icon

Meno Klementína

22. dec 2021

Môj mm mi píly uší s týmto menom od začiatku tehotenstva
Snažila som sa ho prehovoriť na iné meno, ale on si nie a nie povedať, tak mu to ležanie mať Klementínku asi splním 😅 Aj mne sa dáko za ten čas zapáčilo 🤷🏽‍♀️
Čo si myslíte o tomto mene?

Strana
z2
marcelka1234
23. dec 2021

Ahoj, moja mamina sa vola Klementina.Ma 73 rokov a ako dieta bola vsade uplne zapametovatelna😉
Nikdy neoslavovala meniny, takze bola ukratena ale v strednom veku jej vsetci blahozelali na Klementa.
Pre mna je toto meno preto vynimocne a pokial ho budem niekde pocut, tak sa len potesim.
A teraz ked s dcerkou pozerame americke rozpravky, tak to meno pocujem stale a vzdy ss potesim.
Dokonca aj v Mackovi Uskovi je babika klementinka😉
Raz to bude beznejsie meno, ako volakedy ale vynimocne budr vzdy.
Za mna mate urcite ano👍
Pozdravujem 😉

baska0917
23. dec 2021

Nie nema ziadnu prezyvku ☺️niekdy povieme Titko.
Samozrejme vela ludi sa cudovalo aj nepekne vijadrilo pri vybere nasho mena ale nerobila som si z toho tazku hlavu.
Nam sa to meno vsetkym pacilo…
Nikdy by som sa osobne k ziadnemu menu nevijadrovala negativne nakolko pre rodica to moze byt neprijemne.
Teraz cakame 4babetko a nevieme pohlavie ale ked to bude dievca tak Alica a ked chlapec tak Tristan.
Tak uz sa tesim na rekacie

baska0917
23. dec 2021

@karolinakr Ano je presne z tej rozpravky a vyberala ho dcera.

cimage
23. dec 2021

Je to pekne a mile meno. Tiez ma napadli mandarinky, ale to nevadi, bude taka stavnatucka a sladucka. S prezivkami by som si nerobila starosti, na kazde meno sa da vymysliet, aj na Annu, Janu, Danielu.

vanda323
23. dec 2021

Veľmi zaujímave meno

karolinakr
23. dec 2021

Ja som také meno hádam ešte ani nepočula. Klementa poznam Gotwalda, ale v ženskom rode ešte som sa nedostala do styku ..No určite nebude v triede 5 Klementínok, možno na škole bude jediná..

karolinakr
23. dec 2021

Ked to budú dvojičky, tak môžu byť Klemetína a Valentína

martaturi
23. dec 2021

Musela som sa zasmiať.. Ja mám ten istý prípad doma ale s iným menom 😄 mm od kedy som mu ukazala 2 čiarky na teste začal s menom Lujza a toľko stále to opakoval až sa mi to zapáčilo 🤗 čiže aj u nás vyberal meno manžel miernou manipuláciou 😄 ale som za to aj rada.. Veď je to aj jeho dieťa 🥰
Meno Klementinka je krásne 🤗 muž dobre vybral

3katka151
23. dec 2021

Môžeš požiadať aby meno Klementína pridali do kalendára. To vôbec nie je problém, takže o meniny by ukrátená nebola 🙂

autor
23. dec 2021

@hama007 😃 Aj Emily sa pekné meno. Tiež sa mi páči ☺️

autor
23. dec 2021

@martaturi Aj u vás dobre vybral 🥰 Napadne ma Lujza z Oteckov alebo kde bola už neviem presne 😅

autor
23. dec 2021

@baska0917 Tristan je pekné meno 💜

marilora
23. dec 2021

@thereisabear a prečo k vysmievaniu? Nemyslim si ze je to meno za co by sa neskor hanbila. Ja co poznam Klenentinu volaju ju Tina . No ja osobne keby som si nebola ista tym menom tak ho nedavam. Radsej by som ho pouzila ako druhe meno. Moja dcerka ma tiež dve mená i ked ju volame len jedným menom.

thereisabear
23. dec 2021

@marilora Tak klementínky sú mandarínky a mne ešte napadlo "Klementínka - dementínka" 🤷Ale jasné, vysmievať sa dá z hocijakého mena. Mne sa to meno inak páči, len je nezvyčajné.

iva812
23. dec 2021

Pekné, nie bežné meno.

judar
23. dec 2021

Klemetina? :D chudak dieta...prve co si predstavim je jedna obria mandarinka 🤣 ...a ked chuda dieta bude dospele a mat skromny ci bujny dekolt len aby z toho neboli posmesky 2 klementinky ci 2 klementiny

roobett
Odpoveď bola odstránená
marilora
24. dec 2021

@judar väcsiu blbost som nepocula.

alexandra909
24. dec 2021

Je naaadherne. Za mňa teda . Ja by som ho dala pre dievcatko. Podľa vysmievania by som teda určite meno nevyberala deti vyrastú. A keď aj tak sú vynaliezave nech das akékoľvek meno. Môj malý ma spolužiačku Zuzanu vecné je Zuza blúza Zuza hrúza atd.... švagriná ma Karolína volajú ju Karoľa......tomuto sa nevyhnes pri žiadnom mene.

elementissa
26. dec 2021

V dedine kde som žila ako dieťa to bolo celkom populárne meno v 40-50.tych rokoch, takže je tam momentálne viac 70-80 ročných žien, ktoré sa volajú Klementina, bolo to naozaj veľmi rozšírené, bežná skratka je Klemka. Všetky sa tak oslovujú... Klemka. Skratka otrasná, meno pekné ale mne sa to spája iba s babkami, lebo iba babky poznám a takým menom. No keď povieš pekne celým Klementina, to je podobne ako Valentina, také vznešené... Úplne v pohode podľa mňa, treba sa odosobniť a neprirovnavat k ľuďom, s ktorými sa nám to meno spája. Taká Jozefína je tiež meno pre babku a poznám jednu moju takmer rovesníčku, má zhruba 30 rokov a volá sa Jožka. Tiež z tej našej dediny. Na strednú so mnou do ročníka chodila Františka aj Frederika... A to sme všetko deti 90tych rokov. Takže je to také "starosvetske" meno, ale prečo nepoužiť opäť. Veď aj tak väčšina Klemiek už vymiera, medzi deťmi to bude originál 🙂

daniela2202
28. dec 2021

Klementínka je i odroda mandarínka 😊

kochova_vlocka
29. dec 2021

Krasne, mozete ju volat Kleo, nadherne. Mne sa tiez velmi pacilo, nakoniec mame Malvinu 🙂

Strana
z2