icon

Meno Donáta

22. jún 2025

Ahojte, poznáte nejaké dievčatko/ženu s menom Donáta? Dáva sa vôbec toto meno niekde alebo je len tak v kalendári? A ešte ma zaujíma, ako pôsobí toto meno na vás - dali by ste také svojej dcére alebo čistý úlet podľa vás?

marianarem
22. jún 2025

Je to talianske meno, tam sa pouziva. Ja by som ho sice nedala, ale nepripada mi nejake hrozne a ma pekny vyznam.

barbora1992
22. jún 2025

Počujem to prvýkrát a je to ako za trest.

lilke
22. jún 2025

Kamarátka mala ako 2.meno, volali sme ju tak. Veľmi fajn dievčina, takže mne toto meno evokuje pokoj, milotu, ako bola ona. 🙂

tianna
Autor odpoveď zmazal
mdse
23. jún 2025

Nepáči sa mi, znie mi škaredo. Ako meno nejakej neziskovky.

zuzanockamt
23. jún 2025

Mne sa páči, nevšedné, vznešené.

zuzanockamt
23. jún 2025

Meno Donáta je ženského rodu a má latinský pôvod. Odvodené je z latinského slova "donatus", čo znamená "darovaný" alebo "Boží dar". Symbolizuje vďačnosť, vznešenosť a požehnanie

ivik4
23. jún 2025

Ako Donut

lizatko1009
23. jún 2025

nie, my mame upratovacku s priezviskom Donatova😁

radula17
23. jún 2025

No ešte som také meno nepočula a teda nepáči sa mi. Presne pripomína to donut🙂

iwesska
23. jún 2025

OMG, cely zivot z nej bude donut,siska a podobne vtipne prezyvky. Ozaj si nic lepsie nenasla?

karolinakr
24. jún 2025

keby bola reholná sestrička, tak hej

karolinakr
24. jún 2025

pre ňu by sa to hodilo

klotildabazarik
Odpoveď bola odstránená
bielasovicka
24. jún 2025

Nie, nedala

jamimo
24. jún 2025
@klotildabazarik
Odpoveď bola zmazaná

@klotildabazarik Prečo máš potrebu hneď používať vulgarizmus a pasívnu agresiu? A je pritom úplne jedno či je téma real alebo fake. Ak by si si rozšírila obzory, zistila by si, že meno Donáta je bežné v Taliansku. Apropó, človek nemusí žiť v zahraničí, aby dal dieťaťu zahraničné meno. Na Slovensku majú deti väčšinou zahraničné mená 😉
Aj pred 100 rokmi...

prasiatko30
24. jún 2025

Poznam len chlapa co sa vola donato, zensku verziu som nepocula/nevidela

autor
24. jún 2025

Nejdem dávať také meno dieťaťu, len ma zaujalo, že je v slovenskom kalendári, tak či ste sa s ním stretli.🙂

autor
24. jún 2025
@klotildabazarik
Odpoveď bola zmazaná

@klotildabazarik Hentak sa rozprávaj so svojou materou, keď ťa tak naučila, nie so mnou.😉

klotildabazarik
24. jún 2025
@jamimo

@klotildabazarik Prečo máš potrebu hneď používať vulgarizmus a pasívnu agresiu? A je pritom úplne jedno či je téma real alebo fake. Ak by si si rozšírila obzory, zistila by si, že meno Donáta je bežné v Taliansku. Apropó, človek nemusí žiť v zahraničí, aby dal dieťaťu zahraničné meno. Na Slovensku majú deti väčšinou zahraničné mená 😉
Aj pred 100 rokmi...

@jamimo som napusala ci je zo zahranicia, moj obzor je dost siroky takze jej tema je uplne mimo

klotildabazarik
24. jún 2025

Tak sa nepytaj, aku si dala otazku taku si dostala odpoveď

jamimo
24. jún 2025
@klotildabazarik

@jamimo som napusala ci je zo zahranicia, moj obzor je dost siroky takze jej tema je uplne mimo

@klotildabazarik napísala si či je jeb... á. Reprezentovala si samú seba v tom najúprimnejšom a najlepšom svetle 👍 Pekný zvyšok dňa prajem.

april171
24. jún 2025

Podľa mňa je to ženská verzia maďarského mena Donát. Veľmi by som chcela vedieť, či aj iné národy tak veľmi riešia ako sa kto volá a hodnotia, ktoré meno je vhodné a ktoré nie. Je to len meno a na akékoľvek sa dá zvyknúť. Kiežby ľudia nemali predsudky a pocit, že len ich názor je správny. Mimochodom, malé deti vôbec neriešia kto sa ako volá a nemajú v tomto predsudky. Tie im do hláv vtlkaju rodičia a okolie.

jamimo
24. jún 2025
@april171

Podľa mňa je to ženská verzia maďarského mena Donát. Veľmi by som chcela vedieť, či aj iné národy tak veľmi riešia ako sa kto volá a hodnotia, ktoré meno je vhodné a ktoré nie. Je to len meno a na akékoľvek sa dá zvyknúť. Kiežby ľudia nemali predsudky a pocit, že len ich názor je správny. Mimochodom, malé deti vôbec neriešia kto sa ako volá a nemajú v tomto predsudky. Tie im do hláv vtlkaju rodičia a okolie.

@april171 ja ti poviem takto. Precestovala som kus sveta a v živote som sa nestretla s takým hejtom, posmeškami, vulgarizmami a odporom k menám ako na Slovensku. No a tu na MK úplne. Napísala som takýto slušný názor v podobnom znení a 1 žena-matka mi napísala, niečo v takom zmysle, že keď som taká zbehnutá, môžem dať dcére meno aj Kunikunda. Fakt vizitka a elita národa🤷‍♀️

karolinakr
24. jún 2025

mne sa páčia výnimočné mená a ked človek nezapadne v dave, i ked tu boli ženy,čo s tym mali problem,
akurat Donata sa mi nie až tak páči
ale zistila som , že veľa krat aj osobnosť dodava menu iný význam a človek sa na to meno uplne inak diva
napr. spomínaná Donatella Versace, samo o sebe meno nezvyčajne, ale k Donatelle mi sedí, ked ju vidím, nerozmýšľam, že aké dívné meno, ale ake ma imperium, modu a tak..
človek dava menu význam, tým aký je, aká je osobnosť, aké čaro vyžaruje, aké ma fluidum

karolinakr
24. jún 2025

dáva tomu menu punc !

zuzanockamt
24. jún 2025
@jamimo

@april171 ja ti poviem takto. Precestovala som kus sveta a v živote som sa nestretla s takým hejtom, posmeškami, vulgarizmami a odporom k menám ako na Slovensku. No a tu na MK úplne. Napísala som takýto slušný názor v podobnom znení a 1 žena-matka mi napísala, niečo v takom zmysle, že keď som taká zbehnutá, môžem dať dcére meno aj Kunikunda. Fakt vizitka a elita národa🤷‍♀️

@jamimo Perfektne si to vystihla. Potom je jasné, že sa deti vysmievajú druhým deťom, keď to vidia doma u matiek. Otras. Aj táto téma je toho obrazom.

jamimo
24. jún 2025
@zuzanockamt

@jamimo Perfektne si to vystihla. Potom je jasné, že sa deti vysmievajú druhým deťom, keď to vidia doma u matiek. Otras. Aj táto téma je toho obrazom.

@zuzanockamt tak je 👍 A potom sa ľudia čudujú, odkiaľ je toľko zla, nenávisti, šikany. Začína to už v útlom veku, kedy blízke okolie dieťaťa, odsudzuje, posudzuje, vydáva súdy, ukazuje prstom na to či ono. Potom to aj dieťa pokladá za normu a ide to s ním celý život. Veľmi smutné konštatovanie a fakt nešťastné zakomlexované úbohé životy 🤔

katkaa01
23. júl 2025

Ja som mala kolegyňu Donathovu.Takze Donata Donathova
by bola originalna

anonym_f6f3ec
30. júl 2025
@anonym_autor

Nejdem dávať také meno dieťaťu, len ma zaujalo, že je v slovenskom kalendári, tak či ste sa s ním stretli.🙂

@anonym_autor môžeš dať Donata aj alebo Leticia