Meno, ktoré nie je v kalendári
Ahojte ako zaujímavé mená majú vaše detičky, tie netradičné alebo tie na ktoré sme už zabudli 😊 nehľadám pre deti, tie už svoje majú len som nedávno kdesi čítala meno Kian a napadlo mi, aké "iné" mená na Slovensku máme 🙂
@ruzasipova @kvoli ma pravdu. Nechyta sa za slovicka 🙂
Pamätám si, že som v detstve bola na zimnom tábore a boli tam so mnou dievčatko s chlapcom, súrodenci - Barnabáš a Bernadeta. Veľmi sa mi to vtedy páčilo🙂
Kolegova manželka je Bernardína, ja som poznala jednu pani ktorá sa volala Teklina a ďalšia Ľubov
Poznám pani Eurydiku.
@basska_b Ruben chalan este sa mi pači
@martinkatinka tomu kludne uverím
@vladkataj ja mám Krištofa👍keď sa narodil dedko mu nepovedal inak ako Kristianko🙈
Ja mám syna Silvestra😜a v Čechách keď sa narodil mi ho zapísali ako Sylvestr🤭🤭🤭 hovorím zlsestricke: no hohoooo,netreba to preháňať😜dievčatá ak by boli namiesto chalanov by boli Zina a Lada❤️
u nas v praci je Edina(asi madarske meno) a v inej pobocke Babeta(priezvisko ma sice akoby talianske, ale ona hovori cisto slovensky, tak mozno ma cudzokrajne korene a rodicia dali meno zahranicne).
@kvoli Thea v kalendári nie je 🙂 aj keď v nejakom je tak len Tea
Ja tiež nemám meno v kalendári, oslavujem podľa českého ako do rozdelenia, dovtedy v kalendári bolo 🙂
@karolinakr veď Erik je úplne bežné meno, teda aspoň podľa mňa 🤷 škoda, že si nenapísala pár príkladov tých "strelených" mien vo vašej rodine, lebo mám pocit, že každý má trochu inú mienku na to, čo je už nezvyčajné a čo bežné 😁
Moja babka bola Vincencia, môj syn je Linus (sme zmiešaná rodinka) Jeho sestry sú Fiona (17r) a Ella (13r) Ale žijú v Nemecku
@martinkatinka ja mam Benediktu
Svagrinu, mlade dievca ;)
Ja mám doma Ladu a Jasnu...syn by bol Ratibor, ale vyberal muž tak je Ján...ak by bola dcéra bola by Tara
Moja bývalá kolegyňa sa volá Elfrida,,
@kvoli ja nemam sice nezvycajne uz je asi bezne ale pre mňa je najkrajsie dcerku mam Jasmin a je to naša najkrajsia voňava kvetinka na svete. Uplne sa pre ňu hodi a som šťastna,že som ho vtedy v rozširenom kalendari našla oslavuje meniny 24.februara na Mateja a hneď som si ho zamilovala od prveho dňa keď sme zistili , že som tehotna sme ju tak volali uz v brušku. Ale je teraz ozaj veľa krasnych mien.
Spolužiaka som mala Klaudiusa, dalej boli na škole Tristan, Lesana, Mariola, Nikita, Bohdana. Starka bola Jozefína, jej suseda Bernadeta. Z dediny odkial pochadzam boli mená už spomínaná Školastika, Jenofeva, Hildegarda, Štefánia, Gerald, Cyprián, Cyril.
Nasi ujovia boli Česlav a Zacharias, ženské poznám nezvyčajne Perpetua
@kvoli Ja sa volám Róberta. Neviem, či je až take nezvyčajné, ale keď som bola mladšia, tak každý sa čudoval čo je to za meno. Veľakrát mi to bolo nepríjemné a hnevala som sa, prečo mi rodičia dali také meno. Na výške som mala spolužiačku a tiež sa volala Róberta. Myslím, že sú kalendáre, v ktorých toto meno už je.
Otec je Kvetoslav a raz v kalendári bol raz nie..
@snazilka_bio_mamka otec Školastikus bol v rozpravke Hratky s certem 😉😄

Sú v kalendári ale sú nezvyčajné....moje babky sú Gizela a Gertruda ...dedkovia boli Mikulašovia aj môj oco....a susedu máme Samantu Elizabetu