Meno Henrich
Meno Henrich, heňo. Páči sa vám? Či? mám ešte chvíľu čas do pôrodu, len muž hovorí, že je hrozne, tým čo hovorí a vymýšľa všelijaké prezývky k tomu menu ma len zneistil a už o tom mene nie som až tak presvedčna
Pekné meno a nemá ho každé druhé dieťa.
@makova333 Nechcem na dceru tlacit. Ale s tou skratenou verziou jej mena nie som spokojna. Ja som tiez v puberte vymyslala s mojim menom nejake cool skratky a teraz ma nikto nevola inac ako mojim plnym menom...tak verim ze aj u dcery to pojde tymto smerom...lebo ma nadherne meno.
v pohode.... poznám už od mala, takže za mňa Ok...
a co verzia s K. Henrik. To uz je aj medzinarodne a znie podla mna lepsie ako s ch, v Skandinavii popularne meno.
Tradicne slovenske meno, co sa uz nenosi. Az sa cudujem, ze si si na take spomenula a je to pekne muzske meno, ktore vzbudzuje respekt
@somtuporady ak by ste pristupili na dvojmeno a zaroven to pasuje k priezvisku, rozmyslala by som aj nad Jan-Henrich xx. U nas aj ked kazdy vyberal sam meno, musel ten druhy suhlasit...neviem si predstavit dat vlastnemu dietatu take meno, co mi ide uplne proti srsti. A ano, tiez som menila meno par dni pred porodom z dovodu, ze sa manzel nevedel stotoznit s menom a nechcel mi to povedat.....
Henrich je velmi pekne meno, take vznesene.. automaticky si predstavim mudreho rozvazneho muza, ktory vzbudzuje respekt a je spravodlivy. Ak muz vybral meno s tym, ze ty vyberies druhe, u mna by mal muz smolu.. a mozno sa to zvrtne, zvykne si a nakoniec sa mu bude pacit 😉
Meno Henrich je veľmi fajn, poznám viacerých. Ale prosím ťa, nedávaj po dcére Lei chlapcovi Henrich. To nie že meno by bolo zlé, ale je to fakt otrasná kombinácia, žiadna konzistencia, akoby ani rodina neboli. Tie dve mená sa k sebe vôbec ale vôbec nehodia.
@somtuporady
Ahoj
Ja mam syna Henricha a aj dcéru Leu 🙂 A na syna to meno aj pasuje.
Je to pekne meno a viacerí ľudia akokeby sa ho báli dávať deťom. Syn bol jediný zo sídliska, jediný v škôlke, jediný v škole a teraz aj na strednej škole je jediný s takým menom.
Ja som ho volala Henko a aj v škôlke ho tak volali. Teraz ho volajú aj kamoši Hery.
@somtuporady mne sa paci
Paci sa mi to, radsej Henrich ako Jan. Ale zasa ja by som nedala meno dietatu, ktore by sa nepacilo manzelovi.
@elementissa neviem preco by tie mena mali k sebe pasovat. To je nejaka nova moda dnes? 🤦
Krásne meno. Ak sa hodí k priezvisku určite by som ho dala. Manželovi by som pripomenula dohodu a ak je CHlap nech si stojí za slovom.
V prvom momente ze nie, ale páči sa mi🙂 je ich málo, bude mať výnimočné a krasne meno. Ján je na každom kroku. A ked ste mali s mužom dohodu, tak nech ju dodrží, ved si zvykne🙈
@elementissa a aké sa hodia? Nerozumiem veľmi 😀
@somtuporady dcera ma meno moderne tak preco chlapec ma mat meno ako zo 16.storocia?🤷♀️
@lolinko Heňo sa mi pači, Henrich je take tvrde, však aj vladca domu ale aj Henrieta sa mi páči tak preto aj Heňo.Alternativa Helmut 😄😄
@tncka nad tým či sa hodí k menu sestry som sa nezamýšľala, lea mi nepríde nejaké ultra moderné, vymyšlanec alebo čo...a prečo by to malo ladiť, veď to budú len súrodenci. To mi príde čudný dôvod...aké sa podľa teba "hodia" k menu Lea?
@somtuporady to radšej ten Henrich ako Ján.
Ci sa hodi k sestrinmu menu by som vobec neriesila, to uz potom si aj partnerov treba hladat podla toho ci sa mi hodi k menu? 🤦♀️
@somtuporady mam sets Henricha, mne sa paci to meno. Aj Heno je pekne oslovenie
@somtuporady ja osobne som v zivote nikdy neladila mena surodencov, nikdy mi to ani nenapadlo. Ani som sa menom k muzovi neladila.
V zivote mi nenapadlo riesit, ci sa surodenci k sebe hodia menami. Moja dcera ma tiez biblicke meno, teraz neviem ci to je handicap, ci co🤷♀️
Ja mam krstneho nie henricha ale henrika a podla mna pekne mena su obe 🙂
@somtuporady moj muz je Henrich aj najstarsi syn..pre mna osudove meno.. 🙂 silne, vystizne...neviem ake prezyvky k nemu vymysla tvoj muz ale to sa da ku kazdemu menu....a volam ho kratko: Henry
Poznám 2 Henrichov a to meno sa mi páči 🙂 voláme ich Henri
Poznám jedného Henricha, je to milý slušný a rozvážny mladý muž. Voláme ho Heňo, Heník, Heníček (tie infantilné zdrobneniny mu neprekážajú, keďže sa poznáme už 20 rokov, od jeho dvoch. 😀)

Je to krásne meno, máme Henricha, síce kocúra 😀 Ale každý chváli to meno, zdrobneniny používame Heni, Heňuško