Meno Gerda, Vilma, Amélia
Ktoré meno pre dievčatko sa vám pozdáva?
@eriksonka1234 však to som bola prekvapená. Podľa mňa to vôbec nie je tak frekventované meno na SK
@eriksonka1234 ja pracujem s deťmi a tiež ani jedna Amelia za 5 rokov.
Ak by som si mala vybrať, tak Gerda, ale Grétka je krajšie. 💜
meno gerda milujem,odkedy som ako decko pocuvala snehovu kralovnu ❤ dokonca som teraz asi 2 dni dozadu citala,ze znovu prichadza do mody toto meno,ojedinele aj vo verzii girda...amelia je pekne,ale aj u nas dost frekventovane,co vsak neznamena nic preco tak dcerku nepomenovat....vilma je prekvapivy vyber-meno poznam len z toho,ze starka mala na dedine kamaratku vilmu...a este ta spisovatelka jamnicka...inak nikto-ale zaujimave meno....
Vilma alebo amelia, záleží už od priezviska, čo by mi viac sedelo 🙂
@mameha7 mne sa pacia vsetky 🙂 mozno Gerda je take ako kocky spominaju 'tvrde'
Všetky sú krásne... a najkrajšie bude to, ktoré dáš svojej dcére ❤
zalezi ake je priezvisko, mne sa paci Gerda je take neotrepane u nas (zatial)
@mameha7 vec vkusu, mne sa vôbec nepáči ani jedno
Podľa mňa sú v pohode všetky tri. Možno som divná, ale Gerda mi vôbec nepríde ako tvrdé meno. Gertrúda áno, ale Gerda nie 🤔
Skús si každé meno niekoľkokrát "poprevaľovať na jazyku". Ktoré ti ide najprirodzenejšie. A to vyber. Názory cudzích ľudí môžeš mať vieš kde... v diskusii na MK 🤭
Gretka 🙂 Jemnejsie, ako Gerda 🙂
@mameha7 dám vám radu. Nečítajte čo vám tu píšu. Je to len a len vaše rozhodnutie a dajte si také meno ake sa páči vám. Je to vaše dieťa, nikoho iného. Každé meno je niečím výnimočné. Misky by som sa neriadila aké mám dať meno lebo vždy sa niekto nájde kto vám to znepríjemní. Inak ak by som si mala vybrať z týchto čo ste dala Vilma a amielia sú pekne mena. Ale aj keby sa mala volať púpava je to vaša vec. 🙂
A čo tak Loriana 😉
@mameha7 my máme Améliu, pre mňa to bolo vždy to najkrajšie dievčenské meno, takže iné ani nepripadalo do úvahy. Som prekvapená, že tu píšu, že je to otrepané meno, lebo teda inú nepoznáme v širokom okolí. Ja mam pocit, že sú samé Sofie, Natálky, Nelky, Tamarky.. ja sama som Zuzana a celý život mi šlo na nervy že všade sme boli aspoň 2 ak nie rovno 4 Zuzany, takze pre dcéru som chcela meno, ktoré tak časté nebude.
@mameha7 Amelia. Gerda je dost popularna rozpravka o velrybe, aby sa jej deti nesmiali potom…
Gerda je krásne meno. Vôbec mi neznie tvrdo. Nemusíme predsa všetky deti volať zdrobneninami. Vždy lepšie ako Tiffany alebo Sharon 🙈 Snehová kráľovná - Gerda a Kai. Mojej dcéry jedna z najobľúbenejších rozprávok. 🙂 Vilma je fajn. Amélia sa mne nepáči.
A mne sa napriklad velmi pacia vsetky 3 😍 Mozno sa inspirujem 🤭😅
@guizui dietatko Zuzku teraz ale nepoznam ani jedno 🙂
Keď by som mala vybrať z týchto troch tak jedine amelia
@mameha7 Zdravím Vás.
Tak odpovedám z vlastnej skúsenosti ,nedalo sa mi nevyjadriť,keďže mám pocit,že sa ma to týka 😁,ja som Vilma,moja dcéra je Vilma,dokonca sa aj nečakane narodila na Vilmu(asi jej to bolo súdené),moja mama je Vilma a aj moja stará mama bola Vilma.Ako dieťa som nebola veľmi spokojná s mojim menom,ale ako dospelá som si uvedomila,že to meno je také výnimočné,neotrepané a veľa ľudí sa nad ním pozastaví a veľa ľudí mi aj povedalo,že napr.Vilmu ani nepozná a povedia mi,že mám veľmi pekné a nezvyčajné meno(neviem nakoľko je to úprimné).A preto sa mi aj páči,že je v dnešnej dobe možno také nevšedné.

@iwesska pracujem v dosť veľkej MŠ a teda nemáme ani jednu Ameliu. Možno sa toto meno objavuje vo vašom meste, u nás určite nie, ani u dcéry na skole nemajú Ameliu.