Meno Filoména
Paci sa vam? Viete si predstavit take dat svojej dcere?
U nás sme dali zajacovi také meno 🤣🤣
Je to pekne meno a tie komentáre o tom ako budú dieťaťu robiť zle a tak, vždy stretneš v živote nejakého blbca a je jedno ako by sa človek volal 🙂 nevidím žiadny rozdiel od Zoja, Ellie , lilly, mia atd
Áno a ak sa ti páči, daj jej ho a kašli na názory druhých 🙂 je to pekné meno, ako každé iné
@nikelca Ano jasne,bezne svoje nazory na mena riesim s detmi,ach tieto fantazie🙄 Nikdy nekomentujem pred detmi, kto sa ako vola a aj tak mi dcera povie "Mami,oni jej hovoria Kača (katarina), ako keby kačka bola"...Si myslis,ze deti v skole nemaju uz vlastne nazory? Ze cely zivot opakuju len to,co im rodicia povedia? Otazka znela,ci sa nam toto meno paci,tak som napisala svoj nazor,ze pre macku ano,pre dieta nie. Ze sa tebe paci,moj nazor nijako nezmeni. Preto existuje tolko mien,aby si kazdy mohol vybrat podla vkusu a nie sa hned urazal,ze preco meno,ktore vybral nepaci vsetkym. No nikdy sa ziadne nebude pacit vsetkym.
Nie, pre mna je plno inych krajsich dievcenskych mien ktore sme planovali pre dievca...ale kazdy ma iny vkus...treba rozmyslat ako by ste ju volali skratene
Mne sa paci, ale nedala, lebo by sa jej deti smiali v skole/ skolke. V dospelosti by jej to meno zrejme chvalili, ze ake pekne, netradicne.
@marisoul17 pekne povedané 🙂 ja sama keď aj počujem nejaké meno, ktoré sa mi s niečím spája (ako napr. básnička vyššie), pomyslím si na niečo max. v duchu, ale nedehonestovala by som nahlas,verejne.. myslím si, že každé meno v každom z nás po prvom počutí vyvolá nejaký pocit, či už dobrý alebo zlý. Možno meno, ktoré ja považujem za najkrajšie, je pre niekoho zlé, lebo sa mu spája s niečím negatívnym. Ale vždy je to len to naše subjektívne vnímanie a príde mi preto maximálne nevhodné, aby niekto riešil, aké meno je vhodné pre JEHO dieťa. A že sa budú deti vysmievať? áno, deti sú deti ale myslím že do vysokej miery sú úsudky detí ovplyvnené dospelými- na to sú tu rodičia, ale aj pani učiteľky a pod. aby vhodnou formou obrátili ,,niečo škaredé,, na ,,niečo pekné,,. U detí je to o to jednoduchšie, že vieme všetko premeniť na rozprávky a dobro- nemusíme ako príklad udávať zlú ježibabu Filoménu ale krásnu princeznú Filoménu. No a u dospelých už záleží aj na sebavedomí, kto ako bude svoje meno niesť. Niekto trpí keď musí vysloviť svoje meno trebárs Katarína, niekto pyšne nesie meno Xénia. Sama som si všimla aj v poslednej dobe, aké je pekné keď má niekto neobvyklejšie a menej časté meno a ostatní ho úplne prirodzene tak oslovujú ani im na tom nepríde nič zvláštne, pretože jeho samotný nositeľ si z mena urobil prednosť a výnimočnosť. A hlavne v dnešnej dobe už snád žiadne meno ani nemôže byť divné, ľudia točia kreativitu ako to len ide 🙂
Stále lepšie ako Esmeralda 🤣. Veď naše babky toto meno bežné nosili. Je to na každom ako si pomenuje svoje dieťa...za mňa osobne áno.
@megan777 Rebeka je moderne meno? A ako k tomu podla teba asi tak prislo. Ja si pamatam, ked moja sestra dala dcere meno rebeka, moji rodicia len krutili ocami, lebo ano, aj meno Rebeka sa povazovalo za nepekne, ze 'deti sa jej budu vysmievat' a podobne somariny..no a par rokov neskor, co sa stalo, Rebeky zrazu kade tade 😀 cize, ked sa ludia zbavia tychto debilnych predsudkov, mozno aj z Filomeny sa stane moderne meno. Preco by ju nemohli skratene volat napriklad Fili, co je na tom horsie nez Lili?
@najinka presne. Iba predsudky.
A ked sa ich ludia zbavia, bude fajn na zemi.
Mám pocit, že presne táto otázka už tu bola, ale tak odpoviem znova. Moja babka sa volá Filoména - má už vyše 80 rokov, vtedy také mená boli bežné, ale jej samej sa nepáči. Keďže je to meno dlhé, volali na ňu Fila - a to bolo aj v tej dobe meno aj pre psa/mačku/kravku...takže nič moc ani vtedy meno 😅. Bola z 11 detí a vtedy sa naozaj s menami nepárali, dieťa dostalo často meno, podľa dňa v kalendári v akom sa narodilo, podľa predkov, príp. ak rodičia nevedeli tak pán farár pomenoval dieťa. Ja osobne by som ho nedala, vážne mi príde ako z minulosti a hodí sa mi skorej pre nejakú rozprávkovú postavu, príp. z nejakého príbehu, meno pre bábiku a pod. Ale tak je to na rodičoch.
aj ja by som dala. kašli na inych, ked jej ty budes hovorit pekne, bude vnimat teba. je to krajsie meno ako tie mena co sa stale opakuju.
@najinka každého vec pohladu,mne sa Filomena nepaci aj keby bolo teraz najmodernejsie ,ja som priklad, typ ktory sa neopici, takze nie ked kazdy ma tetovania dam si ho aj ja, nie nikdy ,lebo sa mi to nepaci,Rebeka znie trosku drsnejsie ,ale sa mi paci a Filomena nikdy hovorim ,ale mne sa nemusi,autorke sa musi pacit
Nie
nie
No dala by som,keby sa mi pacilo😄ale kedze sa mi nepaci,tak by som nedala.Takze ak sa ti paci.....😄
svokra ma macku a ta sa vola Filomena, takze nie...
Každé meno je krásne ak je vyslovené z láskou a nehou a naopak s odporom a hnevom bude každé znieť nepekne,,
@bilberryday :D to je uz aka blbosť.. aj meno Anna dehonestovala pesnicka... akoze ked ma niekto vola Anča tak ma ide slak trafit...
ked sa jej to páči nech je dá tatké Meno ved predsa o tom nerozhoduju mamicky v ankete na modrom koni :D
Určite nie
Netradičné meno, ale mňa zaujalo a volám tak svoju izbovú rastlinu 😁 ale každý nech sa rozhodne za seba, nechápem dnešný trend, keď si ľudia musia od iných a ešte aj cudzích pýtať "súhlas" k hocičomu... 🤔
Každý nech dá meno, aké chce. Nemyslím si, že sa jej za meno niekto bude smiať. Ja som učila deti s takými, pre mňa "čudnými" menami, čo som prvýkrát počula a nevšimla som si, že sa im niekto smeje. Meno si človek aj tak spája s nejakou konkrétnou osobou, preto sa nám aj v veľa mien páči, ktoré by sa nám možno inak nepáčili. Lebo poznáme povedzme Moniku, ktorá je super osoba, tak logicky sympatie sa prenášajú od jej osobnosti aj na jej meno. To je normálna psychológia. Takže Filomenka môže urobiť svojmu menu dobrú reklamu a zapáči sa aj iným ľuďom, tak isto, ako ho môže svojim spravanim/konaním mnohým znechutiť. Predsudky voči menu by som neriešila, skôr by som sa ako matka snažila moju dcéru vychovať tak, aby svojmu menu robila výbornú reklamu svojim správaním. A aspoň bude neprehliadnutelna a každý si ju ľahko zapamätá. Ci sa mne toto meno páči nebudem komentovať, lebo to je jedno. Mne sa môže páčiť iné meno, ktoré zase pre ďalších 1000 ľudí bude hrozne. Preto je len v SK rozšírenom kalendári mien vyse 1000 a ak to nestačí, ešte sú aj zahraničné možnosti. Nevidím problém, ak vyberiete meno Filomenka.
Nie 😐
Sestra mojho otca-cize moja teta sa tak volala.ked sme boli deti,volali sme ju teta Fila.mne osobne sa toto meno nepaci,ale keby sa mi pacilo,bolo by mi jedno,co si myslia ostatní a dala by som
Áno, dala by som hociaké meno, ktoré sa mne a manželovi páči. A neriešila by som cudzie ženy na fóre aký majú oni vkus 😉🤔
Ved to bude tvoje dievcatko. Niekto by nedal nikdy meno Terézia, alebo Anna. Kľudne daj.
Autorka 🤔 ja by som pozmenila otázku.... Ty si vieš predstaviť, že by si sa tak volala?

@jamidea suseda mala psa Zuzanku a ešte jednu som poznala, samozrejme myslím fenku 😁 napríklad, uvádzam pre tie čo si myslia že len mená ako Filomena sa dávajú zvieratám. Aj podľa mňa fajn meno. Ja napríklad zas nechápem meno Zina, pride mi ako náhodný generátor písmen.. 🤣🤭