icon

Meno Electra

10. sep 2023

Vybrali by ste meno Electra?

sasa1310
10. sep 2023

je to vec vkusu. Každému sa niečo iné páči, ak sa vám to páči tak dajte. Mne sa napr. skôr páči ako Mia alebo Lili

iwesska
10. sep 2023

@zuzanockamt To su roky skusenosti so skolskym prostredim. Prezyvky detom nevymyslaju matky,ale deti samotne podla toho,co im to meno pripomina a s cim sa rymuje. Neviem ako u vas,ale v nasej rodine mame dolezitejsie veci na riesenie ako pri veceri rozoberat prezyvky spoluziakom🙈 Ale vsak ked neveri,nech ho da,potom,ked zacne chodit do skoly,moze napisat,ako je s menom spokojna🤷‍♀️

adrianka2606
10. sep 2023

Ty sama by si sa chcela volat Electra?
Keby mi rodicia dali toto meno, v den 18. narodenin stojim na matrike a zmenim si ho 🙄

lucylaw
10. sep 2023

Akože nech sa na mňa nikto nehnevá,ale podľa mňa ľudia už naozaj nevedia čo so sebou pokiaľ ide o mená,lebo inak si fakt neviem predstaviť,ako by mohlo napadnúť niekomu na Slovensku dať dieťaťu meno Electra 🤦🏻‍♀️ To už prisahám Bohu radšej Rosalinda ako Electra,akože niečo také,ako že niekto vymyslí ako zdrobneninu mena Electra - Električka ti nenapadlo? 🙈 Treba myslieť prioritne na to dieťa a ako sa bude asi cítiť s takým menom 🤦🏻‍♀️

maminkadeticiek
10. sep 2023

Boze to je hrozne nevkusne meno.Vlastne to ani nie je meno.Urcite je to vsak stigma na cely zivot.Dufam ze sa to ziadnemu dietatu nestane len preto,ze rodicia sa nevedia vpratat do koze.

evka258
10. sep 2023

No, mna tiez ako prve napadlo Meciar a jeho vila, a potom prostitutka.

prasiatko30
10. sep 2023

Tak elettra rosellini wiederman napr sa mi velmi hodi , electra novakova uz zase az tak moc nie

autor
10. sep 2023

@lucylaw Zdrobneliny nie su potrebne.

autor
10. sep 2023

@adrianka2606 To nevies, pokial sa ti to neatsne.

autor
10. sep 2023

Pozna tu vobec niekto suhvezdie Plejady a knihu Sedem sestier?

lucylaw
10. sep 2023

Tu vôbec nejde o to,čo podľa teba je a nie je potrebné,ale o to,čo sú ľudia reálne schopní vymyslieť a tvoje dieťa vďaka tomu bude trpieť..Ale ty máš očividne argument na všetko,takže kľudne to meno daj a potom uvidíš,ako sa ti tvoje dieťa raz za to poďakuje 🤦🏻‍♀️

lucylaw
10. sep 2023

Ja poznám Sherlocka Holmesa a svojmu synovi by som meno Sherlock nedala 🤦🏻‍♀️

autor
10. sep 2023

@lucylaw Nikde v celej teme nepisem, ze ide o moje dieta a ze ja chcem niekomu toto meno dat. Netreba zosobnovat.

jaskolka
10. sep 2023

Ja napríklad vôbec netuším o akej Mečiarovej vile sa tu píše, čiže mne by to v súvislosti s tým menom určite nenapadlo. Ani súhvezdia by mi neprišli na um Ale spojila by som si to ihneď s gréckou mytológiou, keďže tú milujem.
Meno ako také je pekné, ale na Slovensku by bolo veľmi netradičné a hlavne ide o to, ci by pasovalo k priezvisku. Lebo povedzme Electra Hudson, či Pawlens by bolo v pohode. No Electra Pavlikova či Polakova skutočne pôsobí.. No zvláštne

autor
10. sep 2023

@lucylaw Tento tvoj smile je velmi neslusny.

gagik
10. sep 2023

Alebo daj teda Cervena čiapočka, ked si tak na knihy…

dota6
10. sep 2023

Nie, ja nie. Bez ohľadu na to či sa jedná o mytológiu a pod. Stále sa snažím vcítiť a prestaviť si, ako by sa mi s takým menom žilo. Ja by som v 18tke stepovala pred matrikou a usilovala o zmenu :D ale to som ja. Ty najlepšie vieš ☺️ ak má toto meno pre teba význam a si s ním stotožnená, tak to meno kľudne daj.

autor
10. sep 2023

@jaskolka Ale Electra Pavlik je pekne 🙂

basurka
10. sep 2023

Nechápem načo sa pýtaš na názor,keď si aj tak zrejme urobíš po svojom 🙈 Myslím že pri výbere mien by mali rodičia skôr hľadieť a dbať na to čím si to dieťa bude v živote prechádzať a nie čo sa mi páči a že je to exotické a ja neviem čo...deti vedia byť naozaj zlé...Ellene/Elenka/Ela,alebo kľudne Eve je určite normálnejšie ako Electra..kedy by mala vlastne meniny?A ďalšia vec čo priezvisko?Pracovala som pre call centrum a poviem ti že mien typu Fernando Lakatoš bolo naozaj veľa 😅🙈

zuzanockamt
10. sep 2023

Autorka
Dámy tu poznajú len Mečiara a prostitútky 🤭
Jedno meno z tých sestier má pritom aj dieťa známej slovenskej herečky.

autor
10. sep 2023

@gagik Pokojne daj take meno ty.

autor
10. sep 2023

@zuzanockamt Ano, pozeram ze ake zoskupenie sa tu stretlo - prostitutky a babky demokratky

lalilla
10. sep 2023

“Nevyhoda” zivota na Svk alebo v malych mestach.
V zahranici a vo velkych mestach kde su pomiesane rozne narodnosti to ako sa kto vola nikto neriesi.
Mne osobne sa electra nepaci, tak ako sa mi nepaci naor jergus a poznam dvoch.
Nvm pride mi skoda nedat svojmu dietatu meno ake chcem, len kvoli tomu ze mam svk priezvisko a na svk je to odveci. Najma v dnesnej dobe kedy su tu uz jessici, elie, melody atd…
Ked sa deti nebudu smiat z mena najdu si nieco ine. Doteraz si pamatam ako spoluziacku marcelu volali parcela a misa pisa co pisa na pipisa 😀 takze no vyber si.

sasa1310
10. sep 2023

@basurka meniny by mala 28. mája

tanyag
10. sep 2023

A myslíš, že deti v škôlke, na ihriskách, školách, krúžkoch poznajú súhvezdie Plejady a knihu Sedem sestier? Im to bude ukradnuté, alebo naučíš svoje dieťa význam toho mena a všetko okolo toho a myslíš, že to dieťa bude baviť každému vysvetľovať prečo má také meno atď.?
Vieš, ja keď som bola dieťa, nikto mená neriešil, aspoň si to nepamätám. Dnes aj moja 5 ročná dcéra sa ma občas opýta, prečo sa volá tak ako volá a pritom má normálne meno. Alebo sa opýta na ihrisku prečo sa to dievčatko volá Zojka, prečo ten chlapček je Timon atď. Ja osobne si neviem predstaviť vysvetľovať svojmu dieťaťu význam mena Electra a otázky prečo prečo prečo určite prídu.
Ale je to tvoja vec, daj meno aké chceš.

autor
10. sep 2023

Tak aby sme to ukoncili, kedze tato tema vas velmi pohorsila.
1/ nikomu nevyberam meno
2/ citam sedem sestier a toto meno ma zaujalo
3/ nezaskodilo by vam trochu rozhladenosti a tolerancie
4/ myslite na to, ze i o vasom mene mozu ludia rozpravat ako o prostitutke

ma
10. sep 2023

@avonladyba alebo Električka 😂

sasa1310
10. sep 2023

presne tak ma napadla tá rozhľadenosť. V dnešnej dobe, keď vo svete sa dieťa volá Apple alebo Brooklyn sa tu idú ženy pohoršovať na mene, ktoré je normálne v kalendári. Asi málo ešte toho videli.

dota6
10. sep 2023

A tolerancia k názorom, ktoré sa nezhodujú s tvojím?
Ja napr. čítam knihy a veľa. Teraz som dočítala Zulejka otvára oči od Guzeľ Jachinovej. Tiež zaujímavé mená, aj autorky aj knižnej postavy. Myslím, že mnoho ľudí túto ani tú tvoju knihu nečítalo a tie mená sa im môžu javiť zvláštne, nové a nepoznané.
Pýtala si sa, vybrali by ste meno? To hneď evokuje, výber mena pre potomka, zvieratko a pod. Zrejme preto také odpovede. 😇

natall113
10. sep 2023

Aby dospelé ženy takto zhadzovali jedno meno 🙈 ja s ním nemám problém ale dieťaťu by som ho nedala. Páčia sa mi aj netradičné mená ale toto nieje zrovna moja šálka kávy