Meno Filoména
Paci sa vam? Viete si predstavit take dat svojej dcere?
Každé meno je pekné. Len každému sa páči iné. Mne sa nepáči Mia, Zea a pod. Niektoré mená sa objavia v rozprávkach, filmoch, ale zato môžu byť pekné. Meno Filoména určite preslávila sv. Filoména a ak je niekto náb. založený, tak s tým menom nemusí mať problém. Ja by som také dievčatko volala Filoménka.
Určite nie. Neurob toto svojej dcére.
Mne sa velmi paci. Nerozumiem co tu pisy, ze skomplikovat zivot. Ja mam dospelu Rebeku a tiez poznam kopec ludi, ci povedalo,ze otras v zivote by to nedali. Takze ak sa tebe pozdava, daj. Ale ak potrebujes pozehnanie MK, tak asi nie, lebo nie si presvedcena. Ale meno je super. A vobec, ze macka, ci nvm ktoje filomena.no a co, ja som mala psa džesinu[pisem fineticky] a kamoska mala dceru tak. Susedia maju saru psa, my dceru......
Mladej generácii už možno hneď nenapadne básnička o Filoméne chudere, mne ešte áno (46r.) ale inak meno je to pekné. Vysmievať sa dá z akéhokoľvek mena, Zuza-koza, ALica-palica, tam vôbec nejde o meno, ale o vzťah agresora a obete. Takže ak sa vám to meno páči, dajte. Bude jediná široko-ďaleko (čo má zas výhody aj nevýhody, asi podľa povahy dieťaťa). Určite si nemyslím, že by sa menom Filoména dalo ublížiť alebo pokaziť život 🙂
Mne sa veľmi páči. Krajšie ako teraz tie náramne moderné mená.
Nie
@iwesska veď ok všetko sú to asociácie. Ale rodič povie že je to meno ako pre mačku a dieťa to v škole zopakuje spolužiačke. Prečo posúvať asociáciu ďalej ako negatívum?
@foxyfox hej sestra sa celé detstvo sťažovala že ich má mesiac po sebe za to sme to rozoberali :D
A filozofia bol môj nápad lebo som bola v maturitnom ročníku, a keď sme si napísali poznámku že Filozofia znamená láska k múdrosti tak sa mi to veľmi páčilo 🙂
@foxyfox v takom prípade sa jej dá ublížiť, aj keď bude Ema. Nebudú sa jej vysmievať kvôli menu, ale pre školskú tašku, vek rodiča, brčkavé vlasy, čokoľvek. S menom to nesúvisí. Je to o vzťahu agresora a obete. Ak chce agresor ublížiť vybranej obeti, ublíži jej, či sa bude volať Filoména alebo Nela, alebo ja neviem čo je teraz in.
Mame v rodine jednu tetu Filomenu. Volajú ju Fila. No mne sa to moc nepáči.
filomena chudera,
sadla vedla sofera,
filomena jajkaá,
že mu smrdí fajkaaaaa....🙂
takze nie...🙂
V zivote som stretla dve osoby s tymto menom, z toho tá druhá sa dala úradne premenovať.
@janinkalc Mne sa vždy páčilo, ale okolie sa za hlavu chytalo a keď sim ju čakala, ešte sme neboli rozhodnutí a dvojročný syn vtedy si vzal do hlavy, že ideme mať Púpavu , tak bola predsa len Kvetinka
Filomena je krasne meno. Mam rada neokukane mena, bude z neho to, co z neho budete chciet mat. Mimochodom, ja osobne ziadnu basnicku o Filomene nepoznam. A po dalsie, preco je tu vlastne tato otazka, co na tom zalezi, ci sa cudzim ludom paci meno, ktore chcete dat vasej dcere?
@motherofflower krásne slovanské meno má Kvetoslava 🌹 , mne sa este veľmi páči meno Svetlana. . ..ja som chcela velmi Zoru. Zorničku moju. No ale mám troch chalanov ❤️😁 a najmenší má.druhe.meno Sviatoslav. Väčšina ľudí udi o Tom ani netuší. A ako som si ho nevedela predstaviť, tak ho aj normálne voláme doma. Buď prvým menom alebo mu hovoríme normalne , no čo sviatoslav, ideme papať? 😁 Fakt mi to meno nešlo vôbec do úst a teraz mi to príde úplne bežné....tak ako autorke Filomena 🙃🙃
Ťažko s takými menami, ktoré sa dajú skrátiť.... mohli by jej hovoriť i Filcka.... a to je dosť blbé
Nie
@daniela2202 no ako aj daniele by vselijako mohli hovorit, ked uz sme pri tom..na kazde meno sa nieco najde, keby mali ludia podla toho vyberat, tak neviem fakt..
@saxalendra u Nás je filka - kupé vo vlaku 🙂
Nedala by som ho dcére..ale každý má iný vkus. a čo sa týka vysmievania, deti sa v dnešnej dobe už vedia vysmiať z hocijakeho mena.. Minule moja neterka 5,5 ročná prišla ku skupinke dievčat zo sídliska cca vo veku 6-8 rokov či sa môže s nimi zahrať. Opýtali sa ako sa volá, keď povedala že Alenka vysmiali ju že nemá pekne meno a odišli. 😔 Samé Emmky, Nelky, Elky..
Mne sa páči meno Dorota, čo znamená Boží dar alebo Gréta, čo znamená margaréta-kytica kvetov. 🙂 Meno Filoména, pôvodne Philoméné znamená milovaná.
Nepáči sa mi to meno. Staromódne. Mysli na malú, či sa jej to meno bude páčiť.
No to nikdy hrozne meno
Mali sme v skolke pani ucitelku Filku (Filomenu). Nikto jej inak nepovedal a vsetci sme ju mali radi a obdivovali sme jej dlhy cop 😅 takze za mna kludne. Mate niekoho v rodine s tymto menom? Ci chcete ho dat babatko a kazdy Vas odhovara? Urcite si nenechajte od nikoho do toho kafrat, viem o com hovorim 🤣
Nie
@luxus10 presne mne táto básnicka napadla....môj muž to ešte abgrejdol...namiesto fajka jajkaaa....a syn sa išiel upucit od smiechu.
každého osobná vec, ale za mňa určite nie, pozeraj aj na jej budúcnosť, aby z toho nebola nešťastná sama potom

Vzdy sa najde niekto komu sa dane meno pacit nebude a vzdy sa najdu aj deti ktore sa budu posmievat. Ked nie za meno tak za nieco ine. Je to tvoje dieta dajte meno po akom tuzite vy.