno dve mená? Lock Down? 🙂

A aby som si len nerobila srandu, odpoveď pre autorku: nepoznám nikoho s týmto menom. Ale určite toto meno zvážte, ako radia dámy, nebudem to písať ešte raz. A samozrejme zladiť s priezviskom.

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

@zuzahajdulka Vlado asi v kalendari nie je, ale Leo ano.

zuzanaete
17. jan 2022

@lindusss2016 Toto je presne dovod, preco ma niektore meno milion variant (Matias, Mathias ….). Citala som o menach v USA. Nove/nezvycajne mena zacnu najprv davat znami / vyznamni ludia. Postupne sa meno udomacnuje a zacinaju ho pouzivat aj dalsie vrstvy obyvatelstva az po tych menej vzdelanych, ktori maju problem s pisanim. Dane meno sa im paci, ale nevedia ho spravne nadiktovat a tak postupne vznikaju nove varianty. Nastastie u nas je to trochu regulovane. 🙂