Meno Esma
Pekny večer.Začinam rozmýšľať nad menami. Velmi sa mi páči meno Esma.Pride mi také originálne.Onedlho odchádzame žiť do Nemecka tak neviem či také meno je vhodné.Poznate niekoho s takým menom?Priezvisko nemám uplne bežne
Je to, myslím, skratka z Esmeralda. Hneď mi prišiel na um Pratchett a jeho Esme(Esmeralda, Bábi) Zlopočasná, čarodejnica, členka Lancreského spoločenstva čarodejníc. Zaujímavá osoba. Vládla celému klanu synov, neviest a vnúčat. Rozhodne sa mi páčila viac ako rovnomenná pekná naivka z Chrámu Matky Božej, alebo slepá kráska z telenovely.
@haley7897 no tak nechcem nikoho uraziť ale nechápem ako môže dať niekto meno Eliška..veď to je jak líška a aj sa stoho mena môžu smiať..Keď už tak ta Elisa znie oveľa krajšie.. Veď Eliška nebude navždy dievčatko takže taketo nasilu zdrobnene meno by som nedala.. A Mia sice nieje škaredé meno ale teraz ho už dáva každá tretia..v každom prípade ďakujem za reakciu 🙂
@aniele utf Esmeralda neznie najlepšie
Tu je v debatách o mene Mia považovaná za vrchol exotiky 😆 preto rovno píšem nedaj sa odradiť komentármi. Mne sa Esme páči a v zahraničí fakt nikto nebude rozoberať aké je to netradičné meno a ci sa hodí k typický slovenskému priezvisku. Pokojne chod za ❤️
No, ale Eliška je česká verzia mena Alžbeta, Elisabeth, Erzsébet, Jelizaveta, Izabela... v takom 13. - 15. st. to bolo vyslovene top kráľovské meno 😉.
A Esmeralda - to je podľa smaragdu, krásneho kameňa.
Nezelana nevesta ❤️?
Byvam v nemecku a Esma s obmenami (Azma, Esme atd.) je na kazdom rohu. Takze tu v pohode😀 na slovenskom fore sa to asi s pochopenim a s odporucaniami nestretne...
A bdw. Esma/Esme je turecke meno.
Mne sa páči ta Čumulanga 🙂
Prečo niekto má potrebu riešiť meno dieťaťa na fóre? 🤔 Lebo je to neistý a nezrelý jedinec. A ešte riešiť to, aké časté je meno, ako bude vnímané v zahraničí... Hm. My sme mená deťom vybrali doma. Dvaja. A áno, návrhy som dala ja a s manželom sme potom vybrali. Obe mená našich detí sú vysloviteľné/akcepotovetľné aj v zahraničí. Hoci to nebola prvotná motivácia. Takže, daj jej meno aj Notburga. V Nemecku to bude ok, u nás "exotika", hoci to bolo meno svätice. Alebo Tekla, Thusnelda. Ak chceš byť iná. A Esma - táto podoba znie ako názov stroja. Esme, Esmeralda - znejú inak. A nie, ja by som ani jeden variant nevolila. No ty budeš matka, či nie? Tak sa už teraz správaj ako matka!
Pamätám si z mladosti knihu z prostredia medzivojnovej Bukurešti ( bola považovaná za Paríž východu). Boli tam tri dcéry z nóbl rodiny (zašlá sláva), Rubina, Smaragda a Zafira (nepamätám si presnú formu). Každá nosila len šperky svojho mena.
Sme v AT a každá druhe turecké dievca je esma
Prvé čo mi napadne pri mene Esma je Esma Cirokova, známa podvodnicka :/ dáte si na fb a vyhodí Vam 500prispevkov o nej 🙈
.....ale inak, Renesme bola dcéra Edwarda a Belly 🙃
@haley7897 A ešte jedna vec, my sme mená našich detí v rodine povedali vopred. Bez diskusie. Od svokry som paradoxne počula prvé úvahy k menu syna, keď mal 5 rokov. Vtedy navrhla, že sa mal volať inak ... či to nechcem zmeniť. Vzala som to ako prejav jej demencie. Lebo vtedy už začínal jej úpadok.
Jaaaj , mi hovor dačo a tureckych seriáloch 😄😄😄
Ja som maniak, a Sultána dom včera pozerala ten bol dobrý .
Esme Hogget bola tá baculata gazdinka z filmu Prasiatko Babe 😂😂 to mi napadlo ako prvé.

Pýtaš sa na stránke kde ti na otázku "aké originálne meno by ste dali dcére" polovica napíše Mia a druhá Eliška. V zahraničí je každému jedno aké meno dáš, nikoho nepohorší ani Čumulanga. Akurát by som zvazila ci meno nemá hanlivy význam v tom ktorom jazyku. Inak daj čo sa ti páči...