Meno Filoména
Paci sa vam? Viete si predstavit take dat svojej dcere?
Mne sa páči, moja prvá bábika sa tak volala
nie
Sú oveľa krajšie mena, toto by som nedávala.
@bagerka Aj moja 😯🤭
Absolútne nie
Páči sa mi
Za mna rozhodne niee,deti vedia byt krute a posmievat sa za meno..
Mna hned napadla basnicka: filomena chudera, sadla vedla sofera.....
nie také meno by som nedala.
Nie
Meno v pohode, aspon to nie je daka cudzokrajná skomolenina, ale dcére by som také nedala.
Moja plyšová kačka sa tak volala 😂
Nie
Františka, Antónia, Filomena...prekrásne mena
Teraz sme zvažovali, poznám aj naživo, volajú ju Filka. Malé dievčatko by mohlo byť aj Filly. Podľa mňa je to pekné meno, podobne Albína, Valentína, Jozefína...
Nie, ale dcerka ma kamošku filomenku
Nevolam sa Filomena, ale moj otec ma tak volal. Neznasala som to. Keby som mala dceru tak jej take meno nedam, ale rozhodnutie je na Vas.
Ja volako nerozumiem, preco sa ludia pytaju inych na mena svojich deti. Paci sa mi, dam a je mi jedno, co na to lud.
Macke ano,dietatu nie😁 Nasa stara suseda bola Filomena a hovorili jej Fila🙈
Úplne normálne pekné meno (Filomenka), síce by som ho sama nedala, pacili sa mi iné dievčenské, ale nakoniec sme vyberali 3 chlapčenské. Dôležité je aby ste boli ako rodičia stotožnení s týmto menom a vedeli do predstaviť ako ju budete volať.
Nam sa napr.pacilo meno Dominik, ale uz pri predstave ze mu raz niekto povie Domino sa mi jezili chlpy, tak na sme radšej zvolili iné.
A ja som veru žiadnu básničku nepočula.
Mne sa toto meno stále spája s mačkou mojej starkej, no a ja ho používam ako "nadávku" keď je dcéra zabrzdena a nemá svoj deň , že joooooj ty Filomeno moja 🤦 ,ale keď vám sadlo a rezonuje vám v ušiach a ladí s priezviskom prečo nie.
Nikdy som nerozmýšľala, že dám dcére toto meno, ale viem si predstavit milé dievčatko s týmto menom Filoménku 🙂. My máme napr. Kvetoslavu, koľkí prevracali očami nad týmto menom a teraz je to naša jedinečná a milá Kvetinka.
Pokial by som jej chcela ublizit tak ano.
Napíšem ti to, čo píšem v podobných diskusiách o menach. Deti sa nerodia s predsudkami, pokiaľ ich to rodičia "nenaučia". Žiaľ, často dospelí prídu s tým, že čo to za meno, to ako .... prečítaj si porovnania vyššie...
Mne sa páči

nie