icon

Meno Bela a Mariela

13. mar 2022

Celá naša rodina je proti týmto menám, že ich nemáme dávať... Naozaj sú také strašné? Nám s manželom sa veľmi páčia...

Strana
z2
julka29
13. mar 2022

Bela sa mne osobne páči 🙂 Mariela nie

babovka2321
13. mar 2022

Ked som precitala Bela (nie Bella), napadol ma Bugar🤣 nie som zastanca zdvojenych pismen v menach, ale tu by som to s jednym nedala.

zuzanazu85
13. mar 2022

Ak sa vám páčia tie mená,tak nech sa s tým rodina zmieri 😏. Vaše deti,vaše mená,vaše pravidlá.

sisa_s
13. mar 2022

Dalsia anonymna tema o divnych menach 🙄

karhu
13. mar 2022

tieto mena su hrozne

10zabka
13. mar 2022

Ženské krstné meno Bela pochádza z latinského výrazu "bella", ktoré znamená "krásna, nádherná". Toto meno patrí na Slovensku medzi zriedkavejšie, no v západných kultúrach naberá na popularite. Je obzvlášť obľúbené vo Francúzsku a anglofónnych krajinách.
Mariela je meno španielskeho pôvodu, obľúbené v Rusku, Východnom Timore a Bulharsku. Je odvodené od mena Mária.
Obe mená sú krásne a zriedkavé 🙂

viky173
13. mar 2022

mne sa teda vobec nepacia, ked uz sa teda pytas na nazor, co ale Tebe a Tvojmu manzelovi moze byt sumafuk 😉 Vy ste rodicia, bude to Vase dieta, mate mu pravo vybrat meno ake Vy uznate za vhodne, bez toho, aby to schvalovala rodina/susedia/kolegovci/zeny na MK tak smelo do toho

diamond007
13. mar 2022

Kamoška má Bellu a je to v pohode. O zvyku.
Oni to dávali kvôli inej národnosti muža.

diamond007
13. mar 2022

A Mariela? Ako by ste ju volali? Dosť mi pripomína Marienku (Máriu)

h2
13. mar 2022

Keď sa vám tak strašne páčia, daj sa premenovať na Marielu a manžel môže byť Béla. 😉

ewka9
13. mar 2022

Ak sa páči vám, tak si ho kľudne dajte🙂vždy sa aj tak nájde niekto, komu sa meno páčiť nebude..sto ľudí sto chutí..za mňa skôr Bella..a rodina si časom zvykne..

martina2ve
13. mar 2022

Mne pripada Bela ako meno pre psa a Mariela trosku Ariela, ale osobne by som zvolila ine meno

kitycat
13. mar 2022

BAVIA MA TEMY KDE SA AUTORKA SNAZI ANONYMNE ZISKAT NAZOR NA VYBER MENA PRE DIETA, ALE VOBEC JEJ NIE JE V KONECNOM DOSLEDKU TRAPNE VYBERAT MENO ZA KTORE SA V PODSTATE HANBI ONA SAMA A TO DIETA S RYM MRNOM BUDE ZIT MINIMALNE 18 ROKOV

mpg
13. mar 2022

Čo máme rodinu v Brne, tak dali dievčatku meno Marieta, v Čechách že je to meno používané. Bella zvykne byť s dvomi l.

autor
13. mar 2022

@diamond007 To je vlastne spojená Mária a Ela

autor
13. mar 2022

@sisa_s Tak sorry, ale na profile mám svoju fotku a nechcem, aby každý vedel, že kto som 😅

autor
13. mar 2022

@h2 Rada by som, ale to by si dlho zvykali okolie a aj ja, že sa volám inak... Ty si sa prečo nedala premenovať, keď tak veľmi nemáš rada svoje meno? Videla som ťa už vo viacerých diskusiach.

simona139469
13. mar 2022

Keby už tak radšej Bella. To sa mne osobne páči. Bela s jedným l nie😌

diamond007
13. mar 2022

Je to meno po niekom konkrétnom? Ak áno, neváhala by som aj nad Marielou. Je to zaujímavé, na každé meno si človek zvykne a keď môže byť Jessica, Ema či Mia 🤦 tak Mariela znie veľmi zaujímavo. Nenechajte sa ovplyvniť rodinou. Kamoška má Marínu a tiež je to netradičné.

autor
13. mar 2022

@diamond007 Aj to je veľmi pekne meno ❤️Aj tá spomínaná Marietta

h2
13. mar 2022

Presne z tých istých dôvodov, ktoré aj Ty píšeš. Ale ja by som nikdy nedala dieťaťu meno, s ktorým by mohlo mať akékoľvek problémy. Práve preto, že viem, aké to je. Aj preto sa tu snažím presviedčať zakladateľky takýchto diskusií, aby si skúsili predstaviť, že oni majú také meno. Lebo väčšinou vidím, že čím bežnejšie meno má mamička, tým väčšiu divočinu vymýšľa pre dieťa. To ty si tu s Belou a Marielou ešte v pohode.

diamond007
13. mar 2022

Nie, kamoška má - Marína ale v rodine máme aj Marieta a to je 50rocna žena už.

autor
13. mar 2022

@h2 Ja sa volám Mária a tak chcem niečo podobné. ♥️ Podľa mňa to nie sú mená kvôli ktorým by sa to dieťa muselo hanbiť chodiť medzi ľudí, tak preto som založila túto diskusiu, že či si to myslí len moja rodina...

h2
13. mar 2022

Veď som Ti písala, že sú ešte v pohode. Ak by som mala vybrať z tých dvoch, dala by som Marielu. (Bela mi evokuje "starú belu".)

0silvia0
13. mar 2022

My sme mena pre deti vyberali spolu s muzom. Siroku rodinu sme do toho netahali, lebo vieme ze kazdy ma iny vkus. Skus vybrat meno pre vasu dceru s partnerom.
Toto je tvoja prva tema o vybere mien? Lebo sa tu casto opakuju, mne to pripada uz ako uchylka alebo zamer. Evidentne si dlhorocna uzivatelka a mas prehlad, ked tak ovladas meno @h2...

srdeenko19
13. mar 2022

Mne sa pacia, obe 😊 také nezvyčajné, ale ved o to ti asi aj ide, nie? Aby si nemala miliontu Sofiu, Emu... Atď.

thereisabear
13. mar 2022

Bella je pekné, Mariela sa mi nepáči. Preto je lepšie hovoriť meno rodine až po pôrode, potom si musia len zvyknúť.

oblecenie99
13. mar 2022

Tu Belu skôr s dvomi "l", či? Môj ocko zo mňa chcel Anabelu, ale mama sa bála, že by ma deti volali AnabÉla 🙈 Marielu som si najprv prečítala ako Marietu, dve poznám. Nie sú to ináč zle mena, len také menej tradičné.. Akože keď sa tebe páčia, tak v pohode. Ja mam nezvyčajné meno a ozaj treba vysvetľovať ľuďom dookola, ako sa to píše, ako sa to vyslovuje. . Je to iné, ako keď povieš, že som Anna, a všetci ta už tak volajú, ako keď sa predstavím ja, a ľudia sú zaskočení a 5 minút sa rieši toto.. Na druhej strane tie reakcie nie sú zlé.. Skôr úsmevné.. A naladí to aspoň atmosféru, taky small talk o mojom mene zo sestričkou u lekára pred vyšetrením na uvolnenie 😂 ja by som sa premenovať nedala, zvykla som si, ale tomuto som chcela predísť pri syncekovi a on dostal tradičnejšie meno 🙂

sweetdreams1
13. mar 2022

Ja nie som moc zástanca netradičnych mien, ale tieto sa mi obidve veľmi páčia.

asia83
13. mar 2022
Strana
z2