icon

Meno Jakub: Je naozaj najčastejšie?

janulka5988
12. mar 2024

Ahojte 🙂 hrozne sa mi páči meno Jakub a aktuálne som preň aj skoro rozhodnutá, len ma prekvapily “štatistiky” podľa ktorých je to najčastejšie meno za posledné roky. Ja napr vo svojom okoli vôbec nemam ten pocit. Je to u vás skutočne tak, že je veľmi veľa Kubkov ? ☺️

Strana
z2
aliziana
12. mar 2024

@janulka5988 my mame v susedstve 3 Jakubkov a v skolke su dvaja v triede (vsetci cca 4-5 r)

aurora33
12. mar 2024

@janulka5988 u nás je veľmi populárne.

medulienka81
12. mar 2024

@janulka5988 náš syn je tiež Jakub ma 15 rokov, je to krásne meno. My sme ho dali po mužovom dedkovi. Potom sme čakali ďalšieho chlapca a dali sme ku nemu Matej. To je pre nás tiež krásne meno. Takže máme kubko a maťko ❤️

jeanne14
12. mar 2024

U nás je v skolke tiež sám, a v dedine len jeden okrem nášho.

lienka9
12. mar 2024

@janulka5988 ak sa ti paci kludne daj..ja osobne poznam v blizkom okolo 3 deticky s takym menom,ale to nic neznamena..mozes mat stastie a v okoli nebude nadalej ziadny Jakubko,alebo naopak..my sme dali take netradicnejsie meno Dorotka (aspon sme si to mysleli :D ) a mala ma v triede dve dalsie 🙈😁😁😁 takze daj ak sa ti paci a neries okolie 🙂

timilv
12. mar 2024

@janulka5988 teraz ich môže byt v škôlkach veľa, ale kým pôjde ten Tvoj do škôlky, tak možno bude iné meno prevládať.
Ja som tiež mala favorita Jakuba a ako druhé meno som mala Filip. manžel má ukecal na iné a neľutujem 😅 nakoniec sme radšej vyberali nie podľa toho čoho je veľa, ale nech sa nám páči a aby nemal meniny tesne pred/ po narodeninách 🙂

11bodka11
12. mar 2024

U nas v skole je 16 deti, z toho 4 Jakubovia. Dalsi traja v skolke. V dedine dalsich minimalne 5 a to sme mala dedinka. Ale zas urcite lepsie ako Filip, to nechapem ako moze dat niekto toto meno 😀

biankaaaa
12. mar 2024

Áno je ich veľa. Aj keď som bola mladšia. Dokopy som za celý život randila s tromi chlapmi, všetci boli Jakubovia 🤣 toho posledného som si aj vzala. Takže ja mám pocit, že iné chlapčenské meno snáď ani neexistuje 🤣

marianarem
12. mar 2024

@biankaaaa Aj kamoska tak ma s Tomasmi 🙂 Prvy manzel Tomas, druhy manzel Tomas, syn Tomas a aj zat Tomas, ako inak 🙂
@janulka5988 Jakub je caste meno, poznam ich v okoli niekolko, aj v skolke u syna je. Pekne meno to je. Ale my mame zase Mateja, co je tiez caste meno, ja som toto nebrala do uvahy. Priezvisko mame take zriedkavejsie, plus bolo pre mna dolezite dat meno s tym vyznamom a zaroven sme sa vlastne na inom ani s muzom nezhodli 🙂

karolinakr
15. mar 2024

ja sledujem babätka v trnavskej porodnici, a tam je každy tyžden Jakub, Matej Filip..čudujem sa, že Samuel už vypadol, ale je tam na tyždennej baze ozaj a verim tomu, že je na 1. alebo 2. mieste na Slovensku
tento tyžden bola zmena Simon, Sebastian, Damian a Vincent, ale verim, že buduci mesiac zas nabehne Jakub

karolinakr
15. mar 2024

@minutka no, akurat som chcela povedať, že určite ste Trnava pozerala som trochu štatistiky

karolinakr
15. mar 2024

Najčastejšie používané chlapčenské mená v roku 2023:
1. Jakub
2. Samuel
3. Adam
4. Šimon
5. Michal
6. Oliver
7. Tomáš
8. Filip
9. Matej
10. Martin

basska_b
16. mar 2024

My mame 5 Jakubov v skolkarskej triede, kde je 22 deti, z toho 12 je chlapcov... neviem, ci nahoda, ale uz len zato by som to meno nedala. Musia ich volat aj priezviskom, aby ich rozlisili

Strana
z2