Meno Donáta
Ahojte, poznáte nejaké dievčatko/ženu s menom Donáta? Dáva sa vôbec toto meno niekde alebo je len tak v kalendári? A ešte ma zaujíma, ako pôsobí toto meno na vás - dali by ste také svojej dcére alebo čistý úlet podľa vás?
Počujem to prvýkrát a je to ako za trest.
Kamarátka mala ako 2.meno, volali sme ju tak. Veľmi fajn dievčina, takže mne toto meno evokuje pokoj, milotu, ako bola ona. 🙂
Nepáči sa mi, znie mi škaredo. Ako meno nejakej neziskovky.
Mne sa páči, nevšedné, vznešené.
Meno Donáta je ženského rodu a má latinský pôvod. Odvodené je z latinského slova "donatus", čo znamená "darovaný" alebo "Boží dar". Symbolizuje vďačnosť, vznešenosť a požehnanie
Ako Donut
nie, my mame upratovacku s priezviskom Donatova😁
No ešte som také meno nepočula a teda nepáči sa mi. Presne pripomína to donut🙂
OMG, cely zivot z nej bude donut,siska a podobne vtipne prezyvky. Ozaj si nic lepsie nenasla?
keby bola reholná sestrička, tak hej
Nie, nedala
@klotildabazarik Prečo máš potrebu hneď používať vulgarizmus a pasívnu agresiu? A je pritom úplne jedno či je téma real alebo fake. Ak by si si rozšírila obzory, zistila by si, že meno Donáta je bežné v Taliansku. Apropó, človek nemusí žiť v zahraničí, aby dal dieťaťu zahraničné meno. Na Slovensku majú deti väčšinou zahraničné mená 😉
Aj pred 100 rokmi...
Poznam len chlapa co sa vola donato, zensku verziu som nepocula/nevidela
Nejdem dávať také meno dieťaťu, len ma zaujalo, že je v slovenskom kalendári, tak či ste sa s ním stretli.🙂
@klotildabazarik Hentak sa rozprávaj so svojou materou, keď ťa tak naučila, nie so mnou.😉
@klotildabazarik Prečo máš potrebu hneď používať vulgarizmus a pasívnu agresiu? A je pritom úplne jedno či je téma real alebo fake. Ak by si si rozšírila obzory, zistila by si, že meno Donáta je bežné v Taliansku. Apropó, človek nemusí žiť v zahraničí, aby dal dieťaťu zahraničné meno. Na Slovensku majú deti väčšinou zahraničné mená 😉
Aj pred 100 rokmi...
@jamimo som napusala ci je zo zahranicia, moj obzor je dost siroky takze jej tema je uplne mimo
Tak sa nepytaj, aku si dala otazku taku si dostala odpoveď
@jamimo som napusala ci je zo zahranicia, moj obzor je dost siroky takze jej tema je uplne mimo
@klotildabazarik napísala si či je jeb... á. Reprezentovala si samú seba v tom najúprimnejšom a najlepšom svetle 👍 Pekný zvyšok dňa prajem.
Podľa mňa je to ženská verzia maďarského mena Donát. Veľmi by som chcela vedieť, či aj iné národy tak veľmi riešia ako sa kto volá a hodnotia, ktoré meno je vhodné a ktoré nie. Je to len meno a na akékoľvek sa dá zvyknúť. Kiežby ľudia nemali predsudky a pocit, že len ich názor je správny. Mimochodom, malé deti vôbec neriešia kto sa ako volá a nemajú v tomto predsudky. Tie im do hláv vtlkaju rodičia a okolie.
Podľa mňa je to ženská verzia maďarského mena Donát. Veľmi by som chcela vedieť, či aj iné národy tak veľmi riešia ako sa kto volá a hodnotia, ktoré meno je vhodné a ktoré nie. Je to len meno a na akékoľvek sa dá zvyknúť. Kiežby ľudia nemali predsudky a pocit, že len ich názor je správny. Mimochodom, malé deti vôbec neriešia kto sa ako volá a nemajú v tomto predsudky. Tie im do hláv vtlkaju rodičia a okolie.
@april171 ja ti poviem takto. Precestovala som kus sveta a v živote som sa nestretla s takým hejtom, posmeškami, vulgarizmami a odporom k menám ako na Slovensku. No a tu na MK úplne. Napísala som takýto slušný názor v podobnom znení a 1 žena-matka mi napísala, niečo v takom zmysle, že keď som taká zbehnutá, môžem dať dcére meno aj Kunikunda. Fakt vizitka a elita národa🤷♀️
mne sa páčia výnimočné mená a ked človek nezapadne v dave, i ked tu boli ženy,čo s tym mali problem,
akurat Donata sa mi nie až tak páči
ale zistila som , že veľa krat aj osobnosť dodava menu iný význam a človek sa na to meno uplne inak diva
napr. spomínaná Donatella Versace, samo o sebe meno nezvyčajne, ale k Donatelle mi sedí, ked ju vidím, nerozmýšľam, že aké dívné meno, ale ake ma imperium, modu a tak..
človek dava menu význam, tým aký je, aká je osobnosť, aké čaro vyžaruje, aké ma fluidum
dáva tomu menu punc !
@april171 ja ti poviem takto. Precestovala som kus sveta a v živote som sa nestretla s takým hejtom, posmeškami, vulgarizmami a odporom k menám ako na Slovensku. No a tu na MK úplne. Napísala som takýto slušný názor v podobnom znení a 1 žena-matka mi napísala, niečo v takom zmysle, že keď som taká zbehnutá, môžem dať dcére meno aj Kunikunda. Fakt vizitka a elita národa🤷♀️
@jamimo Perfektne si to vystihla. Potom je jasné, že sa deti vysmievajú druhým deťom, keď to vidia doma u matiek. Otras. Aj táto téma je toho obrazom.
@jamimo Perfektne si to vystihla. Potom je jasné, že sa deti vysmievajú druhým deťom, keď to vidia doma u matiek. Otras. Aj táto téma je toho obrazom.
@zuzanockamt tak je 👍 A potom sa ľudia čudujú, odkiaľ je toľko zla, nenávisti, šikany. Začína to už v útlom veku, kedy blízke okolie dieťaťa, odsudzuje, posudzuje, vydáva súdy, ukazuje prstom na to či ono. Potom to aj dieťa pokladá za normu a ide to s ním celý život. Veľmi smutné konštatovanie a fakt nešťastné zakomlexované úbohé životy 🤔
Ja som mala kolegyňu Donathovu.Takze Donata Donathova
by bola originalna
Nejdem dávať také meno dieťaťu, len ma zaujalo, že je v slovenskom kalendári, tak či ste sa s ním stretli.🙂
@anonym_autor môžeš dať Donata aj alebo Leticia

Je to talianske meno, tam sa pouziva. Ja by som ho sice nedala, ale nepripada mi nejake hrozne a ma pekny vyznam.