icon

Meno Achilleas pre chlapca

17. jan 2022

Zdravim, mate niektora chlapceka s tymto menom? Nemali ste problem na matrike pri zapise mena?🙂

h2
17. jan 2022

@zuzahajdulka Moja kamoška má syna, ktorý sa volá Fero. Nie František. Len Fero. Má to tak aj oficiálne zapísané.

viestta
Odpoveď bola odstránená
zuzahajdulka
17. jan 2022

@h2 , preco by malo celit poznamkam? V sucasnosti su medzinarodne mena stale castejsie, vacsina ludi je gramotnych, a pismenka citat zvladne. Ti, co budu mat na jeho meno poznamky na urovni vtipne diskutujucich v tejto debate ho vobec nemusia tangovat. Fakt sme strasne zadubeny narod. 30 rokov po otvoreni hranic, ale mentalne jak babky co v zivote nevysli zo svojho lazu.

nyusika
17. jan 2022

@viestta nejaká selebrita má dieťa s menim Apple, nespomeniem si, kto

evaachesa
17. jan 2022

@nyusika presneee 😀 Na ich Gréckom koňovi musí byť tiež poriadne rušno keď sa nevedia rozhodnúť, ktoré ľúbozvučné slovenské meno je krajšie pre ich budúceho potomka😌

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

@zuzahajdulka No, nastastie tu mame aj take rozhladene.

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

@viestta ono celkovo by bolo zaujimave pozriet sa na botaniku🙂

zuzanaete
17. jan 2022

Mne sa pacia nezvycajne mena, ale som velky praktik a tak by som vyberala meno, ktore by kazdy vedel bez problemov pisat. Ak planujete zit na SK, tak dieta si bude musiet davat pozor a vsade riesit, aby spravne napisali jeho meno - urady, lekari, skola …

viestta
Odpoveď bola odstránená
katus226
17. jan 2022

@viestta mne sa vzdy pacil latinsky nazov repky olejky 😁

viestta
Odpoveď bola odstránená
liljana
17. jan 2022

Dalsie donedavna oblubene mena Romualdo, Onur, Chuck, Aladdin, Esmeralda, Jessica, Jasmina ;)

katus226
17. jan 2022

@viestta ano, to keby mali viac deti 😂 celu rodinu mozu oslovovat brassicaceae

aduskatt
17. jan 2022

@nyusika myslím, že Gwyneth Paltrow

viestta
Odpoveď bola odstránená
somtunovaa
17. jan 2022

Autorka, tváriš sa že si nad vecou a nenecháš sa odradiť no a na čo sa vlastne pýtaš…? A to som len na prvej strane. Ak si s menom OK a žiadne negatívne reakcie ta nezaujímajú, načo zakladas tému? Daj meno aké sa ti páči a buď skutočne nad vecou.
I keď Achilleas? … hm, uz som počula všeličo, no kebyže mi moja kamoška predstaví dieťa meno Achilleas asi sa neudržím a puknem od smiechu, radšej ten Maťo alebo Paťo.

viestta
Odpoveď bola odstránená
malinka158
17. jan 2022

@somtunovaa no ona je uz rozhodnuta a nechce vediet nazor na toto meno. Chcela len vediet ci jej ho zapisu v matrike

10zabka
17. jan 2022

@malinka158 zapíšu, je v zozname mien, meniny má 15.5. Jeden (a možno viac) žije aj na Slovensku https://sarm.pluska.sk/pribehy/achilleas-sdouko...

guliver19
17. jan 2022

Budu ho volat napokon len leo😁tak naco to meno??? Takymto menom si povacsinou mamicky kompenzuju hrozny pocit svojej vlastnej vsednosti. Nic ine nikoho pri takychto menach nenapadne. Je mimo nasu kulturu to vam nevadi?? 😁

guliver19
17. jan 2022

A volaj ho potom Achilko😁, Chilko, Achil, Szabooo😁

viestta
Odpoveď bola odstránená
h2
17. jan 2022

@zuzahajdulka Preto, že s tým mám osobnú skúsenosť.

h2
17. jan 2022

@viestta
@dskjhfdlkdjhl
@katus226 Dievčatá, taký kanárik poľný má tiež zaujímavý latinský názov. 😁

zuzahajdulka
17. jan 2022

@h2 no a co, ze mas s tym osobnu skusenost? Tym padom sa to ma spausalizovat na cely narod? Podstata je - nech mas hocaky iny nazor, inu skusenost - da sa to podat aj inteligentne a nezakomplexovane.

anega79
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
18. jan 2022

Mne sa paci vsetko okolo antickych baji a tiez sa mi paci aj toto meno. Ale asi by som volila verziu pis ako pocujes: Achiles, lebo to bude pre dieta (a vlastne aj pre uz dospeleho) nocna mora ked bude musiet vysvetlovat kazemu ako sa to pise.

h2
18. jan 2022

@zuzahajdulka Kde konkrétne som reagovala neinteligentne a zakomplexovane?
Z Tvojho nicku usudzujem, že sa zrejme voláš Zuzana. Prepáč, ale v tom prípade nevieš, aké to je, mať divné meno, ktorému sa všetci čudujú a majú naňho poznámky. Napísať, že si nemusí z tých poznámok nič robiť, neznamená, že nebude. Že mu to neskutočne nepolezie na nervy.

viestta
Odpoveď bola odstránená