Meno Achilleas pre chlapca
Zdravim, mate niektora chlapceka s tymto menom? Nemali ste problem na matrike pri zapise mena?🙂
@h2 😂👍👍 zo srdca mi hovoris, rozmyslala som, kolko matiek acchileaskov (ci ako to vlastne napisat) sa s odbornou radou ozve
@dskjhfdlkdjhl 😂😂😂😂
@nyusika a ja este stale cakam, ze raz bude in Brokolica a Karfiol😀
@karollka21 mňa by skôr zaujímalo, koľko matiek Leov a Leonardov teraz zisťuje, koľko stolu prepis krstného mena na matrike 😂
@belllinka , Achileas je spisovna forma. Nieco ako Pavol a Paľo.
Krásne meno. Nedaj sa znechutiť, lebo je aj starobylé, klasické. To je nieco ine, ako pomenovat dieta podla aktualneho spevaka, ci telenovely.
@zuzahajdulka presne tak, pomenovať dieťa po mŕtvom filozofovi je niečo iné
Čo hovoríte na meno Omicron? Volali by sme ho Omík 🙂 Bude určite letieť toto meno o pár rokov
Este dodam, na matrike nebudes mat ziadny problem meno, zapisat, lebo je to existujuce, bezne a spisovne grecke krstne meno. To staci - dokazat, ze meno oficialne existuje v nejakej krajine.
@nyusika alebo Cronik😀
Dcera ma v triede spoluziaka s krstnym menom Achilleas. Zijeme v CR. Otec toho kluka je grek, takze v kombinacii s jeho priezviskom to vyznie krasne. Vola sa tak oficialne, takze na matrike problem asi nemali.
Síce nepoznám dieťa s týmto menom, no mne sa páči tá predstava. Malý Achkooo 😍😀
@nyusika , prepac, ale Achilleas je tak bezne sucasne meno v GR, ako u nas trebars Michal. Tie ironicke komenty v tomto vlakne fakt ukazuju, aki sme tu na Slovensku slusne povedane mentalne izolovani.
@dskjhfdlkdjhl to už evokuje Crohníka 😂😂
@zuzahajdulka vies, mne napr. je ukradnute ako sa bude volat cudzie dieta, ale ak ho chcu volat Leo, tak nejako stale nevidim jediny rozumny dovod, preco ho tak aj nepokrstit.
@zuzahajdulka prepáč, mne je to jasné.
Len nerozumiem, načo chce AchilleAs, keď ho chcú volať proste LEO
@zuzahajdulka ja si tiež myslím že je to dosť mimo takto hneď odsúdiť Achíka😏. Veď určite aj v tom Grécku mnohé maminy premýšľajú nad takým Michalom ako píšeš ☺️
@zuzahajdulka Nie sme nijako mentálne izolovaní. Autorka sa nezmienila o tom, že by otec dieťaťa bol Grék, alebo že by sa chystali bývať v Grécku. Mne môže byť fakt úplne jedno, ako si niekto nazve svoje dieťa. Ja sa tu len snažím matkám poskytnúť aj iný pohľad. Pohľad dieťaťa, ktoré musí celý život vysvetľovať, opakovať, hláskovať svoje meno a čeliť rôznorodým poznámkam naňho. Veľmi rada by som od toho kohokoľvek ušetrila.
(Rovnako by som sa gréckej mamičke, žijúcej v Grécku s gréckym manželom, snažila vyhovoriť, aby synovi nedala meno napríklad Ľubomír, hoci by sa jej akokoľvek páčilo.)
@nyusika , rodicia, co volaju syna Vlado ho tak musia zapisat aj na matrike? Alebo je cudne, ze ho zapisu ako Vladimir?
@zuzahajdulka Vlado asi v kalendari nie je, ale Leo ano.
@lindusss2016 Toto je presne dovod, preco ma niektore meno milion variant (Matias, Mathias ….). Citala som o menach v USA. Nove/nezvycajne mena zacnu najprv davat znami / vyznamni ludia. Postupne sa meno udomacnuje a zacinaju ho pouzivat aj dalsie vrstvy obyvatelstva az po tych menej vzdelanych, ktori maju problem s pisanim. Dane meno sa im paci, ale nevedia ho spravne nadiktovat a tak postupne vznikaju nove varianty. Nastastie u nas je to trochu regulovane. 🙂

@nyusika k tomu by sa hodil aj RespiratorRusko😝