Meno Donáta
Ahojte, poznáte nejaké dievčatko/ženu s menom Donáta? Dáva sa vôbec toto meno niekde alebo je len tak v kalendári? A ešte ma zaujíma, ako pôsobí toto meno na vás - dali by ste také svojej dcére alebo čistý úlet podľa vás?
ja by som nedala
A brat by mohol byť Donut. 👍
Nedala a ani som nepočula ☺️ mne to pripomína donut 🤷🏼♀️😃
A brat by mohol byť Donut. 👍
@koniarova aspoň by boli na zjedenie obaja.😁🫶🏻
Donatella Versace, to mi prvé napadlo pri tom mene
Také slovo som nikdy nepocula
like ''a Donation'' sounds to me.
dostala som chut na donuty, vdaka 😅😅
Donáta znie ako nejaka stredoveka svatá. Nie, meno sa mi zdá velmi mimo a nai mi neznie pekne ako slovo.
Nepoznám, počujem 1x a určite by som také dcére nedala.
Este som to nepocula.
poznam Danutu, Androniku, Jordanu zvlastne mena ale pre mna asi lepsie ako Jessicca, Brian, atd... Takze Donata si viem uplne presne predstavit a evokuje mi to taliansku renesanciu
sestra by mohla byt Renáta
Sestra raz paktovala s Talianom a tuším sa volal Donato.
Ja dúfam, že v našich končinách toto nikoho nenapadne dcérke urobiť 🙏
Donáta – meniny 8. august – význam mena
Význam a pôvod mena Donáta
Meno Donáta má latinský pôvod a je odvodené od slova „donatus“, čo znamená „darovaná“ alebo „dar Boží“. Toto meno symbolizuje vďačnosť, vznešenosť a požehnanie. Donáta je vnímaná ako žena, ktorá prináša radosť, obohacuje životy druhých a je často zdrojom podpory a inšpirácie. V kresťanskej tradícii má meno duchovný rozmer a spája sa s vďakou za Božie dary.
Jednu poznám, jej sestra sa volá Vidria.
Počula som veľa hrozných mien... Toto je ešte vyšší level. Za mňa absolútne nie
Jednu poznám, jej sestra sa volá Vidria.
@laurinka27 akej sú národnosti? Lebo Vidria znie pekne.
Otras meno . Rozum si potratila keď toto meno chces dať dieťaťu ? Sa ti na pubertu "poďakuje"
Pre mňa rehoľná sestra. 🤷
Des
Nikdy som to nepočula ani som si v nevšimla nikde v kalendári.
@laurinka27 akej sú národnosti? Lebo Vidria znie pekne.
Radšej Dorota alebo Donna.
@jamimo https://www.modrykonik.sk/forum/vyberame-meno-pre-dieta/ako-presvedcit-manzela-o-mene-vidria/
Poznam len muzsku verziu - Donato. Rozsirene v juznom Taliansku.
Radšej Dorota alebo Donna.
@talia16 aha takto... Zaujalo ma to. Potulkami svetom som sa stretla s rôznymi menami a mne prídu všetky normálne, nemôžem si pomôcť. Nikdy som sa nečudovala, ak sa niekto volá Honoráta, Bernadetta, Iris, Mercedes, Megane, Habiba, Ilke, Aškan, Valtraud, Zafa, Rosario🤷♀️ (a už aj za taký akceptujúci príspevok som bola zhejtovaná-v ľuďoch je neskutočná nenávisť a zlo) Ťahá mi na 50 a za komunistov sme mali v družine deti s menom Baškin, Teuta, Dalma, Efram- nikto vtedy netušil, že majú balkánske korene a pripadalo nám to úplne normálne, že sa tak volajú. Hotovo, žiadne skomoleniny a znevažovanie 🤔
Skôr také si pamätám hlúpy Jano, Denisa penisa, Zuza husiarka, hlúpa Dora 🤦 Nuž, kto chce, dôvod si nájde.

úlet.. určite nedala.